Frikadeller med æblechips

Lækre frikadeller og sprøde flæskesvær - få de lækre opskrifter her.


Ingredienser (6 pers.):
1⁄2 kg hakket svinekød
1 tsk. salt, peber

1 løg
1 lille æble
10 svesker uden sten
1 æg
1⁄2 dl hvedemel
ca. 1 dl vand
75 g hasselnøddeflager

Tilberedning:
Rør kødet med salt. Tilsæt peber, finthakket løg, æble i små tern, hakkede svesker, æg og hvedemel og rør farsen sammen. Juster konsistensen med vand. Lad farsen hvile 15 min. Form farsen til 16 små runde frikadeller, rul dem i hasselnøddeflager og sæt dem på en bageplade. Steg dem i ovnen ved 225˚ i ca. 12 min. Læg en æblechips på hver og sæt en tandstik i, så den er lige til at hapse.

Sværgrissini
(6 pers.)

Ingredienser:
1 side svær (fås hos slagteren)
salt
1 løg
2 æbler
2-3 timiankviste
1 spsk. honning
1-2 spsk. hvidvinseddike.

Tilberedning:
Skær sværen i strimler på langs og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys med salt og bag ved 200°, til de er sprøde og fedtet smeltet af. Hak løget og skær æblerne i tern. Kom løg, æble, timian, honning og hvidvinseddike i en gryde, og lad det simre ved svag varme, til æblerne er møre. Smag til med honning, eddike, salt og peber.

Mest læste artikler