10 tips – det kan du bruge eddike til

Køkken

Eddike kan få din mikroovn til at skinne, fjerner dårlig lugt i køleskab og ved skraldespanden og drukner de irriterende bananfluer. Det er blot nogle af de helt fantastiske ting en flaske eddike – til under 10 kr. – kan hjælpe dig med i din hverdag.

Foto: Colourbox

Køb hvid eddike i supermarkedet

Står den ikke i skabet, så skynd dig hen i supermarkedet og læg en flaske hvid eddike i kurven. De penge er godt givet ud, hvis du vil have et nemt mirakelmiddel derhjemme. Her er en liste over nogle af de hverdagsproblemer, eddike kan hjælpe dig med.

Svirrende bananfluer

Hæld to dele eddike og en del vand i et glas eller lign. Tilsæt en spsk. sukker og rør. Læg madfilm stramt over glasset. Prik fem huller med en stoppenål. Stil glasset, hvor du sidst så fluerne.

Køleskabet lugter

Vask alle flader af med lige dele vand og hvid eddike tilsat et par dråber opvaskemiddel. Hænger lugten ved, så stil en lille skål ufortyndet eddike i køleskabet et par timer.

Dårlig lugt ved skraldespanden

Lugter det dårligt ved affaldsspanden under køkkenbordet – skønt du har tømt posen, så prøv følgende: Tag et stykke gammelt brød. Væd det med nogle dråber hvid eddike. Læg det i bunden af en ren affaldspose i skabet, og lad det ligge natten over. Nu er den dårlige lugt væk.

Læs også: Rengøring af de vanskelige steder i hjemmet

Indtørret mad i mikroovnen

Hæld lige dele vand og hvid eddike i en skål beregnet til mikroovn. Sæt ovnen på højeste styrke, anbring skålen og lad væsken koge ca. fire minutter. En blød klud med lidt opvaskemiddel fjerner nu nemt al indtørret mad o.lign. Mikroovnen er skinnende ren.

Forlæng bukettens liv

De afskårne blomster holder længere, hvis du til det lunkne vand i vasen tilsætter lidt hvid eddike og 1/2 spsk. sukker. Rør godt, inden blomsterne arrangeres.

Ulækker pande

Er din stegepande grim i bunden så hæld lidt hvid eddike og lunkent vand i panden, så den er næsten fuld. Kog panden af i mindst 5 minutter. Nu kan indgroet skidt fjernes. Husk at skylle godt, før du bruger den igen.

I stedet for skyllemiddel 

Hæld eddike i skuffen til skyllemiddel, når du vasker tøj i vaskemaskinen. Eddiken holder farverne i tøjet klare og plejer samtidig maskinen indvendigt.

Læs også: Lyntricks til afkalkning af brusekabinen

Mod frosne bilvinduer

Lav en blanding af en del hvid eddike og to dele vand. Hæld den i en sprayflaske.  Rengør dine bilruder, og spray med opløsningen. Nu vil eddiken forhindre duggen i at fryse på bilvinduet.

Badeværelset

Hæld en del hvid eddike i spanden med mild sæbevand, når du gør rent på badeværelst. Eddiken får vask, badekar og brusekabine til at skinne og forebygger kalkaflejringer.

Saksen 

Klipper saksen dårligt, så tjek bladet. Rengør det med udfortyndet eddike på et stykke vat. Lad evt. vattet ligge et par minutter, så eddiken kan trænge godt ind i urenheder. Skyl og tør. Nu er saksen effektiv igen.

4 november 2014
1

Gør nipset rent

Kunstværker og andet pynt skal også gøres rent. Dog ikke så tit som resten af hjemmet.

0

Sådan holder du din støbejernspande ren

Vidste du, at dine støbejernspander faktisk kan holde hele livet, hvis du rengør dem rigtigt? Læs disse råd, så du fremover kan passe godt...

0

Sådan fjerner du de værste pletter

Se, hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne selv de mest genstridige pletter fra dit tøj!

0

Må man virkelig ikke vaske støbejern med sæbe?

Meningerne er delte, så nu forsøger vi en gang for alle at få slået fast, om du skader din støbejernspande ved at vaske den med sæbe. Hvad...

0

De bedste tricks til rengøring af ovnen

Det kan virke som et uoverskueligt projekt at rengøre ovnen, men med disse tricks, er din ovn ren på ingen tid.

0

4 grunde til, du IKKE skal skylle de ting, du putter i opvaskemaski...

Skal servicet skylles inden den kommes i opvaskemaskinen? Dette spørgsmål skiller tit vandene. Men i virkeligheden er svaret ret enkelt. Vi...

0

Videoguide: rengøring af messing

Rengøringseksperten tester, hvilken metode, der er bedst til rengøring af messing.

0

Genialt trick: Sådan bliver dine bradepander rene igen med cola

En møgbeskidt bradepande med fastbrændt snavs er helt umulig at få ren og pæn igen. Men se så dette geniale trick.

0

Sådan rengør du silikoneforme – og sådan gør du ikke!

Der er delte meninger om, hvordan de bløde bageforme bliver rengjort mest effektivt. Her er eksperternes bedste tips.

0

Rent for få midler

Tre produkter til rengøring er ofte nok til at gøre rent i hele hjemmet.

0

7 tricks til den reneste opvask

Det er ganske få ting, der sætter tålmodigheden på prøve som en opvaskemaskine, der ikke har rengjort servicet ordentligt. Vi har samlet en...

0

Bliv flyverusten kvit

Dit pæne bestik kommer ud af opvaskemaskinen med små orange pletter. Det er flyverust. Det kan fjernes, og du kan undersøge og afhjælpe, at...

0

6 geniale tricks: de her steder i hjemmet kan rengøres med en lime

Limefrugter er det nye hit i rengøringsskabet.

7

Derfor skal du ALDRIG vaske op i hånden!

Det er det rene vanvid. Du gør dig selv og miljøet en bjørnetjeneste ved vaske op i hånden. Opvaskebørsten er en af de mest møgbeskidte...

0

Sådan rengør du en komposit/granitvask

Få råd til hvordan du fjerner ridser og kalkaflejringer.