Hurtige kryddersnapse til jul

Drikker du gerne en lille snaps til sildemaden i julemåneden, eller vil du gerne servere en hjemmelavet snaps til julefrokosten, så kan du faktisk endnu nå at brygge selv. Her får du to opskrifter på snapse, som kan nøjes med at trække i 8 dage.


Foto: Gaven til maven - Gyldendal

Julesnaps med appelsin, vanilje, kardemomme

Det skal du bruge:

5 kardemommekapsler
1 flækket stang vanilje
Skal fra 1/2 usprøjtet appelsin
1 dl sukkerknalder eller sukkerkrystaller
1/2 flaske Brøndum-snaps

Sådan gør du:

Kom alle ingredienserne i en rengjort flaske. Lad det trække 1 uge, smag på snapsen og fjern evt. kardemommekapslerne. Server snapsen kold til julemaden, den er især perfekt til lidt stærke oste.

Foto: Gaven til maven

Opskriften er fra bogen “Gaven til maven” af Gitte Heidi Rasmussen og og Inge Skovdal – udgivet af Gyldendals Forlag. 90 sider.

Slåensnaps – prunus spinosa

Slåensnaps er en af de klassiske kryddersnapse. Den laves på de blå bær. Bærrene er bedst, når de har fået lidt frost, for så giver de snapsen en sødlig smag, ellers kan smagen godt blive lidt besk. Du behøver ikke vente på frostvejr for at plukke bærrene.

Du kan altid fryse bærrene, hvis de er plukket, inden det har været rigtig frost. Snapsen får en flot rød farve. Hvis du lader den trække i op til 2 måneder, får du en dejlig essens.

Foto: Kryddersnaps/Aschehoug 

Det skal du bruge

1 halvt fyldt glas med slåenbær
1 flaske vodka
Trækketid 8-14 dage

Sådan gør du

Kom bærrene i et glas og hæld vodka over. Sæt låg på og lad blandingen trække 8-14 dage. Smag undervejs. Filtrer væsken i et kaffefilter og lad den hvile i 2 uger, inden den drikkes. Hvis du hellere vil have en essens, skal blandingen trække i 2 måneder.

Foto: Kryddersnaps

Opskriften er fra bogen “Kryddersnaps” af Niels Stærup – udgivet af Aschehoug Forlag. 144 sider.

Mest læste artikler