Forårsrengøring - få et nyt hjem med disse 5 rengøringstricks

Rengøring

Her er indgangen til en grundig og forfriskende forårsrengøring. Se alle de snedige tricks til gulvvask, vinduespudsning, fjernelse af kalken i badeværelset + rengøring de allervanskeligste steder i hjemmet.

Forårsrengøringen kan blive en fest, hvis børnene er med.
Forårsrengøringen kan blive en fest, hvis børnene er med. Foto: iStock

Ny start med forårsrengøring

Det er ikke altid let at holde huset rent og pænt vinteren igennem: det er mere problematisk at lufte ud, man slæber uophørligt sjap og slud med ind i huset - og meget mere. Samtidig foregår så meget mere af livet indendørs i løbet af vinteren, og det sætter sig spor i inderummet.

Når foråret nærmer sig, er det, som om en ny og større verden åbner sig: pludselig kan man igen bruge altanen, haven og terrassen. Det er en god anledning til at komme til bunds med rengøringen.

Her er 5 af de bedste artikeltips her fra idenyt.dk til, hvordan du mest systematisk og effektivt kan give dig selv en flyvende start på udesæsonen med en grundig forårsrengøring.

1. Vinduesvask uden striber

Når foråret melder sig, er tiden inde til at pudse vinduerne. Så får man meget større fornøjelse af at kigge ud på det smukke skue, så snart det begynder at spire og blomsterne springer ud. 

Vinduespudsning kan dog godt være en drilagtig affære. Striber har det nemlig med at opstå på vinduerne, selvom man føler, at man har gjort sit arbejde grundigt. 

Her i denne artikel på idenyt.dk kan du aflure tricket til, hvordan du pudser vinduer uden at efterlade striber. Som en lille spoiler kan vi sige, at det vigtigste er, at du pudser hurtigt og sørger for at lade pudsebanerne overlappe hinanden.

Læs også:

De 14 mest beskidte steder i dit køkken - sådan rengør du dem

Køkkenet er et af de mest bakteriefyldte rum i hjemmet. Her er 14 rengøringstips til, hvordan du bekæmper bakterier i køkkenvasken, ovnen,...

2. Få en lugtfri madras

Foråret er frisk. Foråret er duft. Det rimer dårligt med, at madrassen skal ligge og lugte af alt for lange vinternætter. 

Det behøver den heller ikke. Du skal bare bruge lidt bagepulver og strø det ud over madrassen for lidt senere at støvsuge det op igen. Få hele fremgangsmåden til hvordan du fjerner dårlig lugt i madrassen med bagepulver.

3. Forårsrengøring - gulvvask

Grundig gulvvask hører også forårsrengøringen til. Det er der i sig selv ikke nogen ben i. Udfordringen er her at vaske de forskellige gulvtyper på den rigtige måde og med de rigtige rengørignsprodukter. Her i denne store guide til gulvvask kan du se, hvordan du bedst ordner guldvasken af alt fra ubehandlede trægulve og laminatgulve til linoleumgulve.

4. Tricks til at fjerne kalk i badeværelset

Fjernelse af kalk i badeværelset hører også til forårsrengøringen. Her gælder det samme princip som ved gulvvask: man skal finde den rigtige metode til de forskellige installationer og elementer i badeværelset. Her finder du en komplet guide til hvordan du kommer kalken i badeværelset til livs på alt fra vandhaner til toiletkummer og fliser.

Læs også:

Sådan gør du dine plastik havemøbler klar til sommeren

Bliv klar til sommeren på terrassen med disse 5 geniale tips til, hvordan du får dine havemøbler i plastik rene og pæne igen.

5. Forårsrengøring de vanskeligste steder i hjemmet

Selve ideen i forårsrengøring er, at man skal nå ud i krogene og rengøre de steder, man ellers normalt ikke kommer ud til. I denne grundige artikel her kan du få ideer til, hvordan du mest effektivt rengør vanskeligt tilgængelige ting og steder som radiator, persienner, bradepande, tastatur og stikontakter.

16. februar 2017
Mere om Rengøring

5 ting, du kan vaske med klorin

Rengøring Klorin kan gøre dit hus rent og skinnende på flere måde. Klorin kan nemlig bruges til at fjerne lugte, desinficere og rengøre steder i dit hjem, der ellers kan være svære at få bugt med. Læs med og få 5 tips til, hvad du kan vaske med klorin i dit hjem.

