7 geniale alternative måder at bruge et strygejern på

Øvrigt

Et strygejern er en ven i nøden, og det kan bruges til meget andet end at stryge tøj.

Foto: istockphoto m.fl.

1. Laminering med strygejernet

Du behøver ikke at anskaffe en dyr lamineringsmaskine, som det meste af tiden bare fylder op i skabet. Brug strygejernet til at laminere dine papirer.

Læg papireret, du vil laminere ind i lamineringsfoliet. Læg et håndklæde henover og skru strygejernet op på max. Kør strygejernet flere gange hen over laminatfolien med et hårdt pres. Vend papiret og gør det samme med den anden side. 

2. Fjern buler og fordybinger i træ med et strygejern

Er der opstået en irriterende fordybning i et møbel eller på et trægulv? Du kan selvfølgelig bruge et præparat til formålet. Leder du et et quick-fix, så er strygejernet også en mulighed.

Fugt fordybningen med en våd klud og læg et fugtigt håndklæde henover. Skru strygejernet op på max og kør det rundt i cirkulære bevægelser oven på fordybningen. Dette kan reducere skaden i træet betragteligt. 

3. Fjern stearin med et strygejern

Har du tabt stearin, så kan du altid forsøge at skrabe det af. Strygejernet vil dog som regel kunne udføre denne opgave mere effektivt.

Sæt strygejernet på en lav temperatur. Læg et stykke køkkenrulle hen over stearinen. Stryg over pletten i runde bevægelser og flyt rundt på køkkenrullen, så det kan suge al stearinen op.

Læs også:

Derfor har du sølvfisk i dit hjem

De fleste af os oplever at finde sølvfisk i vores hjem. Sommetider suser en sølvfisk henover gulvet på badeværelset, eller ud fra en...

4. Spejl æg på strygejernet

Ok, her er vi ude på overdrevet – det er indrømmet. Men det kunne jo være, at du havde et akut behov for spejlæg, og du befandt dig på et sted, hvor der ikke fandtes et komfur eller en anden varmekilde. Så kan du altid vende dit strygejern på max varme om (for sådan ét har du naturligvis altid inden for rækkevidde). Anbring derefter en pande oven på den varme side af strygejernet – og vupti: nystrøget spejlæg

5. Fjern mærker fra møbler i gulvtæppet

Læg et fugtigt håndklæde oven på trykmærket. Sæt strygejernet på damp. Pres strygejernet ned på håndklædet og kør det hurtigt frem og tilbage over håndklædet. Fjern til sidst håndklædet og børst tæppet, så luven på tæppet rejser sig.

6. Fastgør klistermærke

Har du et cool klistermærke, der er ved at miste sit greb? Prøv at give det noget lim på bagsiden. Læg noget alufolie henover. Tag dit strygejern og sæt det på lav temperatur. Tryk det hårdt ned over det sted, hvor klistermærket sidder i ca. 15-20 sekunder. 

7. Luk frossen embalage med strygejern

Har du kun brug for en halv portion kød fra en pakke I fryseren? Tag den del ud, du skal bruge, og lad resten blive tilbage I posen. Pres så meget luft, du kan, ud af posen, og læg noget alufolie hen over den del af embalagen, du vil forsegle – på begge side af plastiken. Pres hårdt ned over stedet med strygejernet. Tjek ca. hvert 15-20 sekund, indtil det er smeltet sammen.

Kilde: diyncrafts.com

Læs også:

Derfor må du ALDRIG slå edderkopper ihjel

Slår du også edderkopper ihjel pr. refleks? Det bør du nok holde op med, siger den nyeste forskning. For edderkoppen er et meget nyttig...

Se en video med alle syg trick med strygejernet:

28. juni 2016
Mere om Øvrigt

Ny forskning siger: Derfor må du ikke rengøre din rengøringssvamp...

Øvrigt Du ved garanteret godt, at brugte, våde karklude og rengøringssvampe er bakteriebomber. Men vidste du, at de bliver endnu større bakteriebomber af at blive rengjort?

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Øvrigt Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkel...

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Øvrigt Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Det her rum skal du altid gøre rent først

Øvrigt Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her. 

Derfor skal du aldrig gå ind med sko på

Øvrigt Drop skoene indendørs, hvis du vil undgå bakterier og kemikalier i dit hjem. Videnskaben melder om smittefare!

Disse 10 ting må du aldrig smide i skraldespanden

Øvrigt Hvordan er det nu – hvad må vi smide i skraldespanden og hvad skal genbruges?

Sådan rengør du markisen på 30 minutter

Øvrigt Markisen bør rengøres om foråret og efteråret, ellers risikerer du en jordslået og algegrøn markise på grund af pollen, vejstøv og regn. 

Sådan pudser du dine vinduer i frostvejr

Øvrigt Det kan være rigtig svært og frustrerende at pudse de udendørs vinduer i vinterhalvårets frostgrader, fordi sæbevandet fryser til is på...

5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Øvrigt Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at...

Sådan renser du dit sølvtøj med kogende vand og bagepulver

Øvrigt Sølvtøj er super flot, men det er nok de færreste af os, der gider at sidde med pudsetøjet fremme hele tiden. Den her metode gør dit sølvtøj blankt, mens du kigger på!

Opvask har en overraskende effekt på dit mentale helbred

Øvrigt Hvis du tager opvasken i hånden, kan det forbedre dit mentale velvære.

9 geniale tricks med salt

Øvrigt Salt kan sagtens bruges til andet end madlavning. Få her 9 gode tricks med salt, der gør hverdagen lidt lettere.

Enkelt trick til at gøre dine sko vandtætte til vinteren

Øvrigt Med dette enkelte trick, kan du gøre dine sko vandtætte til vinterens sjap og sjask. 

Nem støvsugning uden ledning og pose

Øvrigt Athlet hedder den nye støvsuger fra Bosch. Den klarer sit job uden anmærkninger, er nem at bruge og fylder ikke meget i et skab.

Ryd op og rens ud

Øvrigt Et nyt år er begyndt, og Louise Grønhøj vil fortælle dig, hvordan du nemt og mest effektivt rengør dit hjem.