Tun-kartoffel-fad

3-4 pers. En hurtig og dejlig ret. Den er specielt god, fordi næsten alle ingredienserne er basisvarer, du ofte har. Kog evt. en dobbelt portion kartofler dagen før (red.). 600 g kartofler 2 ds. tun i vand (helst en rigtig god kvalitet, red.) 3 æg 250 g hytteost 20 g smør (evt. mindre, red.) 1…


3-4 pers.
En hurtig og dejlig ret. Den er specielt god, fordi næsten alle ingredienserne er basisvarer, du ofte har. Kog evt. en dobbelt portion kartofler dagen før (red.).

600 g kartofler
2 ds. tun i vand (helst en rigtig god kvalitet, red.)
3 æg
250 g hytteost
20 g smør (evt. mindre, red.)
1 bdt. dild
salt, peber

Tilbehør:
salat eller råkost samt flutes (red.) Kartoflerne koges og skæres i skiver. Tun hældes til afdrypning. Tun, æg, hytteost, klippet dild, salt og peber blandes. Læg skiftevis kartofler og tunblanding i et ovnfast fad. Drys evt. med lidt dild imellem lagene. På toppen fordeles smørklatter. Bages midt i en 175° varm ovn i ca. 25 min.

Tip: Retten kan peppes op med røde peberstrimler og blancherede porreringe (red.).

Mest læste artikler