Foto: Tapas fra hele verden

Tapas fra hele verden

Mad

Få en lækker opskrift på et indslag fra tapas-køkkenet.


Små, lækre retter er blevet et populært alternativ til de store 3-retters menuer på diverse restauranter. Man kan sige, at tapas er blevet et moderne alternativ til pindemadderne - små fuldendte bidder med masser af smag og detaljerigdom.

Tapas-ideen kommer oprindeligt fra Spanien, og man mener at traditionen går flere hundrede år tilbage. I dag findes tapas i rigtig mange varianter, og småbidderne passer både godt ind i buffeten, og kan også sammensættes til et helt måltid.

Prøv eksempelvis nedenstående opskrift på quesadillas med et twist af Grækenland. Lækkert til frokosten eller som mellemmåltid eller måske som forret til aftenbordet.


Græskinspirerede quesadillas
1/4 lille udkernet agurk i små stykker
1 lille rødløg i tynde skiver
2 tomater i små stykker
1/2 teske tørret oregano
2 spiseskeer rødvinseddike
4 spiseskeer jomfruolivenolie
75 g fetaost
1 knust hvidløgsfed
8 udkernede og finthakkede sorte oliven
4 pitabrød
125 g cheddar

Hovedingrediensen i denne enkle opskrift er fetaost, som er en vidunderlig ost at servere som appetitvækker, da den salte smag passer pantastisk til en aperitif.

1. Bland agurk, løg, tomater, oregano, eddike og to spiseskeer af olivenolien i en skål. Lad det stå i 20 minutter, og lad det derefter dryppe grundigt af.

2. Mas feta sammen med hvidløg og oliven i en skål. Flæk pitabrødene, og fordel fetablandingen på indersiden af den ene halvdel på alle fire.

3. Kom salaten over de halve pitabrød, drys med cheddar og dæk med de andre halvdele af pitabrødene for at lave sandwich.

4. Varm resten af olivenolien op over middel varme på en stor teflonbelagt pande, og steg disse "quesadillas", til osten begynder at smelte, omtrent 2-3 minutter på hver side. Skær i både ved serveringen.

Tip: Vælg altid en feta af god kvalitet - hvilket traditionelt set er en blanding af 30 pct. gedemælk og 70 pct. fåremælk. Pas på de mange elendige varianter på markedet.

Foto: Tapas fra hele verdenOpskriften er fra bogen "Tapas fra hele verden" af Paul Gayler – udgivet af Forlaget Lindhardt og Ringhof. 192 sider, 199 kroner.





21 maj 2008
0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

7 ting du ikke må gøre, når du bager

Det kan godt være en udfordring at få kage- eller brødopskriften til at blive lige præcis, som man gerne vil have den. Her er nogle tips og...

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

1

Fyldte squash

Udhul en squash og kom lækkert og dekorativt fyld i.

0

Spansk frokostret

Piperade stammer fra Basker­landet og er en lækker blanding af solmodne peberfrugter, løg og tomater med æg. 3 store røde peberfrugter ½...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Milkshake med yoghurt

250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

0

Nem pastatærte med skinke

Ca. 150 g pasta f.eks. skruer, 1 stor gulerod, 1 løg, 100 g champignon, 1/2 squash (lille), 1 spsk olie, 150 g kogt skinke eller hamburgerr...

0

Sandwich med hytteost

Sandwichbrød, 200 g hytteost, 1/2 rød fint hakket peber-frugt, 75 g skinke i tern, 2 hårdkogte hakkede æg, purløg, salt og peber. Tilbehør:...

0

Bradepandekage med ananas

Det skal du bruge:3 æg, 250 g sukker, 250 g hvedemel, 3 tsk bagepulver, 1 1/2 dl mælk, 75 g smeltet smør eller margarine, 12 skiver ananas,...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.