Til nybegyndere i køkkenet

Mad

Det er ingen skam at være nybegynder i køkkenet. Find her inspiration og guides til, hvordan du kan lave nogle nemme og lækre retter. Retterne kan laves på 30-45 minutter.

Madopskrifter - trin for trin

Før i tiden gik det at kunne lave mad i arv fra typisk mor til datter eller søn. De sad ofte på køkkenbordet - eller hjalp til - og fik således helt uproblematisk lært håndelaget. Desværre er denne praksis forsvundet i mange hjem, så unge ofte må starte på bar bund med at lære at lave mad, når de er flytte hjemmefra eller stifter familie.

Er du blandt disse, så er der god hjælp at hente i bogen "Mad for begyndere". Her får du 52 opskrifter, der bliver forklaret trin for trin med billeder og grafik, hvilket gør madlaviningen nem og ligetil. Der er fokus på lækker hverdagsmad, der kan laves på 30-45 minutter.

Spansk tærte

Har du mod på at afprøve ideen, kan du følge denne opskrift og spise spansk tærte i aften.

Det skal du bruge

1 tærtebund
2 peberfrugter
75 g revet ost
1/2 tsk salt
1/2 tsk peber
125 g chorizopølse
3 æg
3 løg
2 dl creme fraiche

Sådan gør du

Pil løgene. Skær dem i både. Skær peberfrugterne i strimler. Skær chorizoen i tern.

Steg chorizoen på en tør pande i 3 minutter, til den begynder at tage farve.

Kom løg og peberfrugt på panden. Steg i 8 minutter.

Fordel fuldet på tærtebunden.

Pisk æg, creme fraiche, salt og peber sammen.

Fordel æggemassen over tærten. Drys med ost. Bag tærten ved 180 grader i 35 minutter.

Hvem står bag bogen?

Forfatter er Linn Grubbström og Jacob Damgaard. Linn går også under navnet "Frk. Kræsen", som hendes populære madblog også hedder. Linn måtte som 23-årig erkende, at hun ikke anede, hvordan man laver mad. Det startede hendes nysgerrighed på mad, og sammen med kokken Jacob udviklede hun den spændende bog for køkken-analfabeter.

Bogen udkommer i denne uge på forlaget Samvirke og koster ca. 170 kr. 

17 august 2015
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...