7 geniale alternative måder at bruge et strygejern på

Øvrigt

Et strygejern er en ven i nøden, og det kan bruges til meget andet end at stryge tøj.

Foto: istockphoto m.fl.

1. Laminering med strygejernet

Du behøver ikke at anskaffe en dyr lamineringsmaskine, som det meste af tiden bare fylder op i skabet. Brug strygejernet til at laminere dine papirer.

Læg papireret, du vil laminere ind i lamineringsfoliet. Læg et håndklæde henover og skru strygejernet op på max. Kør strygejernet flere gange hen over laminatfolien med et hårdt pres. Vend papiret og gør det samme med den anden side. 

2. Fjern buler og fordybinger i træ med et strygejern

Er der opstået en irriterende fordybning i et møbel eller på et trægulv? Du kan selvfølgelig bruge et præparat til formålet. Leder du et et quick-fix, så er strygejernet også en mulighed.

Fugt fordybningen med en våd klud og læg et fugtigt håndklæde henover. Skru strygejernet op på max og kør det rundt i cirkulære bevægelser oven på fordybningen. Dette kan reducere skaden i træet betragteligt. 

3. Fjern stearin med et strygejern

Har du tabt stearin, så kan du altid forsøge at skrabe det af. Strygejernet vil dog som regel kunne udføre denne opgave mere effektivt.

Sæt strygejernet på en lav temperatur. Læg et stykke køkkenrulle hen over stearinen. Stryg over pletten i runde bevægelser og flyt rundt på køkkenrullen, så det kan suge al stearinen op.

Læs også:

Sådan får du velcro til at blive som ny igen

Vi kender det alle sammen - velcroen bliver sløv. Den slags kan man til en vis grad nippe sig fra med neglene, men det kan også gøres...

4. Spejl æg på strygejernet

Ok, her er vi ude på overdrevet – det er indrømmet. Men det kunne jo være, at du havde et akut behov for spejlæg, og du befandt dig på et sted, hvor der ikke fandtes et komfur eller en anden varmekilde. Så kan du altid vende dit strygejern på max varme om (for sådan ét har du naturligvis altid inden for rækkevidde). Anbring derefter en pande oven på den varme side af strygejernet – og vupti: nystrøget spejlæg

5. Fjern mærker fra møbler i gulvtæppet

Læg et fugtigt håndklæde oven på trykmærket. Sæt strygejernet på damp. Pres strygejernet ned på håndklædet og kør det hurtigt frem og tilbage over håndklædet. Fjern til sidst håndklædet og børst tæppet, så luven på tæppet rejser sig.

6. Fastgør klistermærke

Har du et cool klistermærke, der er ved at miste sit greb? Prøv at give det noget lim på bagsiden. Læg noget alufolie henover. Tag dit strygejern og sæt det på lav temperatur. Tryk det hårdt ned over det sted, hvor klistermærket sidder i ca. 15-20 sekunder. 

7. Luk frossen embalage med strygejern

Har du kun brug for en halv portion kød fra en pakke I fryseren? Tag den del ud, du skal bruge, og lad resten blive tilbage I posen. Pres så meget luft, du kan, ud af posen, og læg noget alufolie hen over den del af embalagen, du vil forsegle – på begge side af plastiken. Pres hårdt ned over stedet med strygejernet. Tjek ca. hvert 15-20 sekund, indtil det er smeltet sammen.

Kilde: diyncrafts.com

Læs også:

6 rengøringstips med tandpasta

Vidste du, at tandpasta kan bruges til meget andet end tandbørstning? Vi har fundet 6 tips til rengøring, hvor tandpasta med garanti får...

Se en video med alle syg trick med strygejernet:

28 juni 2016
Mere om Øvrigt

Du bliver mere lykkelig af at bruge penge på rengøring

Øvrigt Ny videnskabelig undersøgelse peger på, at rengøring er den allerbedste måde at bruge sine penge på, hvis man gerne vil føle sig mere lykkelig. De færreste vælger dog at forsøde deres tilværelse med hushjælp og rengøring, selvom de har mulighed for det - og det gælder både danskere og hollandske millionærer.

Sådan bliver det nemt at affaldssortere

Øvrigt Affaldssortering behøver ikke at være så besværligt. Her er 8 enkle råd, der gør det lettere at genanvende og sortere affaldet - og måske...

Sådan kan du bedst rengøre blomstervasen

Øvrigt Synes du, det er lidt svært at få rengjort de vaser, der har stået blomster i? Vi har et helt genialt trick, der løser problemet på ingen...

Rengør din madras med... vodka

Øvrigt Dette er et usædvanligt rengøringstip, som vil få de fleste til at stoppe op og tænke en ekstra gang – men tricket er reelt og vil gavne din madras.

Barberskum klarer de genstridige pletter

Øvrigt Vi har allerede lært at både natron, eddike og vodka fungerer fremragende som alternative husholdningsmidler. Nu melder barberskum sig på...

Sådan fjerner du lugten fra dine sko

Øvrigt Det er ikke rart med ildelugtende sko, men der findes heldigvis en masse tricks, der kan hjælpe dig med at fjerne lugten.

Derfor skal du altid slå brættet ned, før du skyller ud

Øvrigt Slå brættet ned, før du skyller ud - der er nemlig bakterier i luften. 

Hvordan fjernes etiketter fra glas nemmest?

Øvrigt Har du også svært ved at få etiketter og det klæberige lim af gamle syltetøjsglas? Se den nemmeste løsning i videoen her.

Tjekliste: Sådan gør du din cykel forårsklar

Øvrigt Rengøring er absolut en vigtig del ved vedligeholdelsen og forårsklargøringen af din cykel. Derfor bør du ikke tøve med at gribe både klud,...

7 trin: Fra i dag sjusker du aldrig mere med håndvask

Øvrigt Når du har læst dette, er det slut med at vaske hænder for hurtigt. Rigtig mange er dårlige til håndhygiejne, men her er guiden, så du undgår at bære rundt på bakterier.

Disse rengøringsmidler skal du ALDRIG blande

Øvrigt For at undgå hoste, øjensvie og ødelæggelse af overflader i hjemmet, så er der nogle rengøringsmidler, som du kun må bruge hver for sig.

Møbelrensning - sådan behandler du pletter på dine møbler

Øvrigt Støv, fedt og pletter på sofaen eller stolene kan skæmme møblernes udseende. Er du hurtig, når pletten opstår, kan du være heldig at fjerne...

Så forskelligt gør mænd og kvinder rent

Øvrigt Hvordan ser det egentlig ud med kvinders og mænds forhold til rengøring? Slår de gamle kønsrollemønster stadig igennem? Se resultaterne af en helt ny undersøgelse af mænds og kvinders forhold til rengøring. 

Sådan rengør du dine gamle og brugte pensler

Øvrigt Skal du rengøre brugte eller gamle pensler, skal og må du ikke bruge terpentin. Find i stedet de bedste og mest effektive råd her.

12 simple vaner, som folk med rene hjem har

Øvrigt Drømmer du også om at have et hjem, som altid er rent, og hvor du med god samvittighed kan byde uanmeldte gæster indenfor? Med disse 12...