Foto: Thomas Steen Sørensen

Unghane-frikasse

Mad

Frikasse er blevet serveret på de fleste middagsborde - prøv at tilberede den med unghane.


Bring unghanen og vandet i kog. Skum urenhederne væk, tilsæt persille, laurbær, porre, gulerod og peberkorn. Lad det simre i ca. 90 min. Tag unghanen op, pil skindet af, og pil forsigtigt kødet af skroget. Hold det varmt i en skål med låg. Si 4 dl suppe over i en gryde, skum fedtet fra og tilsæt cremefraiche. Bring saucen i kog, jævn med majsstivelse rørt ud i koldt vand, og smag til med salt og peber. Snit gulerødder, majroer, ærter og asparges på skrå i mundrette stykker, og kog dem i resten af suppen – asparges og sukkerærter 1-2 min.,
gulerødder og majroer i 3-4 min. Anret kød og grøntsager, hæld saucen over, og drys med krydderurter.

6 personer:
1 bornholmsk unghane
1 liter vand
1 persillekvist
1 laurbærblad
½ snittet porre
1 gulerod i skiver
5 peberkorn
salt
4 dl suppe
2½ dl cremefraiche 38%
majsstivelse
salt, peber
4 nye gulerødder
i skiver
4 små majroer
1 bundt grønne asparges
150 g sukkerærter
kørvel og dild
Tilbehør:
kartofler
2 april 2009
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.