Hovedrengøring af badeværelset, så det bliver rart og indbydende

Bad

En hovedrengøring på badeværelset er tidskrævende og ikke altid lige lækker, men til gengæld er det en fornøjelse bagefter, når der dufter, og armatur, spejle og alle kroge er skinnende rene.

Det skal du starte med at gøre

Begynd med at fjerne alt løst fra badeværelset. Tøm eventuelle skuffer og skabe. Smid badeforhænget i vaskemaskinen, hvis det kan tåle en vask. Er det stærkt angrebet af kalk, kan det lægges i blød i eddikevand først. Fej evt. loftet ned med en blød kost eller brug støvsugeren. Tør flader af med en mikrofiberklud. Husk skabe og skuffer.

Brug klude med universalrengøring og sæbe

Armaturer, der er skinnende blanke efter en hovedrengøring er en fornøjelse.

De mindst beskidte steder kan du klare med en klud vredet op i vand med universalrengøring. Her tager du skuffer og skabe, spejl og fliser, og det er oftest nok. Fliserne kan klares med en klud med sæbe, men sidder der kalkrester fast, så må du have fat i et afkalkningsmiddel. Håndvasken vasker du også med vand og universalrengøring, og er kluden ikke nok, kan du med fordel bruge en skuresvamp. I kanterne omkring armaturet og langs væggen kan du skure med en aflagt tandbørste.

Brug eddikesyre mod kalk

Der kan stadig være kalkrester på håndvasken, på fliserne rundt om den og selvfølgelig i brusekabinen. Her er det bedste middel eddikesyre blandet op i vand i forholdet fire dele vand og 1 del syre. Husk: Syren skal hældes i vandet og ikke omvendt. Eddikesyren kan være hård ved fugerne mellem fliserne, så for at skåne dem mest muligt skal du sørge for at væde dem godt med vand først.

Brug toiletbørsten hver dag

Til sidst giver du toiletkummen en ordentlig tur med  toiletrens. Skal toilettet ikke blive en uoverkommelig opgave, er det vigtigt at opdrage hele familien til at bruge toiletbørsten efter toiletbesøg. Det forhindrer, at snavs og kalk sætter sig fast.

Læs også:

Indret et billigt vaskehus, der er praktisk

Der var ikke ligefrem overskud på budgettet, da familien kom til en tiltrængt renovering af husets kælder, og ikke mindst det meget slidte...

Læg filter og brusehoved i eddike

Filteret på vandhanen kan du skrue af og lægge i eddike eller fortyndet eddikesyre natten over sammen med brusehovedet, så er de næsten som nye dagen efter. Hvis du har luftet ud under hele forløbet, så har du nu et dejligt rent og velduftende badeværelse.

Nemt med en daglig indsats

Med en daglig indsats fra hele familien kan I slippe med  at gøre hovedrent et par gange om året. Husk at tørre fliser/brusekabine af efter bad - brug en god skraber. Luft godt ud flere gange om dagen og ekstra grundigt efter et bad. Tør støv af og støvsug på badeværelset, når du alligevel gør det i resten af huset.

Kedelige fliser i bruseren

Har klinkerne i bruseren mistet sin glans? Med vand og fliserens kan du relativt hurtigt og nemt få dem pæne igen. 

Det skal du bruge til hovedrengøring af badeværelset

  • Støvsuger/kost
  • Mikrofiberklude
  • Kasseret tandbørste
  • Universal-rengøring
  • Afkalker (evt. eddike eller eddikesyre og vand)
  • Toiletrens

Vil du have flere gode råd om rengøring, så klik ind på louises.blog.idenyt.net, hvor rengøringsekspert Louise Grønhøj deler ud af sin viden om og glæde ved rengøring.

Læs også:

Sådan opbevarer du dine dahlia om vinteren

Mange vælger at købe nye dahlia-knolde om foråret, fordi de nemt rådner under overvintringen. Men det er der absolut ingen grund til. Læs...

28 marts 2014
Mere om Bad

Sådan sikrer du, at badeværelset dufter godt dagen lang

Bad Med dette simple trick sikrer du, at toilettet altid dufter – helt uden brug af kemikalier!

Sådan får du dit badeforhæng helt rent

Bad Forhænget på badeværelset er noget, som tiltrækker mange bakterier. Flere end man lige umiddelbart skulle tro. Derfor er det vigtigt, at du...

Hold fliserne på badeværelset rene med et bilbehandlingsprodukt

Bad Hvor længe holder fliserne i badeværelset, efter du har gjort dem rene? ALT FOR KORT TID! Kender du også til det, så skulle du måske kigge...

Hvor ofte bør dit tøj egentlig blive vasket?

Bad De fleste af os vasker faktisk meget af vores tøj oftere end nødvendigt. Ikke alene er det dårligt for miljøet; det slider også unødvendigt på tøjet. Se her, hvor ofte du egentlig bør vaske dit tøj.

Fjern kalken i badeværelset

Bad Den bedste måde at holde dit hjem fri for kalkaflejringer er at være omhyggelig med at tørre af efter dig. Men har kalken alligevel meldt...

Så tit skal håndklædet skiftes

Bad Hvor tit skifter du mon dit håndklæde? Sandsynligvis ikke ofte nok ifølge hygiejneeksperten Kelly A. Reynolds. Hun uddyber hvor ofte håndklæ...

6 rengøringsfejl, som spilder din tid

Bad Ingen af os elsker at gøre rent. Så hvorfor gøre det sværere for sig selv? Her er 6 fælder, du ikke må falde i. 

5 hurtige rengøringstips til badeværelset

Bad Man kan hurtigt komme til at glemme nogle af de små ting på badeværelset, når der skal gøres rent. Her er fem gode og hurtige tips til,...

Fjern brune fedtpletter fra dit porcelæn med hårblegemiddel

Bad Her er det geniale trick, som får dit gamle porcelæn og fajance til at se ud som nyt igen.

Forebyg kalk og snavs på badeværelset

Bad Når du vælger inventaret til dit nye badeværelse, er det en god idé at undersøge, om både overflader og samlinger er nemme at holde rene, og om de kan tåle almindelige, effektive rengøringsmidler. Se efter, at alle udsatte overflader er rimelig glatte eller blanke.

Sådan holder du dit klinkegulv og fuger pæne

Bad Har du også misfarvede fuger i dit klinkegulv?

Sådan gør du din ventilator på badeværelset ren

Bad Rens din ventilator på badeværelset og få et sundt indeklima. Læs med her, og find ud af hvor nemt det faktisk er.

De 5 genveje, du aldrig må tage med vasketøjet

Bad Det er sandt, at en moderne vaskemaskine gør det meste af arbejdet, men du kan ikke tillade dig at dovne på alle punkter. Her er de 5 fejl, de fleste mennesker begår, når de vasker tøj.

Rengør toilettet med... Cola!

Bad Vi havde aldrig forestillet os, at cola kunne anvendes til dette.

Derfor skal tandbørsten i opvaskemaskinen

Bad Selvom du og din familie gør flittigt rent derhjemme, er der garanteret et par bakteriebomber, I overser ..