6 tips til at forlænge dine tæppers levetid

Øvrigt

Der er mange fordele ved tæpper, men rengøring er ikke en af dem. Her er de 6 obligatoriske krav til rengøring af tæpper, hvis du vil bevare dine tæpper smukke og hygienske gennem mange år.  

Foto: iStock
 • 1. Sko og møbler på tæppet

  Tæpper er gode ved fødderne, de giver en dejlig hjemlig hule-følelse, og de er billigere at anskaffe end andre gulvtyper. 

  Og ulemperne? Når et tæppe begynder at vise tegn på sin alder, får en plet eller bare bliver beskidt, så er det vanskeligt at vende udviklingen. Et tæppe skal i gennemsnit udskiftes hvert syvende år. Det kan blive til ret mange udskiftninger og endnu flere penge i løbet af levetiden på et hus. 

  Hvis du vil have dine tæpper til at overleve længe, så er dette de 6 vigtigste regler for rengøring og vedligeholdelse af tæpper

  1. Aldrig sko på tæppet

  Tager du ikke udendørsskoene af, når du går ind på dine tæpper, så slæber du skidt og møg - og fæces! - med ind i dit hus. Ja, fæces.

  Mere end 96 procent af alle sko kommer dagligt forbi offentlige toiletter. Derfor er det en del uhumskheder, der kan blive gnedet ud i dit tæppe i løbet af en dag, hvis du ikke tager dig dine forholdsregler.

  Og tro ikke, at den hellige grav er velforvaret, hvis du har en entré eller et bryggers. Undersøgelser viser nemlig, at det kræver op til 17 trin, før skoenes såler er rene (og frie for fæces).

  Det kan derfor at håndhæve en streng ingen-sko-på-tæpperne-politik. Hvis du gerne vil slippe på at sige det til alle de gæster, der kommer forbi, så kan du altid hænge et skilt ud, der klart deklarerer huset sko-politik.

  2. Flyt jævnligt rundt på møblerne

  Alle kender trykmærker fra møbler, der har stået længe på gulvtæpper. Det sker også, selvom det drejer sig om letvægtsmøbler. Trykmærker af denne art kan fjernes, men har møblerne stået for længe, så kan det være en håbløs sag. 

  Derfor er det en god idé jævnligt at flytte rundt på møblerne, så møblerne ikke får lov til at sætte varige spor i tæppet. En anden indlysende fordel ved denne møbelpolitik er, at det giver dig anledning til at komme rundt med støvsugeren alle steder i dine rum, så intet skidt får lov til at ligge for længe.

Se alt indhold
10 maj 2016
0

Så ofte skal du rengøre madrassen og 7 andre ting i dit hjem

Tænker du også over, hvorvidt den ugentlige rengøring egentligt burde blive til et dagligt gøremål?

0

Fjerne klistermærker og etiketter - sådan gør du

Klistermærker på møbler og vægge kan være hyggelige minder om, dengang børnene var små. Mest af alt er de dog bare grimme. Heldigvis kan de...

0

Har du også problemer med en sløv støvsugerledning?

Din støvsugerledning er blevet sløv med tiden og du ved ikke helt, hvad du kan eller skal gøre for, at den kan blive optimal igen. Væk den...

0

Din vandflaske kan gøre dig syg

Hvis man er på farten eller skal til træning, er det ofte rart at have flaske vand med i tasken. Men en undersøgelse viser, at din drikkedun...

0

Så forskelligt gør mænd og kvinder rent

Hvordan ser det egentlig ud med kvinders og mænds forhold til rengøring? Slår de gamle kønsrollemønster stadig igennem? Se resultaterne af...

0

Hvilken rengøringstype er du?

TAG TESTEN: Kan du ikke tåle, at det roder det mindste, eller rager det dig en høstblomst? Folk har forskellige strategier, når det kommer...

0

Sådan vasker du dit lammeskind

Ja, vi ved det godt. Lammeskindet skal vaskes en gang imellem. Se her, hvad du IKKE skal gøre!

0

8 tips til at blive hurtigere færdig med rengøringen

Spar tid på rengøringen med disse enkle smutveje til et renere hjem.

0

10 ting du ikke gør rent (men burde gøre)

Hvis du vil bakterierne i din bolig til livs og have et godt indeklima, så er det på tide at kigge på de skumle afkroge og blinde vinkler,...

0

Hvordan gøres hundelegetøjet rent - og hvornår smides det ud?

Er du i tvivl om, hvordan du bedst muligt rengør al hundens legetøj, og hvornår det er på tide at smide det ud? Så læs med her.

0

Sådan rengør du dine gamle og brugte pensler

Skal du rengøre brugte eller gamle pensler, skal og må du ikke bruge terpentin. Find i stedet de bedste og mest effektive råd her.

0

Sådan fjerner du lugten fra dine sko

Det er ikke rart med ildelugtende sko, men der findes heldigvis en masse tricks, der kan hjælpe dig med at fjerne lugten.

0

9 ting, der gør rengøringen mere vanskelig end den behøver at være

Sprayer du rengøringsmidlet direkte på overfladerne og vasker vinduer i solskin? Så bør du straks stoppe. Spar dig selv for ekstra arbejde,...

0

Disse rengøringsmidler skal du ALDRIG blande

For at undgå hoste, øjensvie og ødelæggelse af overflader i hjemmet, så er der nogle rengøringsmidler, som du kun må bruge hver for sig.

0

Din hovedpude gemmer på mere end du tror

Når du vågner om morgenen og har fået din skønhedssøvn, er din hovedpude i mellemtiden blevet mindre skøn.