3 smarte måder at fryse avocado på

Mad

Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig? Her får du 3 smarte måder at fryse din avocado på.

Hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al din avocado, inden den bliver dårlig?
Hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al din avocado, inden den bliver dårlig? Foto: iStock

Et problem de fleste har oplevet

De fleste har prøvet det. Halvdelen af den pakke avocadoer, du købte tidligere på ugen, er allerede blevet for gamle og skal smides ud. Det er en utrolig ærgerlig form for madspild – især da avocadoen er rimelig kostbar. 

Derfor skal du fryse din avocado ned

Avocadoens til tider uforudsigelige modningsproces kan gøre det svært at planlægge den lækre frugt ind i madplanen – medmindre du selvfølgelig køber en færdigmodnet avocado. Så hvorfor blive ved med at købe avocado, når det kan være så besværligt?

Den mest indlysende grund er selvfølgelig, at avocado smager skønt, men derudover indeholder avocado en ekstremt høj næringsværdi og er proppet med en masse sunde fedtstoffer. Faktisk indeholder frugten mere end tyve forskellige vitaminer og mineraler, og gør det muligt for kroppen at optage flere næringsstoffer fra andre fødevarer. 

Kan jeg godt fryse min avocado uden den bliver brun og kedelig?

Selvom avocado nemt bliver brun og kedelig, hvis den opbevares forkert, så kan du sagtens fryse frugten uden frygt for at stå med en brun, kedelig masse efter optøning. Dog ændrer avocadoens tekstur sig efter optøning, hvilket gør, avocadoen bedst egner sig i guacamole eller andet dip, når den er tøet op – hvilket den til gengæld er perfekt til.

Tre måder at fryse avocado på

1. Avocado delt i halve

  • Vask og halvér avocadoen.
  • Pres lime- eller citronsaft ud over avocadokødet til hele overfladen har været i kontakt med saften.
  • Læg de halve avocadoer i fryseposer og sug al luft ud af poserne, inden de lukkes.

 2. Mos avocadoen

  • Fjern skralden på avocadoen og skær frugten i kvarte stykker.
  • Pres lime- eller citronsaft ud over avocadokødet.
  • Mos avocadoen og kom evt. krydderier i mosen.
  • Læg mosen i en lufttæt emballage eller frysepose, hvor al luft er suget ud af posen, inden den lukkes. 

3. Skær avocadoen i tern

  • Fjern skralden på avocadoen og skær frugten i isterningestørrelser
  • Pres lime- eller citronsaft ud over avocadokødet.
  • Læg 3-4 avocadotern i hver frysepose, hvor al luft suges ud af posen, inden den lukkes.
  • Skriv evt. på posen hvor mange avocadotern, der er i hver pose, så det er nemt og hurtigt at finde den rigtige pose til madlavningen.
27. september 2017
Mere om Mad

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men der findes faktisk en rigtig god forklaring på, hvorfor vi hungrer efter de usunde sager – og måske tilmed en god undskyldning.

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Mad Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

Disse frugter og grøntsager kan give dig allergiske reaktioner

Mad Det er ikke kun pollen i luften, der kan forårsage allergi. Nogle oplever allergiske reaktioner, når de bider i et æble eller i noget seller...

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Mad Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

Derfor bør du tø dine madvarer op på køkkenbordet

Mad Kender du det; du skulle bare lige huske at tage kødet ud af fryseren og smide det i køleskabet inden du tog på arbejde. Det glemte du i...

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Mad Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

Russisk hakkebøf

Mad Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl fløde 2 tsk. kinesisk soja Salt og peberMargarine til stegning Sådan gør du:Hak løget og bland med kød, rødbeder, persille og kapers. Tilsæt æg, fløde, soja, salt og peber. Rør farsen godt sammen og form den til 8 små runde bøffer. Brun bøfferne i margarine i 4-5 min. på hver side. Server med frisk grøn salat og cremefraiche-dressing.

Kylling i mælk

Mad 4 pers.1 stor kylling6 fed hvidløg1 citron3/4 liter mælk80 g salt8-10 salvieblade1 drys hakket persilleTilbehør: kogte kartoflerGnid kylling...

Brød med soltørrede tomater

Mad 2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

Mad 4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkornsmel1 grønsagsbouillonterning1 ds. kokosmælk (400 ml)Fyld:1 kartoffel i tern1/2 blomkål i buketter/tern1 rød peberfrugt i strimler1 gulerod i tern5 stængler bladselleri i skiver100 g champignoner i skiver50 g rosinersalt, peberTilbehør: Ris og/eller brødLøg og hvidløg hakkes og svitses i olivenolie. Knus bouillonterningen, og tilsæt den sammen med krydderier, mel og kokosmælk.Rør godt i gryden. Grønsager og rosiner tilsættes og dampes i 5-10 min., indtil grønsagerne har en fin sprød konsistens.

Pærer med knækglasur

Mad 4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

Lam i asparges

Mad 6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

Rødfisk med porrer og squash

Mad Ingredienser: 3/4 kg rødfisk eller anden fast hvid fisk 25 g smør citronsaft salt, peber 4 porrer i mindre stykker 2 squash i halve skiver 2 spsk. olivenolie 2 spsk. citronsaft 1 tsk. revet citronskal 1 bdt. dild ris blandet med vilde ris Damp fisken i smør tilsat citronsaft ca. 8 min. ved middel varme.Krydr med salt og peber. Sauter porrer og squash 3 min. i olivenolie.Tilsæt citronsaft, og smag til med citronskal, salt og peber.Drys med dild, og server grønsagerne til fisken sammen med ris.  

Milkshake med yoghurt

Mad 250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

Kyllingegryde med mango og appelsin

Mad 4 pers. En ret, der er let at lave, smager pragtfuldt, og så er den kalorielet. Retten kan laves med forskelligt kød; kylling, okse- eller...