10 tips – det kan du bruge eddike til

Køkken

Eddike kan få din mikroovn til at skinne, fjerner dårlig lugt i køleskab og ved skraldespanden og drukner de irriterende bananfluer. Det er blot nogle af de helt fantastiske ting en flaske eddike – til under 10 kr. – kan hjælpe dig med i din hverdag.

Foto: Colourbox

Køb hvid eddike i supermarkedet

Står den ikke i skabet, så skynd dig hen i supermarkedet og læg en flaske hvid eddike i kurven. De penge er godt givet ud, hvis du vil have et nemt mirakelmiddel derhjemme. Her er en liste over nogle af de hverdagsproblemer, eddike kan hjælpe dig med.

Svirrende bananfluer

Hæld to dele eddike og en del vand i et glas eller lign. Tilsæt en spsk. sukker og rør. Læg madfilm stramt over glasset. Prik fem huller med en stoppenål. Stil glasset, hvor du sidst så fluerne.

Køleskabet lugter

Vask alle flader af med lige dele vand og hvid eddike tilsat et par dråber opvaskemiddel. Hænger lugten ved, så stil en lille skål ufortyndet eddike i køleskabet et par timer.

Dårlig lugt ved skraldespanden

Lugter det dårligt ved affaldsspanden under køkkenbordet – skønt du har tømt posen, så prøv følgende: Tag et stykke gammelt brød. Væd det med nogle dråber hvid eddike. Læg det i bunden af en ren affaldspose i skabet, og lad det ligge natten over. Nu er den dårlige lugt væk.

Læs også: Lyntricks til afkalkning af brusekabinen

Indtørret mad i mikroovnen

Hæld lige dele vand og hvid eddike i en skål beregnet til mikroovn. Sæt ovnen på højeste styrke, anbring skålen og lad væsken koge ca. fire minutter. En blød klud med lidt opvaskemiddel fjerner nu nemt al indtørret mad o.lign. Mikroovnen er skinnende ren.

Forlæng bukettens liv

De afskårne blomster holder længere, hvis du til det lunkne vand i vasen tilsætter lidt hvid eddike og 1/2 spsk. sukker. Rør godt, inden blomsterne arrangeres.

Ulækker pande

Er din stegepande grim i bunden så hæld lidt hvid eddike og lunkent vand i panden, så den er næsten fuld. Kog panden af i mindst 5 minutter. Nu kan indgroet skidt fjernes. Husk at skylle godt, før du bruger den igen.

I stedet for skyllemiddel 

Hæld eddike i skuffen til skyllemiddel, når du vasker tøj i vaskemaskinen. Eddiken holder farverne i tøjet klare og plejer samtidig maskinen indvendigt.

Læs også: Vinduespudsning uden striber – sådan gør du

Mod frosne bilvinduer

Lav en blanding af en del hvid eddike og to dele vand. Hæld den i en sprayflaske.  Rengør dine bilruder, og spray med opløsningen. Nu vil eddiken forhindre duggen i at fryse på bilvinduet.

Badeværelset

Hæld en del hvid eddike i spanden med mild sæbevand, når du gør rent på badeværelst. Eddiken får vask, badekar og brusekabine til at skinne og forebygger kalkaflejringer.

Saksen 

Klipper saksen dårligt, så tjek bladet. Rengør det med udfortyndet eddike på et stykke vat. Lad evt. vattet ligge et par minutter, så eddiken kan trænge godt ind i urenheder. Skyl og tør. Nu er saksen effektiv igen.

4 november 2014
0

Sådan rengør du silikoneforme – og sådan gør du ikke!

Der er delte meninger om, hvordan de bløde bageforme bliver rengjort mest effektivt. Her er eksperternes bedste tips.

0

Hvor ofte skal fryseren rengøres?

Du tænker nok ikke så tit over det, men jo oftere du åbner og lukker din fryser, desto oftere skal den rengøres. Læs med nedenfor, og få...

0

Krystalglas: Kun ét middel kan få gamle glas pæne igen

Det er ikke i rengøringsskabet, du skal lede efter dette middel, der med garanti gør de gamle glas så rene og pæne som nye.

0

De bedste tricks til rengøring af ovnen

Det kan virke som et uoverskueligt projekt at rengøre ovnen, men med disse tricks, er din ovn ren på ingen tid.

0

6 geniale tricks: de her steder i hjemmet kan rengøres med en lime

Limefrugter er det nye hit i rengøringsskabet.

0

7 ting, du rengør forkert

Nogle gange ser tingene dejligt rene ud, men i virkeligheden trænger de til at blive vasket lidt bedre. Undgå disse 7 typiske rengøringsfejl...

0

Sådan gør du din emhætte ren

Det er vigtigt at få sin emhætte renset og gjort ren, hvis ikke du har lyst til, at hele hytten skal lugte af mad. Her får du en guide til,...

0

Gør din blender ren på et halvt minut

Det er alt for besværligt at vaske blenderen i hånden, og den har ikke godt af at komme i opvaskemaskinen. Heldigvis findes der et enkelt...

0

5 fejl, der giver dårlig hygiejne

Ferie, helligdage, fødselsdage, fester og højtider... Der er tusinde gøremål vi skal have ordnet både før, under og efter, men hvordan...

0

7 tricks til den reneste opvask

Det er ganske få ting, der sætter tålmodigheden på prøve som en opvaskemaskine, der ikke har rengjort servicet ordentligt. Vi har samlet en...

0

Sådan fjerner du de værste pletter

Se, hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne selv de mest genstridige pletter fra dit tøj!

0

Må man virkelig ikke vaske støbejern med sæbe?

Meningerne er delte, så nu forsøger vi en gang for alle at få slået fast, om du skader din støbejernspande ved at vaske den med sæbe. Hvad...

0

5 ting, du IKKE må rengøre med køkkenrulle

Køkkenrullen er en genial opfindelse, når du for eksempel skal tørre spildt juice op. Men nogle overflader kan ødelægges af papiret.

0

Videoguide: rengøring af messing

Rengøringseksperten tester, hvilken metode, der er bedst til rengøring af messing.

0

Rent for få midler

Tre produkter til rengøring er ofte nok til at gøre rent i hele hjemmet.