Tag mor og far med på tur

Mad

Vi gi´r ideer til en helt speciel udflugt.


Middag i skoven
En familieudflugt kan blive ekstra god, hvis du kan overraske med lækker grillmad. Her er en super enkel løsning.

Det skal du bruge:
En stor urtepotte
stanniol
risten fra komfuret samt et par store sten eller mursten.
Og så selvfølgelig grillkul, optændingsblokke og tændstikker.

Husk aldrig at tænde ild, uden at der er voksne til stede!

Sådan gør du:
Læg mursten eller sten på et plant niveau: på fliser, i sand eller jord – IKKE på en træterrasse, der kan blive skadet af varmen fra grillen.
Stil urtepotten på stenene og for den med stanniol, der foldes ud over kanten som på billedet. Læg grillkul i urtepotten, tænd op og læg risten på. Og så er urtepotten blevet til en fremragende grill, der holder på varmen længe.

Chokoladelaekkerier
Du kan bruge træernes blade til at lave chokoladeaftryk med. Find nogle flotte blade på træerne. Børst bladene rene og pensl dem let med olie. Smelt chokolade og smør et tyndt lag ud over bladet. Lad chokoladen størkne i køleskabet.
Nu kan du trække bladene af og servere chokoladeblade.


Børnenes naturbogMærk et træ
I skoven kan I lege “Mærk et træ”.
Gå sammen 2 og 2. Den ene har bind for øjnene, den anden vælger et spændende træ, som “den blinde” får lov at mærke på. Nu ledes den blinde væk og får bindet af. Det er spændende, om han kan finde “sit” træ igen.

Legen og chokoladelækkerier er fundet i “Børnenes naturbog” fra Politikens Håndbøger. Bogen er skrevet af Trine Sørensen og giver sjove og spændende ideer til, hvordan børn i alle aldre kan bruge naturen som skattekammer.
1. marts 2007
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Ny undersøgelse: Spiser du økologisk, er du sundere

Mad Ny forskning bekræfter, at de mennesker, der spiser økologisk, generelt lever sundere, end de mennesker, der ikke spiser økologisk.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

Flirtende frikadeller

Mad Illustrationer: Suzanne Moffat4 pers.400 g hakket svinekød8 spsk. couscous1-1 1/2 tsk. salt1/2 tsk. peber1 finthakket løg2 store æg1/4 tsk. tørret chili2 tsk. stødt spidskommen2 fed hvidløgFrisk hakket persille30 g fetaOlie til stegningKom couscous i 1 1/2 dl kogende vand, og lad det trække 5 min. under låg. Rør kødet sammen med salt, peber, løg, æg, chili, spidskommen og knust hvidløg.Bland persille, smuldret feta og couscous i farsen, og form den til cirka 20 frikadeller.Brun dem i olie ved god varme. Skru ned til middel varme, og steg frikadellerne færdige cirka 6 min.Connie Andersen, Kolding Læs også: Danske frikadeller på den nemme og børnevenlige facon

Slanke-frikadeller

Mad 4 pers. 500 g hakket kalkunkød 2 mellemstore gulerødder groft revet 2 spsk. hvedemel 1 æg 1 dl yoghurt naturel eller fromage blanc 1-2...

Frikadeller med bacon og tomat

Mad Ingredienser (4 pers.):400 g hakket svinekød 8-10%1 tsk. salt1 stort løg2 mellemstore gulerødder1 æg3 spsk. hvedemel1 dl mælk1⁄4 tsk....

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.