Lav din egen skønne brændevin

Kom så i gang, hvis du vil have den hjemmelavede brændevin klar til jul! Den udkonkurrerer alle andre flasker på borde. Vi lancerer julesnapsen, blommebrændevinen og havtornbryggen.


Succes med hjemmelavet snaps og brændevin

Der er intet, der kan sætte gang i humøret som lidt hjemmebryg på bordet i vintertiden. Og det er ganske nemt at lave sin egen brændevin og snaps. Grundteknikken er den samme for alle smagsvarianter.

De fleste brændevine har godt af at stå og udtrække smag et par måneder, men mange kan også være klar efter to uger (for eksempel julesnapsen herunder).
Det er dog vigtigt at være opmærksom på følgende:
Udtrækningen af smagsstoffer foregår langsomt i et koldt rum, men bitterheden bliver også mindre. Ved stuetemperatur går det hurtigere. Til gengæld kan resultatet blive mere bittert. Prøv jer frem.

Brændevinen/snapsen skal filtreres gennem en si i første omgang, og hvis der er meget grums, kan man bruge et kaffefilter sammen med sien.

Til alle opskrifter skal du bruge:

  • Rengjorte henkogningsglas med patentlåg
  • De valgte krydderurter eller frugter
  • Smagsløs snaps eller vodka
  • Si og kaffefilter til at filtrere
  • En flaske til den færdige brændevin, også med patentlåg

Hjemmelavet julesnaps:

Fra blomsterhaven.dk

  • Kanel, 1 hel stang
  • Nelliker, ca. 5 stk.  (jo, det kan købes)

  • Vanilje, 2 stk

  • En håndfuld enebær hentet fra heden eller krattet

  • 1 flaske klar snaps

Gør herefter følgende:

  • Riv appelsinerne med en juliennekniv (citrusrivejern). Læg skrællerne på et bagepapir og fordel rørsukker på skrællerne. Bag dem i ovnen i ca. en time ved 100 grader.

  • Flæk vaniljestængerne og skrab kornene væk (de kan bruges til vaniljekranse) – det er kun de tomme stænger der skal bruges.

  • Tilsæt alle ingredienser til et stort henkogningsglas og sæt låg på og ryst godt.

  • Gem glasset mørkt og under stuetemperatur, og se til din unikke julesnaps hver dag, hvor du samtidig skal smage på julesnapsen.
  • Efter første dag skal du tage stilling til, om du fortsat ønsker, at nellikerne skal fortsætte udtrækningen. Kan nellikerne smages, skal de op!

  • Sådan fortsætter du med den hyggelige pleje – og efter 3-8 dage bør vaniljen fjernes og evt. også kanelstangen.

    Efter 14 dage bør den være færdig, og resten skal fjernes ved at si det hele. Filtrer til sidst gennem et kaffefilter og hæld på flaske.

Hjemmelavet blommebrændevin

(fra chefkock.de)

1 liter hvid rom
600 g friske blommer
200 g sukker
1 vanillestang
1/5 kanelstang

Lad brændevinen trække ligeså længe som julesnapsen.

Havtornbryg

(Fra Danish Schnapps Recipes)

  • Pluk havtornebær, når de er helt modne og rengør dem grundigt. Frys dem herefter ned et par dage – det gør bærrene mildere og sødere.
  • Fyld et henkogningsglas med de frosne bær.
  • Fyld op med vodka.
  • Lad det trække 2-3 måneder i et mørkt rum ved 18-20 grader.
  • Ryst glasset et par gange undervejs

Mest læste artikler