Undgå dårlig ånde, når du spiser hvidløg

Mad

Hvidløg er en obligatorisk ingrediens i mange middags-retter, men den efterfølgende dårlige ånde vil vi alle gerne være foruden. Her får du den fulde guide til, hvordan du kan spise hvidløg og stadig undgå den grimme eftervirkning.

Følg disse tricks og undgå hvidløgsånden.
Følg disse tricks og undgå hvidløgsånden. Foto: istockphoto

Hvidløgene indeholder en række svovlholdige forbindelser, som ikke nedbrydes når vi indtager dem. I stedet suser enzymerne rundt i blodbanerne, hvorfra de kan udskilles via svedkirtlerne. Derudover tager det lang tid for kroppen at nedbryde hvidløget i maven og derfra opstår den grumme hvidløgsånde. Der er heldigvis råd at hente for at undgå den grimme sidegevinst. 

Sådan undgår du hvidløgsånden

Fjern kimen - det lille grønne skud inde i midten af feddet.

Kog hvidløget i letsaltet vand, det ødelægger nogle af de enzymer i hvidløget, som forårsager den grimme ånde. I retter der står og simrer i længere tid er dette trin ofte ikke nødvendigt, da selve tilberedningen giver samme effekt.

Desuden hjælper det på lugten, hvis du spiser persille eller andre klorofylholdige grøntsager sammen med hvidløg. På næste side har vi en komplet liste med madvarer som vil dæmpe hvidløgslugten hos dig. 

Fødevarer, som kan fjerne den dårlige ånde

  • Æbler
  • Spinat
  • Basilikum
  • Persille
  • Grøn te
  • Mælk
  • Kakaomælk
21 oktober 2015
0

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

0

Disse frugter og grøntsager kan give dig allergiske reaktioner

Det er ikke kun pollen i luften, der kan forårsage allergi. Nogle oplever allergiske reaktioner, når de bider i et æble eller i noget seller...

0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

Derfor bør du tø dine madvarer op på køkkenbordet

Kender du det; du skulle bare lige huske at tage kødet ud af fryseren og smide det i køleskabet inden du tog på arbejde. Det glemte du i...

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Rødbedekage

400 g sukker4 æg250 g hvedemel4 tsk. bagepulver4 tsk. stødt kanel1 tsk. stødt nellikeSaften af 12 citron300 g fintrevet rå rødbede3 dl...

0

Kylling i mælk

4 pers.1 stor kylling6 fed hvidløg1 citron3/4 liter mælk80 g salt8-10 salvieblade1 drys hakket persilleTilbehør: kogte kartoflerGnid kylling...

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Rødfisk med porrer og squash

Ingredienser: 3/4 kg rødfisk eller anden fast hvid fisk 25 g smør citronsaft salt, peber 4 porrer i mindre stykker 2 squash i halve skiver...

0

Milkshake med yoghurt

250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

0

Kyllingegryde med mango og appelsin

4 pers. En ret, der er let at lave, smager pragtfuldt, og så er den kalorielet. Retten kan laves med forskelligt kød; kylling, okse- eller...