4 personer
En let og fedtfattig ovnret, som også sagtens kan serveres til en gæstemiddag.
500 g kyllingefilet
2 rødløg
1 stor rød chili
1 spsk. balsamicoeddike
1 ds. hakkede flåede tomater
100 g revet ost, 30 pct.
Grønsagsris:
2 dl ris (evt. 4 dl red.)
1 rødløg
1 rød peberfrugt 250 g champignoner
1 bdt. forårsløg
1- 2 tsk. olivenolie
1 spsk balsamicoeddike
frisk purløg, salt og peber.
Tilbehør: Flutes eller grovbrød
Læg kyllingen i et ovnfast fad. Hak løg og chili, og for del det over kyllingen. Hæld tomaterne og balsamico over. Krydr med salt og peber, og sæt fadet midt i en 200° varm ovn i 15 min. Osten fordeles over retten, der bages videre 15-20 min. Kog risene efter anvisningen på pakken.
Hak rødløg og peberfrugt. Skær champignoner i skiver (evt. på æggedeleren). Snit forårsløg fint, og vend det hele i olie og balsamico i en meget varm wok ganske kort tid. Bland ris og grønsager og anret med kyllingen. Drys til sidst retten med friskklippet purløg.