Til nybegyndere i køkkenet

Det er ingen skam at være nybegynder i køkkenet. Find her inspiration og guides til, hvordan du kan lave nogle nemme og lækre retter. Retterne kan laves på 30-45 minutter.


Madopskrifter – trin for trin

Før i tiden gik det at kunne lave mad i arv fra typisk mor til datter eller søn. De sad ofte på køkkenbordet – eller hjalp til – og fik således helt uproblematisk lært håndelaget. Desværre er denne praksis forsvundet i mange hjem, så unge ofte må starte på bar bund med at lære at lave mad, når de er flytte hjemmefra eller stifter familie.

Er du blandt disse, så er der god hjælp at hente i bogen “Mad for begyndere”. Her får du 52 opskrifter, der bliver forklaret trin for trin med billeder og grafik, hvilket gør madlaviningen nem og ligetil. Der er fokus på lækker hverdagsmad, der kan laves på 30-45 minutter.

Spansk tærte

Har du mod på at afprøve ideen, kan du følge denne opskrift og spise spansk tærte i aften.

Det skal du bruge

1 tærtebund
2 peberfrugter
75 g revet ost
1/2 tsk salt
1/2 tsk peber
125 g chorizopølse
3 æg
3 løg
2 dl creme fraiche

Sådan gør du

Pil løgene. Skær dem i både. Skær peberfrugterne i strimler. Skær chorizoen i tern.

Steg chorizoen på en tør pande i 3 minutter, til den begynder at tage farve.

Kom løg og peberfrugt på panden. Steg i 8 minutter.

Fordel fuldet på tærtebunden.

Pisk æg, creme fraiche, salt og peber sammen.

Fordel æggemassen over tærten. Drys med ost. Bag tærten ved 180 grader i 35 minutter.

Hvem står bag bogen?

Forfatter er Linn Grubbström og Jacob Damgaard. Linn går også under navnet “Frk. Kræsen”, som hendes populære madblog også hedder. Linn måtte som 23-årig erkende, at hun ikke anede, hvordan man laver mad. Det startede hendes nysgerrighed på mad, og sammen med kokken Jacob udviklede hun den spændende bog for køkken-analfabeter.

Bogen udkommer i denne uge på forlaget Samvirke og koster ca. 170 kr. 

Mest læste artikler