Smagen af sommer: jordbærmuffins med jordbærsangria

Få lækre jordbæropskrifter på muffins og sangria - perfekt til en picnic.

Jordbærmuffins (12 stk.)

• 125 g blødt smør
• 150 g sukker
• 3 æg str. L
• 1 tsk. vaniljesukker­
• 1⁄2 dl mælk
• 225 g hvedemel
• 1 1⁄2 tsk. bagepulver
• flormelis
• 250 g friske jordbær
• 1⁄4 l piskefløde

Sådan gør du:

1. Rør smør og sukker blødt. Pisk æggene i et ad gangen.
2. Rør vaniljesukker og mælk i æggemassen og sigt hvedemel og bagepulver i.
3. Rør dejen hurtigt sammen og fordel den i 12 smurte muffinsforme.
4. Bag kagerne ca. 20 min. ved 180°. Lad dem køle helt af.
5. Skyl bærrene og skær dem i små stykker. Pisk fløden til skum og vend jordbærrene i. Smag til med flormelis.
6. Skær toppen af kagerne og lav en fordybning med en ske. Fordel jordbærskummet i kagerne, læg låg på og drys med flormelis.

Tip: Tag evt. skummet med, hvis du skal på picnic, og fyld kagerne på stedet.

Sangria m. jordbær (ca. 1 liter)

• 1 appelsin
• 200 g friske jordbær
• 1⁄4 liter friskpresset
• appelsinsaft
• 1 dl konc. jordbærsaft
• 1 flaske rosevin
• evt. knust is

Sådan gør du:

1. Skær appelsinen i skiver og derefter i tern.
2. Skær jordbærrene i kvarte.
3. Kom appelsin, jordbær, appelsinsaft, jordbærsaft og rosevin i en stor flaske og sæt den på køl mindst 1 time.
Hold flasken kold med lidt knust is.

Denne opskrift er en idenyt-klassiker fra 2007, som vi har opdateret i anledning af jordbærsæsonen 2022.

Læs også: Jordbær – sådan dyrker, plejer og plukker du jordbær

Mest læste artikler