Det skal du bruge
- 2 store æbler
- Lidt olie
- 4 spsk. rørsukker
- 2½ spsk. smeltet smør
- 1 tsk. kanel
- 2 spsk. havregryn
- 1 tsk. hvedemel
- Lidt salt
- Vaniljeis
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 °C
- Skræl æblerne, del dem i halve og fjern kernehuset
- Skær fine, dybe snit i æblerne, men stop inden kniven når helt igennem
- Placer æblerne i et smurt, ildfast fast
- Bland 1 spsk. sukker, ½ tsk. kanel og 1 spsk. smeltet smør og kom det på de halverede æbler
- Kom stanniol henover fadet og bag æblerne i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter
- Fjern stanniolen og bag æblerne i yderligere 10 minutter eller til æblerne er gyldne. Lad dem derefter køle af
- Bland resten af ingredienserne i en skål og fordel massen på æblerne
- Bag endnu en gang æblerne ved 200 °C i ca. 10 minutter
- Tænd for ovnens grillfunktion og lad æblerne grille i ca. 2 minutter
- Server de varme æbler med lækker vaniljeis på toppenVelbekomme!
Se også videoen nedenfor.