6 geniale tricks: de her steder i hjemmet kan rengøres med en lime

Køkken

Limefrugter er det nye hit i rengøringsskabet. 

Foto: istockphoto

Mens alverdens husmødre og –fædre har skrubbet og rengjort med citroner – blandt andet på opfordring af os – dukker nye rengøringstricks op med en anden, og dog beslægtet citrusfrugt: limefrugten.

Den lille grønne frugt kan nemlig meget mere end at agere smagsgiver til de velsmagende drinks fra den lokale bar. Vi serverer her 6 geniale ting, du kan bruge limefrugten til.

1. Hold blomsterne friske

To teskefulde limesaft, en teskefuld blegemiddel og en teskefuld sukker – det er ikke opskriften på din fredagsdrink, men på den blanding som skal i blomstervasen.

Blandingen vil nemlig holde din blomsterbuket frisk og fin meget længere. For mens blegemidlet dræber bakterier, sukkeret ”fodrer” blomsterne vil limejuicen sørge for at gøre vandet mere basisk. En sammenblanding, der er perfekt for buketten. 

2. Fjern fiskelugten

Lige så godt som kogt torsk, laksebøffer og røget sild smager, lige så dårligt lugter (resterne) af fiskeretterne.

Men også her kommer limefrugten til redning. Har du smidt skind, ben og rester i skraldespanden, kan du presse lidt limesaft i toppen af skraldespanden. Det fjerner den dårlige lugt hurtigere end du kan lune en fiskefrikadelle.

3. Giv hænderne en omgang

Det er ikke kun stanken fra skraldespanden, at limefrugten kan fikse. Har du hakket hvidløg, løg eller andre ildelugtende fødevarer, så skrub hænderne i en gang limesaft.

Resultatet: ingen kan gætte, at du har stået med hænderne i kødgryderne.

Læs også: Mal og polér nyt liv i betongulvet

4. Frisk mikroovnen op

Mikroovnen er genial til opvarmning og optøning af alt fra ærter til leverpostej. Til gengæld er den ret bøvlet at holde ren – og en hovedrengøring af det lille apparat er sjældent noget, der overstås på 4 minutter. 

Det er dog præcis så lang tid det tager med hjælp fra limefrugten. En halv lime i en skål med vand tilsat to spiseskefulde bagepulver placeres i midten af mikroovnen. Sæt mikroovnen i gang på fuld effekt og giv den 4 minutter.

5. Duftspray til hjemmet

Vand, bagepulver og limesaft er i det hele taget en blanding, der er god til det meste. Putter du blandingen i en sprayflaske, kan du bruge det som luftfrisker til dit hjem.

Blandingen neutraliserer dårligt lugt og spreder i stedet en frisk duft – nemt, billigt og enkelt.

6. Rengør dig selv

Når hjemmet er fikset kan du tage limefrugt-rutinen videre til dig selv. Limefrugtens basiske egenskaber kan komme dig til gode, hvis du starter hver dag med et glas varmt vand tilsat limejuice.

Opskriften er efter gamle Ayurveda–traditioner og skulle eftersigende bekæmpe betændelse, forbedre fordøjelsen og sætte gang i vægttab.

Og med ren krop følger rent hår. Limesaft blandet med kokosolie kan give nyt liv til selv det mest kedelige, slidte og glansløse hår. Bland de to ingredienser, massér ind i håret og lad det sidde i 20-30 minuttet inden du skyller det ud, og vasker efter med shampoo.

Og med den rengøring er du vist klar til en mojito med masser af lime i.

Læs også: Derfor bør du ikke dele seng med dit kæledyr

22 december 2016
0

Sådan rengør du silikoneforme – og sådan gør du ikke!

Der er delte meninger om, hvordan de bløde bageforme bliver rengjort mest effektivt. Her er eksperternes bedste tips.

0

Hvor ofte skal fryseren rengøres?

Du tænker nok ikke så tit over det, men jo oftere du åbner og lukker din fryser, desto oftere skal den rengøres. Læs med nedenfor, og få...

0

Krystalglas: Kun ét middel kan få gamle glas pæne igen

Det er ikke i rengøringsskabet, du skal lede efter dette middel, der med garanti gør de gamle glas så rene og pæne som nye.

0

De bedste tricks til rengøring af ovnen

Det kan virke som et uoverskueligt projekt at rengøre ovnen, men med disse tricks, er din ovn ren på ingen tid.

0

7 ting, du rengør forkert

Nogle gange ser tingene dejligt rene ud, men i virkeligheden trænger de til at blive vasket lidt bedre. Undgå disse 7 typiske rengøringsfejl...

0

Sådan gør du din emhætte ren

Det er vigtigt at få sin emhætte renset og gjort ren, hvis ikke du har lyst til, at hele hytten skal lugte af mad. Her får du en guide til,...

0

Gør din blender ren på et halvt minut

Det er alt for besværligt at vaske blenderen i hånden, og den har ikke godt af at komme i opvaskemaskinen. Heldigvis findes der et enkelt...

0

5 fejl, der giver dårlig hygiejne

Ferie, helligdage, fødselsdage, fester og højtider... Der er tusinde gøremål vi skal have ordnet både før, under og efter, men hvordan...

0

7 tricks til den reneste opvask

Det er ganske få ting, der sætter tålmodigheden på prøve som en opvaskemaskine, der ikke har rengjort servicet ordentligt. Vi har samlet en...

0

Sådan fjerner du de værste pletter

Se, hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne selv de mest genstridige pletter fra dit tøj!

0

Må man virkelig ikke vaske støbejern med sæbe?

Meningerne er delte, så nu forsøger vi en gang for alle at få slået fast, om du skader din støbejernspande ved at vaske den med sæbe. Hvad...

0

Se de mest beskidte steder i dit køkken - og lær at rengøre dem

Du er måske ikke klar over det, men køkkenet er faktisk et af de mest bakteriefyldte steder i hjem.

0

5 ting, du IKKE må rengøre med køkkenrulle

Køkkenrullen er en genial opfindelse, når du for eksempel skal tørre spildt juice op. Men nogle overflader kan ødelægges af papiret.

0

Videoguide: rengøring af messing

Rengøringseksperten tester, hvilken metode, der er bedst til rengøring af messing.

0

Rent for få midler

Tre produkter til rengøring er ofte nok til at gøre rent i hele hjemmet.