Vidste du, at man ikke bør genopvarme disse madvarer ?

Mad

Du har nok hørt, at spinatretter ikke bør spises som genopvarmede rester. Men var du klar over, at det samme gælder champignon?

Foto: iStock

Vi opbevarer madrester forkert og får mavepine

Rester er godt. Man slipper for at lave mad hver eneste aften, og det er nødvendigt for husholdningsbudgettet. Desuden er madspild et kæmpe problem i vores samfund.

Men noget tyder på, at vi ikke opbevarer resterne tilstrækkelig godt og risikerer ondt i maven eller i værste fald madforgiftning på grund af uvidenhed.

Flere af disse fødevare-advarsler vil overraske dig

Der er nemlig flere madvarer, som kun kan tåle genopvarmning, hvis man er særlig påpasselig med hygiejnen og opbevaringen, og måske er det en god idé at undgå dem som restemad i det hele taget.

Du bliver desværre nok overrasket over flere af dem.

Madvarer, der ikke er gode som genopvarmede rester

Champignoner: Generelt bør de fleste svampe spises umiddelbart efter tilberedningen. Proteinerne nedbrydes i det øjeblik, du skærer en champignon over, og det kan være dårligt nyt for din mave, hvis du spiser dem i en gryderet dagen efter. I hvert fald, hvis retten ikke kommer på køl hurtigt.

Æg. Når man genopvarmer denne proteinbombe for eksempel i rørægs-versionen, kan der udløses stoffer, som skader din mave.

Kartofler. Ja, det er ikke løgn – kartofler kan give mavesmerter, hvis de ikke nedkøles omgående. Der findes bakterier, som trives i kogte og stegte kartofler, hvis de står og damper af på køkkenbordet.

Ris. Igen, lidt tarveligt at nævne denne almindelige spise, men forskningsresultater i køkkenhygiejne viser, at bakteriesporer kan overleve i kogt ris og udvikle sig, hvis risen ikke afkøles omgående og opbevares korrekt. Bakterierne kan forårsage diarre og opkastning.

Kylling. Fjerkræ skal gennemsteges, det ved vi. Men var du også klar over, at genopvarmet kylling kan give mavepine? Proteinsammensætningen i kylling ændrer sig ved nedkøling og genopvarmning, og det gør retten svær at fordøje. Husk derfor altid, at rester med kylling skal være gennemvarm.

Læs også: Hold fliserne på badeværelset rene med et bilbehandlingsprodukt

Kilder: Woman's Day m.fl. 

3 februar 2016
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...