4 personer:
En dejlig krydret vintersuppe.
2-3 spsk. olie
3-4 kartofler
1/2 knoldselleri
2 gulerødder
1 løg
2 porrer
1-3 fed hvidløg
1 lille dåse tomatpuré (evt. koncentreret, red.)
1 l grønsagsbouillon
1 ds. hakkede flåede tomater
1 kop ris
1/4 l piskefløde (halvdelen kan erstattes af mælk, red.)
paprika og chili
Tilbehør: flutes eller groft brød.
Alle grønsagerne renses og skæres i mindre stykker. Olien varmes i en stor gryde, og grønsagerne svitses heri. Bouillonen hældes i sammen med ris, hakkede tomater og tomatpuré. Suppen koges i ca. 10 min. (til ris og grønsager er akkurat møre, red.)og krydres med salt, peber og de øvrige krydderier. Til sidst tilsættes fløden, og suppen koges op.