Få et fuldstændigt rent hjem med denne effektive rengøringsrutine

Rengøring Organisering og gode rengøringsrutiner vil spare dig for en masse tid og gøre rengøringen mere overskuelig. Læs her, hvordan din rengøring...

10 rengøringstricks, der forenkler din hverdag

Rengøring Lugter madrassen, eller er sofaen fuld af kattehår? Og vidste du, at blandt andet citroner, isterninger og æggeskaller er som skabt til...

Disse 3 lette tricks vil booste din rengøring

Rengøring Er årets hovedrengøring lige rundt om hjørnet? Eller mangler du nogle gode tips og tricks til et rent hjem i hverdagen? Så vil du ikke gå glip at disse nemme tips, der vil booste din rengøring!

Så rent kan dit køkken blive – gæt rengøringsmidlet!

Rengøring De køkkenflader, som bliver mest beskidte under madlavningen, kan ind i mellem være næsten umulige at rengøre. Men så læs om mirakelmidlet...

VIDEO: Se hvordan du nemt kan fjerne pletter af stearinlys..

Rengøring Julen er hjerternes fest.  Og højsæson for stearinlys. Stearinlys er så hyggelige. Altså lige indtil der ved et uheld kommer pletter af...

Rengøringsguide: Sådan fjerner du pletter af gløgg & rødvin..

Rengøring   Julen nærmer sig. Og der julehygges med gløgg og andre julegodter. Men hvordan er det nu lige, man fjerner genstridige pletter af gløgg (og for den sags skyld også rødvin) på den noget så nydelige juledug? Her får du mit bud på, hvordan du klarer balladen uden at skulle afbryde hele julefesten, fordi dugen […] The post Rengøringsguide: Sådan fjerner du pletter af gløgg & rødvin.. appeared first on Louises rengøringstips.

Et fif til din julerengøring..

Rengøring Så blev det december. Og hvilken hyggelig tid vi går i møde. Jeg elsker den! Med julen følger også julerengøringen, og derfor vil jeg gerne...

Fjen spindelvæv og støv nemt (også der hvor der er højt til loftet)...

Rengøring [SE VIDEO KLIK HER]. Det er efterår. Og der er masser af edderkopper og spindelvæv. Derfor har jeg lavet en blog der handler om, hvordan...

Simpelt fif til rengøring af små kringlede kroge..

Rengøring Et lille simpelt og meget smart fif til, hvordan du nemt rengør selv de mindste kringlede kroge og skarpeste små hjørner. Oh jo, vi kender det jo godt. Kluden har kørt, men der er snavs tilbage i hjørnerne. Se i min video her, sådan jeg nemt og hurtigt fixer balladen og får et mere tilfredsstillende […] The post Simpelt fif til rengøring af små kringlede kroge.. appeared first on Louises rengøringstips.

[VIDEO]: 3 metoder til, at fjerne dårlig lugt fra dine sko…

Rengøring Træt af den dårlige lugt af sure tæer i dine sko? Hvis ja, så har jeg hele 3 bud på, hvordan du kommer problemet til livs. Værsgo ♥ SE MIN...

Derfor er temperaturen på dit vaskevand afgørende…

Rengøring . Kan vi ikke godt blive enige om, at der er kæmpe forskel på, om du rengør din brugte stegepande i varmt eller koldt vand? 1. Hælder du...

Mit mest banale, men alligevel helt utroligt effektive rengøringsfi...

Rengøring Okay, det her er ikke raketvidenskab. Slet ikke. Men ikke desto mindre, et helt utroligt overset og effektivt rengøringsfif. Jeg modtager dagligt alverdens rengøringsspørgsmål, og selvfølgelig er der klassiker som “Hvordan fjerner jeg genstridigt kalk?” og “Hvad gør jeg med den kedelige rand i mit toilet?”. De 2 spørgsmål kan du finde svar på her […] The post Mit mest banale, men alligevel helt utroligt effektive rengøringsfif.. appeared first on Louises rengøringstips.

Sådan fjerner du dårlig lugt fra din støvsuger…

Rengøring ⭐️ SE VIDEO KLIK HER ⭐️ Jeg er vild med min støvsuger. Den bliver brugt hver eneste dag. Og den gør det godt. Faktisk er jeg overbevidst...

4 steder, du IKKE må rengøre med eddike

Rengøring Husholdningseddike har fået en renæssance og udråbes til det helt store mirakelmiddel til rengøring. Men der er 4 steder i boligen, som...