3 smarte måder at fryse avocado på

Mad

Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig? Her får du 3 smarte måder at fryse din avocado på.

Hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al din avocado, inden den bliver dårlig?
Hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al din avocado, inden den bliver dårlig? Foto: iStock

Et problem de fleste har oplevet

De fleste har prøvet det. Halvdelen af den pakke avocadoer, du købte tidligere på ugen, er allerede blevet for gamle og skal smides ud. Det er en utrolig ærgerlig form for madspild – især da avocadoen er rimelig kostbar. 

Derfor skal du fryse din avocado ned

Avocadoens til tider uforudsigelige modningsproces kan gøre det svært at planlægge den lækre frugt ind i madplanen – medmindre du selvfølgelig køber en færdigmodnet avocado. Så hvorfor blive ved med at købe avocado, når det kan være så besværligt?

Den mest indlysende grund er selvfølgelig, at avocado smager skønt, men derudover indeholder avocado en ekstremt høj næringsværdi og er proppet med en masse sunde fedtstoffer. Faktisk indeholder frugten mere end tyve forskellige vitaminer og mineraler, og gør det muligt for kroppen at optage flere næringsstoffer fra andre fødevarer. 

Kan jeg godt fryse min avocado uden den bliver brun og kedelig?

Selvom avocado nemt bliver brun og kedelig, hvis den opbevares forkert, så kan du sagtens fryse frugten uden frygt for at stå med en brun, kedelig masse efter optøning. Dog ændrer avocadoens tekstur sig efter optøning, hvilket gør, avocadoen bedst egner sig i guacamole eller andet dip, når den er tøet op – hvilket den til gengæld er perfekt til.

Tre måder at fryse avocado på

1. Avocado delt i halve

  • Vask og halvér avocadoen.
  • Pres lime- eller citronsaft ud over avocadokødet til hele overfladen har været i kontakt med saften.
  • Læg de halve avocadoer i fryseposer og sug al luft ud af poserne, inden de lukkes.

 2. Mos avocadoen

  • Fjern skralden på avocadoen og skær frugten i kvarte stykker.
  • Pres lime- eller citronsaft ud over avocadokødet.
  • Mos avocadoen og kom evt. krydderier i mosen.
  • Læg mosen i en lufttæt emballage eller frysepose, hvor al luft er suget ud af posen, inden den lukkes. 

3. Skær avocadoen i tern

  • Fjern skralden på avocadoen og skær frugten i isterningestørrelser
  • Pres lime- eller citronsaft ud over avocadokødet.
  • Læg 3-4 avocadotern i hver frysepose, hvor al luft suges ud af posen, inden den lukkes.
  • Skriv evt. på posen hvor mange avocadotern, der er i hver pose, så det er nemt og hurtigt at finde den rigtige pose til madlavningen.
27. september 2017
Mere om Mad

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord. 

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående?

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men...

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det. 

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske...

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

Sådan fryser du brød, så det bevarer smag og konsistens

Mad Du kender sikkert allerede til tricket med at fryse brød for en længere holdbarhed. Men du kender garanteret også til et frysebrændt og...

Dette sted i køleskabet må du IKKE opbevare dine æg

Mad Vi kan godt blive enige om, at køleskabet - i dansk optik - er det rigtige sted at opbevare æggene. Det er dog ikke lige meget HVOR i kølesk...