Hot som chili

Der findes langt over tusind forskellige sorter chilier. Styrken i en chilifrugt sidder ikke kun i kernerne, men især i frøstolen, det lyse stykke, som frøene sidder på.


Hot, hottere & hottest
  • To stærke: Bhut jolokia (ekstrem stærk), Habanero
  • To mellemstærke – Tabasco og Jalapeno: Absolut mild- almindelig peberfrugt

Dyrk din egen chili
Du kan sagtens dyrke dine egne chiliplanter her i Danmark. Dyrk chilien i vindueskarmen, i en krukke udenfor eller direkte i jorden på et beskyttet sted i din have. Det en god idé at så dem indendørs i potter allerede i februar. Forvent ikke at høste de store mængder før engang i september-oktober. Chiliplanter har det bedst ved 20-24 grader.

En sød chili-tand BKI Foods, tlf. 86 29 22 99
Chili Noir er navnet på chokoladen med chili fra Lindt. Der er 49 procent kakao i. Fås bl.a. i supermarkeder.

Supermarked tlf. 36 34 30 35 Chilisauce
Chilisauce findes i utallige varianter. Fx Lingham’s Chil­li Sauce, der er både sød og stærk. Den indonesiske Go-Tan er mere mild i smagen. Fås i Dansk Supermarked

Chiliwok
Det skal du bruge:
Foto: Columbus Leth.

  • ½ hvidkål
  • 1 spsk. sesamolie
  • 2 spsk. rapsolie
  • 400 g oksekød, skåret i fine strimler
  • 1 rød chili
  • 50 g sesamfrø
  • lidt frisk ingefær
  • 2 spsk. fishsauce
  • 1 dl æblejuice

Sådan gør du:
Snit kålen i strimler og steg det i en wok i halvdelen af olien, til det er gyldent. Hæld det over i en skål. Steg oksekødsstrimlerne i resten af olien. Tilsæt chili renset for frø, sesamfrø, revet ingefær og den stegte hvidkål. Vent ½ minut og sving så retten sammen med fishsauce og æblejuice.

Mest læste artikler