Vidste du, at man ikke bør genopvarme disse madvarer ?

Mad

Du har nok hørt, at spinatretter ikke bør spises som genopvarmede rester. Men var du klar over, at det samme gælder champignon?

Foto: iStock

Vi opbevarer madrester forkert og får mavepine

Rester er godt. Man slipper for at lave mad hver eneste aften, og det er nødvendigt for husholdningsbudgettet. Desuden er madspild et kæmpe problem i vores samfund.

Men noget tyder på, at vi ikke opbevarer resterne tilstrækkelig godt og risikerer ondt i maven eller i værste fald madforgiftning på grund af uvidenhed.

Flere af disse fødevare-advarsler vil overraske dig

Der er nemlig flere madvarer, som kun kan tåle genopvarmning, hvis man er særlig påpasselig med hygiejnen og opbevaringen, og måske er det en god idé at undgå dem som restemad i det hele taget.

Du bliver desværre nok overrasket over flere af dem.

Madvarer, der ikke er gode som genopvarmede rester

Champignoner: Generelt bør de fleste svampe spises umiddelbart efter tilberedningen. Proteinerne nedbrydes i det øjeblik, du skærer en champignon over, og det kan være dårligt nyt for din mave, hvis du spiser dem i en gryderet dagen efter. I hvert fald, hvis retten ikke kommer på køl hurtigt.

Æg. Når man genopvarmer denne proteinbombe for eksempel i rørægs-versionen, kan der udløses stoffer, som skader din mave.

Kartofler. Ja, det er ikke løgn – kartofler kan give mavesmerter, hvis de ikke nedkøles omgående. Der findes bakterier, som trives i kogte og stegte kartofler, hvis de står og damper af på køkkenbordet.

Ris. Igen, lidt tarveligt at nævne denne almindelige spise, men forskningsresultater i køkkenhygiejne viser, at bakteriesporer kan overleve i kogt ris og udvikle sig, hvis risen ikke afkøles omgående og opbevares korrekt. Bakterierne kan forårsage diarre og opkastning.

Kylling. Fjerkræ skal gennemsteges, det ved vi. Men var du også klar over, at genopvarmet kylling kan give mavepine? Proteinsammensætningen i kylling ændrer sig ved nedkøling og genopvarmning, og det gør retten svær at fordøje. Husk derfor altid, at rester med kylling skal være gennemvarm.

Læs også:

Dæmp støjen mellem de forskellige rum i huset

Lyd fra rum til rum kan reduceres ved tætning af alle utætheder og med en ekstra væg, et ekstra loft eller gulv. For at lyddæmpe skal du...

Kilder: Woman's Day m.fl. 

03 februar 2016
Mere om Mad

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger. Læs med og find ud af hvad gigantkæden nu har fundet på. 

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det.

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig? Her får du 3 smarte måder at fryse din avocado på.

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående?

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men der findes faktisk en rigtig god forklaring på, hvorfor vi hungrer efter de usunde sager – og måske tilmed en god undskyldning.

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske...

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

11 ting, der ikke bør komme i køleskabet

Mad Der er mange meninger om, hvad der må komme i køleskabet, og hvad der ikke må. Se her 11 ting, du aldrig bør opbevare i dit køleskab.

Bruger du fryseren som skraldespand?

Mad Hver anden dansker glemmer, hvad de opbevarer i fryseren og ender med at smide især kødvarer ud, viser en ny undersøgelse.

Nemme brød på bål eller grill

Mad Nu får snobrødet kamp til stregen. Det tager bare 10 minutter at bage de sunde brød med fyld.

Så længe kan dine madvarer holde sig i fryseren

Mad Hører du til dem, der tror at madvarer kan holde sig for evigt, så længe de er opbevaret på frost? Få helt styr på, hvor længe dine madvarer...

Så længe kan dine madvarer holde sig i køleskabet

Mad Rigtig mange smider madvarer ud, fordi de er usikre på, hvor længe de forskellige ting kan holde sig, men faktisk kan mange madvarer holde...