Chokolademousse med Bailey’s

Forkæl din familie og venner med denne lækre chokolademousse, der er piftet op med Bailey's.


Det skal du bruge

  • 2 tsk smagsneutral gelatine pulver
  • 1/2 dl kogende vand
  • 2 spsk koldt vand
  • 1 dl sukker
  • 2 spsk mørk kakaopulver – tilsæt eventuelt mere for en kraftigere chokolade-smag
  • 3,5 dl piskefløde
  • 1 dl meget kold Bailey’s
  • 1 tsk vaniliepulver eller korn fra en vaniliestang

Fremgangsmetoden

Fordel geletine-pulver i det kolde vand og lad det stå i cirka 1 minut. Tilsæt det kogende vand og lad det stå indtil gelatinen er komplet opløst. Stil det til afkøling. 

Stil piskeris og skål i fryseren i 15 minutter, således at det er helt koldt. Det kan være en fordel med en elpisker da der skal piskes meget – det er naturligvis kun selve piskerisene man stiller på køl i det tilfælde. 

Pisk sukker og kakao-pulver sammen i en skål. tilsæt piskefløden. 

Pisk ved medium hastighed indtil den får lidt tekstur. Hæld af flere omgange Bailey’s, vanilie og gelatine-massen i mens der piskes godt. Fortsæt med at piske indtil det er godt balndet og massen tykner. 

Fordel i glas og stil på køl i minimum en time inden servering.

Du kan se flere lækre opskrifter med Bailey’s her.

Mest læste artikler