Foto: Tapas fra hele verden

Tapas fra hele verden

Mad

Få en lækker opskrift på et indslag fra tapas-køkkenet.


Små, lækre retter er blevet et populært alternativ til de store 3-retters menuer på diverse restauranter. Man kan sige, at tapas er blevet et moderne alternativ til pindemadderne - små fuldendte bidder med masser af smag og detaljerigdom.

Tapas-ideen kommer oprindeligt fra Spanien, og man mener at traditionen går flere hundrede år tilbage. I dag findes tapas i rigtig mange varianter, og småbidderne passer både godt ind i buffeten, og kan også sammensættes til et helt måltid.

Prøv eksempelvis nedenstående opskrift på quesadillas med et twist af Grækenland. Lækkert til frokosten eller som mellemmåltid eller måske som forret til aftenbordet.


Græskinspirerede quesadillas
1/4 lille udkernet agurk i små stykker
1 lille rødløg i tynde skiver
2 tomater i små stykker
1/2 teske tørret oregano
2 spiseskeer rødvinseddike
4 spiseskeer jomfruolivenolie
75 g fetaost
1 knust hvidløgsfed
8 udkernede og finthakkede sorte oliven
4 pitabrød
125 g cheddar

Hovedingrediensen i denne enkle opskrift er fetaost, som er en vidunderlig ost at servere som appetitvækker, da den salte smag passer pantastisk til en aperitif.

1. Bland agurk, løg, tomater, oregano, eddike og to spiseskeer af olivenolien i en skål. Lad det stå i 20 minutter, og lad det derefter dryppe grundigt af.

2. Mas feta sammen med hvidløg og oliven i en skål. Flæk pitabrødene, og fordel fetablandingen på indersiden af den ene halvdel på alle fire.

3. Kom salaten over de halve pitabrød, drys med cheddar og dæk med de andre halvdele af pitabrødene for at lave sandwich.

4. Varm resten af olivenolien op over middel varme på en stor teflonbelagt pande, og steg disse "quesadillas", til osten begynder at smelte, omtrent 2-3 minutter på hver side. Skær i både ved serveringen.

Tip: Vælg altid en feta af god kvalitet - hvilket traditionelt set er en blanding af 30 pct. gedemælk og 70 pct. fåremælk. Pas på de mange elendige varianter på markedet.

Foto: Tapas fra hele verdenOpskriften er fra bogen "Tapas fra hele verden" af Paul Gayler – udgivet af Forlaget Lindhardt og Ringhof. 192 sider, 199 kroner.





21 maj 2008
0

Derfor smager usund mad så godt

Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men...

0

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

0

Disse frugter og grøntsager kan give dig allergiske reaktioner

Det er ikke kun pollen i luften, der kan forårsage allergi. Nogle oplever allergiske reaktioner, når de bider i et æble eller i noget seller...

0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

Derfor bør du tø dine madvarer op på køkkenbordet

Kender du det; du skulle bare lige huske at tage kødet ud af fryseren og smide det i køleskabet inden du tog på arbejde. Det glemte du i...

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Kylling i mælk

4 pers.1 stor kylling6 fed hvidløg1 citron3/4 liter mælk80 g salt8-10 salvieblade1 drys hakket persilleTilbehør: kogte kartoflerGnid kylling...

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Rødfisk med porrer og squash

Ingredienser: 3/4 kg rødfisk eller anden fast hvid fisk 25 g smør citronsaft salt, peber 4 porrer i mindre stykker 2 squash i halve skiver...

0

Milkshake med yoghurt

250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

0

Kyllingegryde med mango og appelsin

4 pers. En ret, der er let at lave, smager pragtfuldt, og så er den kalorielet. Retten kan laves med forskelligt kød; kylling, okse- eller...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.