Tiramisukager med mascarponecreme

Mad

Få opskriften på tiramisu i en ny og lækker kageform.


Cupcakes med frosting er en af amerikanernes favoritter, og det kan man sådan set godt forstå, når man sidder med bogen "Masser af kager", der indeholder et hav af lækre opskrifter på flotte cupcakes. I Danmark har der ikke været den store tradition for denne type kage, men den er alligevel så småt ved at vinde indpas herhjemme. En cupcake er meget dekorativ og vil med al sandsynlighed imponere enhver kageentusiast.

Tiramisu er en italiensk kage, der som regel laves af sandkage eller lange småkager (ladyfingers) udblødt i en blanding af kaffe og Marsala, fyldt med mascarponecreme og pyntet med revet chokolade. Her er får du opskriften på en ny version af tiramisu.

Foto: Forlaget Olivia/Olivier MaynardIngredienser (ca. 12 stk.):
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
2 æg delt i blommer og hvider
4 spsk meget stærk kaffe
1 spsk Marsala eller Kahlua eller tsk vaniljeessens
150 g sukker
1 knivspids salt
Ekstra Marsala til at dryppe over (kan udelades)

Mascarponecreme:
2 pasteuriserede æggeblommer
3 tsk sukker
1 spsk Kahlua (kan udelades)
240 g mascarpone Kahlua til at dryppe med
Revet chokolade til pynt

Varm ovnen op til 180 grader. Bland mel, bagepulver og salt.

Pisk æggeblommerne med kaffe og Marsala til en meget tyk og cremet masse. Kom 110 g af sukkeret i lidt efter lidt, mens du fortsat pisker.

Pisk æggehviderne med 1 knivspids salt, til de danner bløde toppe, og pisk så gradvist de sidste 40 g sukker i. Bliv ved med at piske, til æggehviderne er stive. Rør 3 spsk af æggehvideskummet i æggeblommemassen. Vend de tørre ingredienser i lidt ad gangen ved hjælp af et piskeris. Når de tørre ingredienser er helt absorberede, vender du varsomt resten af æggehvideskummet i.

Fyld papirformene ca 2/3 op med dej, og bag kagerne i ca. 20 minutter, eller til en tandstikker, stukket ind i midten, kommer ud uden dej. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.

Prik evt. de kolde kager nogle gange i toppen med en gaffel og dryp hver af dem med 1 spsk Marsala.

Rør æggeblommerne med sukker, til de er lyse og luftige. Pisk evt. Kahlua i. kom mascarpone i lidt efter lidt, mens du hele tiden pisker. Sæt en stor top creme på hver kage, dryp med Kahlua, og drys revet chokolade over.


Opskriften er fra bogen "Masser af kager" af Gail Wagman - udgivet af Forlaget Olivia.


Klik her for at få opskriften på Lavendel shortbread fra bogen "Masser af småkager".
24 april 2007
0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

0

Må vandmelon opbevares i køleskabet?

Det er en af de lækreste sommerfrugter, og den skal gerne være iskold, når den skal nydes. Køleskabet er dog ikke det bedste bedste sted at...

0

Hvilke madvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En af disse madvarer behøver du ikke at skylle i vand. De tre øvrige skal ALTID vaskes. Se hvilke fødevarer, der altid skal under hanen, og...

0

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du...

0

Sådan sikrer du dig, at en vandmelon er moden

Slæber du alt for tit umodne og melede vandmeloner med hjem? Så skyldes det måske, at du ikke har lært at LÆSE vandmeloner rigtigt. Her er...

0

Fjerne stenene i kirsebær med en flaske

Hvem har en kirsebær-udstener i skuffen? Det kan ikke være mange. Den er heller ikke nødvendig, når du skal udstene kirsebær. Alt du behøver...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.