Tiramisukager med mascarponecreme

Mad

Få opskriften på tiramisu i en ny og lækker kageform.


Cupcakes med frosting er en af amerikanernes favoritter, og det kan man sådan set godt forstå, når man sidder med bogen "Masser af kager", der indeholder et hav af lækre opskrifter på flotte cupcakes. I Danmark har der ikke været den store tradition for denne type kage, men den er alligevel så småt ved at vinde indpas herhjemme. En cupcake er meget dekorativ og vil med al sandsynlighed imponere enhver kageentusiast.

Tiramisu er en italiensk kage, der som regel laves af sandkage eller lange småkager (ladyfingers) udblødt i en blanding af kaffe og Marsala, fyldt med mascarponecreme og pyntet med revet chokolade. Her er får du opskriften på en ny version af tiramisu.

Foto: Forlaget Olivia/Olivier MaynardIngredienser (ca. 12 stk.):
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
2 æg delt i blommer og hvider
4 spsk meget stærk kaffe
1 spsk Marsala eller Kahlua eller tsk vaniljeessens
150 g sukker
1 knivspids salt
Ekstra Marsala til at dryppe over (kan udelades)

Mascarponecreme:
2 pasteuriserede æggeblommer
3 tsk sukker
1 spsk Kahlua (kan udelades)
240 g mascarpone Kahlua til at dryppe med
Revet chokolade til pynt

Varm ovnen op til 180 grader. Bland mel, bagepulver og salt.

Pisk æggeblommerne med kaffe og Marsala til en meget tyk og cremet masse. Kom 110 g af sukkeret i lidt efter lidt, mens du fortsat pisker.

Pisk æggehviderne med 1 knivspids salt, til de danner bløde toppe, og pisk så gradvist de sidste 40 g sukker i. Bliv ved med at piske, til æggehviderne er stive. Rør 3 spsk af æggehvideskummet i æggeblommemassen. Vend de tørre ingredienser i lidt ad gangen ved hjælp af et piskeris. Når de tørre ingredienser er helt absorberede, vender du varsomt resten af æggehvideskummet i.

Fyld papirformene ca 2/3 op med dej, og bag kagerne i ca. 20 minutter, eller til en tandstikker, stukket ind i midten, kommer ud uden dej. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.

Prik evt. de kolde kager nogle gange i toppen med en gaffel og dryp hver af dem med 1 spsk Marsala.

Rør æggeblommerne med sukker, til de er lyse og luftige. Pisk evt. Kahlua i. kom mascarpone i lidt efter lidt, mens du hele tiden pisker. Sæt en stor top creme på hver kage, dryp med Kahlua, og drys revet chokolade over.


Opskriften er fra bogen "Masser af kager" af Gail Wagman - udgivet af Forlaget Olivia.


Klik her for at få opskriften på Lavendel shortbread fra bogen "Masser af småkager".
24. april 2007
Mere om Mad

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig? Her får du 3 smarte måder at fryse din avocado på.

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående?

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men der findes faktisk en rigtig god forklaring på, hvorfor vi hungrer efter de usunde sager – og måske tilmed en god undskyldning.

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det.

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske...

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

Sådan fryser du brød, så det bevarer smag og konsistens

Mad Du kender sikkert allerede til tricket med at fryse brød for en længere holdbarhed. Men du kender garanteret også til et frysebrændt og...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.