Opskrift: Verdens bedste vaniljekranse

Vi afslører opskriften på verdens lækreste vaniljekranse, der ovenikøbet er super nemme at lave. Hold på mundvandet og kast dig ud i det her.

Vaniljekranse er en fryd for øjet og en lyst for ganen. De hører naturligt med til julebordet sammen med klejerne og brunkagerne, men vaniljekransen er meget mere end en julekage. Den gør sig godt hele året rundt. Og så skal den helst laves med mandelmel, som i denne klassiske vaniljekrans-opskrift.

Ingredienser

Til ca. 40 småkager

  • 175 g sukker
  • 200 g blødt smør
  • 1 æg
  • 250 g mel
  • 75 g mandler
  • 1 vaniljestang

Sådan gør du

Tag din foodprocessor eller din kaffekværn. Kværn mandlerne, så de bliver til mel. Del vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.

Bland sukker, vaniljekorn, mel, mandelmel og æg, så det bliver til en dej. Konsistensen skal cirka være fast, men klistret.

Form vaniljekransene

Anbring dejen i en sprøjtepose med en stjerne-tylle (du kan også bruge en almindelig frysepose, som du klipper hul i). Eller brug en kødhakkemaskine med en stjerneåbning. 

Lav nu små cirkler på bagepapir med en diameter på omkring 4-5 centimeter.

Læg vaniljekransene med en afstand på 4-5 centimer mellem hinanden.

Sådan får du gyldne vaniljekranse

Anbring kagerne i ovnen på 200 grader. Bag i ca. 6 minutter, men hold øje med vaniljekransene i ovnen. Tag dem ud, når de har fået en gylden kulør.

Tag vanijekransene ud af ovnen og lad dem køle af på en rist.

Opbevar kagerne i en tætlukket kagedåse – så de holder sig sprøde i længere tid.

Se også: Vaniljekranse – få opskriften, der stammer fra 1894

Mest læste artikler