10 smarte rengøringstips med opvaskemiddel

Køkken

Opvaskemiddel kan bruges til meget mere end blot at holde dit service rent. Vi har samlet 10 tips til, hvad du ellers kan bruge opvaskemiddel til.

Foto: istockphoto

1. Gulvvask i køkken og bad

Opvaskemiddel er rigtig godt på både linoleumsgulve i køkkenet og fliser i badeværelset. Og så skal du kun bruge 2 spsk. opvaskemiddel til en hel spand vand.

2. Pletter på tøjet

Hvis du har spildt dressing eller andet mad på dit tøj, så gnid lidt opvaskemiddel på den grimme plet og skyl efter med vand. Fordi opvaskemiddel er en mild sæbe, kan selv uld og silke tåle at få en omgang.

3. Farvel til gammel snavs

Hvis dine møbler eller hoveddør er møgbeskidt, kan du sagtens nøjes med at vaske dem med opvaskemiddel. Kom lidt sæbe i en spand med varmt vand og vask med en klud eller skuresvamp.

4. Skinnende rene smykker

Du kan hurtigt og nemt få dine smykker til at stråle igen, hvis du blander en smule opvaskemiddel med danskvand. Boblerne hjælper med at opløse snavs, og opvaskemidlet rengør i selv de mindste kroge. Læg smykket i blød i blandingen i fem minutter og fjern det sidste snavs med en blød tandbørste.

Læs også:

9 ting, du ikke anede at din mikroovn kunne

Her er geniale 9 tricks til, hvordan du kan få det fulde udbytte af din mikrobølgeovn. Vidste du eksempelvis, at den kan vaske dine sokker...

5. Hold din hårbørste ren

Selvom du måske ikke kan se det, så sætter dine hårprodukter og døde hudceller sig fast i din hårbørste. Kom et par dråber opvaskemiddel på din børste og vask med varmt vand.

6. Håndvask dit tøj

Hvis du har tøj, som ikke kan tåle at komme vaskemaskinen, kan du sagtens udskifte dit dyre vaskepulver med opvaskemiddel, når du skal vaske tøj i hånden.

7. Dræb bananfluer med opvaskemiddel

Hvis du har bananfluer i køkkenet, så placer en lille skål med eddike og et par dråber opvaskemiddel på køkkenbordet. Eddiken tiltrækker fluerne, og opvaskemidlet vil ændre overfladen, så fluerne drukner og dør.

8. Har du pletter på gulvtæppet?

Kom lidt opvaskemiddel i en skål med varmt vand, dyb en ren, hvid klud i blandingen og dup på pletten. Gentag indtil pletten er væk og fjern det overskydende sæbe ved at duppe en ny, ren klud i koldt vand.

Læs også:

Derfor er fnugrullen genial

Du bruger højest sandsynligt din fnugrulle med det ene formål, at fjerne uønskede hundehår, fnullermænd og andet skidt på dit tøj. I...

9. Til køkkenlågerne

Når du laver mad, er det ikke kun dine køkkenredskaber, der bliver snavsede og fedtede - dine køkkenlåger og skuffer bør også vaskes af. Kom varmt vand og en lille smule opvaskemiddel i en sprayflaske og sprøjt henover dine låger. Tør efter med en hårdt opvredet klud.

10. Væk med oliepletterne

Hvis du opdager en olieplet på dit betongulv, fx i garagen, kan du dækken pletten til med bagepulver og bagefter hælde opvaskemiddel ud over. Skrub med en plastikbørste og lad blandingen sidde et par timer. Skyl efter med vand og gentag indtil oliepletten er væk.

21. august 2015
Mere om Køkken

11 myter om rengøring

Køkken Du følger med garanti nogle særlige rengøringsrutiner, når du skrubber dine gryder eller fjerner pletter på tøjet. Men måske har det slet ikke den påståede effekt – læs bare disse rengøringsmyter.

Disse 8 ting bør du ALDRIG komme i opvaskemaskinen

Køkken Opvaskemaskinen er en stor hjælp i køkkenet; det er nemt og bekvemt. Og hvem gider egentlig vaske op i hånden, når opvaskemaskinen nemt...

Slip af med bananfluer med disse smarte tricks

Køkken Vi har samlet de bedste tips til, hvordan du én gang for alle nemt kan slippe af med bananfluerne. Se 4 hjemmelavede fælder og vælg den,...

Sådan rengør du en komposit/granitvask

Køkken Få råd til hvordan du fjerner ridser og kalkaflejringer.

6 geniale tricks: de her steder i hjemmet kan rengøres med en lime

Køkken Limefrugter er det nye hit i rengøringsskabet.

Krystalglas: Kun ét middel kan få gamle glas pæne igen

Køkken Det er ikke i rengøringsskabet, du skal lede efter dette middel, der med garanti gør de gamle glas så rene og pæne som nye.

De 14 mest beskidte steder i dit køkken - sådan rengør du dem

Køkken Køkkenet er et af de mest bakteriefyldte rum i hjemmet. Her er 14 rengøringstips til, hvordan du bekæmper bakterier i køkkenvasken, ovnen, skraldespanden og adskillige andre steder.

Sådan fjerner du de værste pletter

Køkken Se, hvordan du nemt og hurtigt kan fjerne selv de mest genstridige pletter fra dit tøj!

Sådan holder du din støbejernspande ren

Køkken Vidste du, at dine støbejernspander faktisk kan holde hele livet, hvis du rengør dem rigtigt? Læs disse råd, så du fremover kan passe godt...

Spar tid og penge med disse 17 køkkenhemmeligheder

Køkken Med disse 17 hemmeligheder kan du både undgå madspil og spare tid på køkkenrengøringen. Læs med her!

5 ting, du IKKE må rengøre med køkkenrulle

Køkken Køkkenrullen er en genial opfindelse, når du for eksempel skal tørre spildt juice op. Men nogle overflader kan ødelægges af papiret.

10 ingredienser fra dit køkken, der også kan fungere som rengørings...

Køkken Se her en liste over 10 ingredienser fra dit køkken, der ikke kun er spiselige, men som også kan bruges som rengøringsmiddel.

Genialt trick: Sådan bliver dine bradepander rene igen med cola

Køkken En møgbeskidt bradepande med fastbrændt snavs er helt umulig at få ren og pæn igen. Men se så dette geniale trick.

Sådan kan du bruge salt til rengøring

Køkken Ligesom eddike og citron kan salt fungere som billig universalrengøringsmiddel i hjemmet. Se her 7 smarte måde at bruge salt til rengøringsu...

Derfor skal du ALDRIG vaske op i hånden!

Køkken Det er det rene vanvid. Du gør dig selv og miljøet en bjørnetjeneste ved vaske op i hånden. Opvaskebørsten er en af de mest møgbeskidte...