5 hurtige rengøringstips til badeværelset

Bad

Man kan hurtigt komme til at glemme nogle af de små ting på badeværelset, når der skal gøres rent. Her er fem gode og hurtige tips til, hvad du skal huske næste gang, du gør hovedrent.

Foto: istockphoto

Toilettet

Når du skal gøre toilettet rent, kan du med fordel bruge hvid eddike. Løft låget til cisternen, og hæld masser af eddike i. Sørg også for at få hældt noget eddike ud på toiletsædet, som efterfølgende tørres af med papir.

Derefter lægger du noget papir i blød i eddike, som du så lægger på indersiden af toilettets kanter. Lad papiret sidde i nogle minutter, før du tager det af. Skrub toilettet grundigt med toiletbørsten, skyld ud, og så har du et skinnende rent toilet.

Toiletspejlet

Hvis du ikke er glad for at bruge den klassiske glasrens på grund af for mange kemikalier, så findes der heldigvis en sundere (og nemmere!) måde.

Læg tre teposer i et stort glas vand. Når teen har trukke lidt, hælder du det over i en sprayflaske. Spray vandet ud på spejlet, og tør af med køkkenrulle eller avispapir.

Tandbørsten

Tandlæger råder ofte til, at man jævnligt skifter sin tandbørste ud, men der findes en måde, hvor du kan få den til at holde lidt længere.

Tandbørsten er fyldt med bakterier, så sørg altid for at den også får en tur, når du gør hovedrent på badeværelset. Sæt børsten i en skål med antibakteriel mundvand, og rens børsten grundigt.

Tandbørstekruset

Hvornår har du sidst kigget ned i dit tandbørstekrus? Det bliver hurtigt meget beskidt, og det er derfor vigtigt, at du jævnligt får gjort kruset rent. Det kan nemt og hurtigt gøres med en tur i opvaskemaskinen.

Læs også:

Sådan gør du din ventilator på badeværelset ren

Rens din ventilator på badeværelset og få et sundt indeklima. Læs med her, og find ud af hvor nemt det faktisk er.

Toiletbørsten

Løft børsten, og hæld rengøringsmiddel i toiletbørstens skål. Sæt børsten tilbage og lad den sidde. Så er den hurtigt ren igen.

Få flere gode råd i videoen her:

16. juni 2016
Mere om Bad

Effektiv rengøring af silikonefuger

Bad Silikonefuger bliver hurtigt beskidte og mørke, og du kender garanteret til det hårde og besværlige arbejde med rengøringen af dem. Men med disse tricks får du nemt de hvide fuger tilbage.

Sådan sikrer du, at badeværelset dufter godt dagen lang

Bad Med dette simple trick sikrer du, at toilettet altid dufter – helt uden brug af kemikalier!

Sådan holder du dit klinkegulv og fuger pæne

Bad Har du også misfarvede fuger i dit klinkegulv?

Derfor skal tandbørsten i opvaskemaskinen

Bad Selvom du og din familie gør flittigt rent derhjemme, er der garanteret et par bakteriebomber, I overser ..

Hold fliserne på badeværelset rene med et bilbehandlingsprodukt

Bad Hvor længe holder fliserne i badeværelset, efter du har gjort dem rene? ALT FOR KORT TID! Kender du også til det, så skulle du måske kigge...

Sådan får du dit badeforhæng helt rent

Bad Forhænget på badeværelset er noget, som tiltrækker mange bakterier. Flere end man lige umiddelbart skulle tro. Derfor er det vigtigt, at du...

Sådan undgår du stoppede afløb

Bad Spar på både pengene og miljøet og lav din egen afløbsrens, som billigt og effektivt får renset helt igennem.

Hvor ofte bør dit tøj egentlig blive vasket?

Bad De fleste af os vasker faktisk meget af vores tøj oftere end nødvendigt. Ikke alene er det dårligt for miljøet; det slider også unødvendigt...

Fjern brune fedtpletter fra dit porcelæn med hårblegemiddel

Bad Her er det geniale trick, som får dit gamle porcelæn og fajance til at se ud som nyt igen.

De 5 genveje, du aldrig må tage med vasketøjet

Bad Det er sandt, at en moderne vaskemaskine gør det meste af arbejdet, men du kan ikke tillade dig at dovne på alle punkter. Her er de 5 fejl, de fleste mennesker begår, når de vasker tøj.

6 rengøringsfejl, som spilder din tid

Bad Ingen af os elsker at gøre rent. Så hvorfor gøre det sværere for sig selv? Her er 6 fælder, du ikke må falde i.

Rengør toilettet med... Cola!

Bad Vi havde aldrig forestillet os, at cola kunne anvendes til dette.

Hovedrengøring af badeværelset, så det bliver rart og indbydende

Bad En hovedrengøring på badeværelset er tidskrævende og ikke altid lige lækker, men til gengæld er det en fornøjelse bagefter, når der dufter, og armatur, spejle og alle kroge er skinnende rene.

Slip for bakterier i dit hjem - 15 tips, der minimerer bakterierne

Bad Tandbørste, køkkenbordplade og viskestykker er alle potentielle bakteriebomber. Baktier findes overalt i vores bolig, uden vi ved det, men...

Fjern kalken i badeværelset

Bad Den bedste måde at holde dit hjem fri for kalkaflejringer er at være omhyggelig med at tørre af efter dig. Men har kalken alligevel meldt...