Foto: Tapas fra hele verden

Tapas fra hele verden

Mad

Få en lækker opskrift på et indslag fra tapas-køkkenet.


Små, lækre retter er blevet et populært alternativ til de store 3-retters menuer på diverse restauranter. Man kan sige, at tapas er blevet et moderne alternativ til pindemadderne - små fuldendte bidder med masser af smag og detaljerigdom.

Tapas-ideen kommer oprindeligt fra Spanien, og man mener at traditionen går flere hundrede år tilbage. I dag findes tapas i rigtig mange varianter, og småbidderne passer både godt ind i buffeten, og kan også sammensættes til et helt måltid.

Prøv eksempelvis nedenstående opskrift på quesadillas med et twist af Grækenland. Lækkert til frokosten eller som mellemmåltid eller måske som forret til aftenbordet.


Græskinspirerede quesadillas
1/4 lille udkernet agurk i små stykker
1 lille rødløg i tynde skiver
2 tomater i små stykker
1/2 teske tørret oregano
2 spiseskeer rødvinseddike
4 spiseskeer jomfruolivenolie
75 g fetaost
1 knust hvidløgsfed
8 udkernede og finthakkede sorte oliven
4 pitabrød
125 g cheddar

Hovedingrediensen i denne enkle opskrift er fetaost, som er en vidunderlig ost at servere som appetitvækker, da den salte smag passer pantastisk til en aperitif.

1. Bland agurk, løg, tomater, oregano, eddike og to spiseskeer af olivenolien i en skål. Lad det stå i 20 minutter, og lad det derefter dryppe grundigt af.

2. Mas feta sammen med hvidløg og oliven i en skål. Flæk pitabrødene, og fordel fetablandingen på indersiden af den ene halvdel på alle fire.

3. Kom salaten over de halve pitabrød, drys med cheddar og dæk med de andre halvdele af pitabrødene for at lave sandwich.

4. Varm resten af olivenolien op over middel varme på en stor teflonbelagt pande, og steg disse "quesadillas", til osten begynder at smelte, omtrent 2-3 minutter på hver side. Skær i både ved serveringen.

Tip: Vælg altid en feta af god kvalitet - hvilket traditionelt set er en blanding af 30 pct. gedemælk og 70 pct. fåremælk. Pas på de mange elendige varianter på markedet.

Foto: Tapas fra hele verdenOpskriften er fra bogen "Tapas fra hele verden" af Paul Gayler – udgivet af Forlaget Lindhardt og Ringhof. 192 sider, 199 kroner.





21 maj 2008
0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

0

Må vandmelon opbevares i køleskabet?

Det er en af de lækreste sommerfrugter, og den skal gerne være iskold, når den skal nydes. Køleskabet er dog ikke det bedste bedste sted at...

0

Hvilke madvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En af disse madvarer behøver du ikke at skylle i vand. De tre øvrige skal ALTID vaskes. Se hvilke fødevarer, der altid skal under hanen, og...

0

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du...

0

Sådan sikrer du dig, at en vandmelon er moden

Slæber du alt for tit umodne og melede vandmeloner med hjem? Så skyldes det måske, at du ikke har lært at LÆSE vandmeloner rigtigt. Her er...

0

Fjerne stenene i kirsebær med en flaske

Hvem har en kirsebær-udstener i skuffen? Det kan ikke være mange. Den er heller ikke nødvendig, når du skal udstene kirsebær. Alt du behøver...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.