Den er uundværlig i køkkenet, når det er syltetid. Sien, der er fra hjemmeproduktion.dk koster 98 kr.
Den er uundværlig i køkkenet, når det er syltetid. Sien, der er fra hjemmeproduktion.dk koster 98 kr. Foto: hjemmeproduktion.dk

Syltning i sensommeren

Mad

Brug årets høst af bær og frugter til syltningen – vi er gået på jagt efter sylte-remedier til den helt store guldmedalje. Bliv selv klar til årets sylterier.


Foto: DansukkerLav mærkater på nettet
Du kan på Dansukkers hjemmeside lave dine egne mærkater til henkogningsglassene. Du vælger mønster, skrifttype, størrelsen på de etiketter, du har i printeren, og så skriver du teksten og printer. Se “automaten til mærkater” på dansukker.dk

Foto: Lars Thomsen
Rendyrket nostalgi
De flotte henkogningsglas med gummiringe og metalklemmer er fra det tyske firma Weck. Låget er præget med et sødt jordbær. Findes i fem størrelser, hvor det største på trekvart liter koster 29 kr. Fra Nicolaj.





Foto: TørsleffsDen gode, gamle atamon
Atamon har været brugt som konserveringsmiddel siden 1938. Under 2. verdenskrig med dens varemangel var Atamon meget nyttig. Med konserveringsstoffet kunne marmelade også holde sig med mindre end 50 pct. sukker. Det annon-ceredes med slagord som: “Atamon i Glas og Krukker/sparer baade Gas og Sukker”.




Foto: hjemmeproduktion.dk
Hjemmelavet essens
Lav dine egne ekstrakter af havens blomster og krydderurter. Destil-lationsapparatet opvarmes med
kogeplade. Findes i to str. Priser fra 2.695 kr. Fra hjemmeproduktion.dk




Foto: Tørsleff
Den gamle syltebog
Tørsleffs Husmoder Service opstod for 70 år siden for at hjælpe danske husmødre. Servicen stod også for udgivelsen af Tørsleffs kogebøger og havde en telefonrådgivning for unge kvinder. Rådgivningen er nedlagt for længst, men Den grønne Syltebog kan stadig fås hos boghandlere eller bestilles hos Haugen-Gruppen.

Ftot: Øhavets SyltetøjDejligt snyd
Hvis du vil imponere svigermor, men ikke er den store ørn til at sylte, så køb stikkelsbærsyltetøj fra Øhavets Syltetøj. Det lille firma på Strynø bruger kun økologisk frugt, sukker og krydderier. 65 kr. pr. glas med 300 g.











5 juli 2010
0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

0

Må vandmelon opbevares i køleskabet?

Det er en af de lækreste sommerfrugter, og den skal gerne være iskold, når den skal nydes. Køleskabet er dog ikke det bedste bedste sted at...

0

Hvilke madvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En af disse madvarer behøver du ikke at skylle i vand. De tre øvrige skal ALTID vaskes. Se hvilke fødevarer, der altid skal under hanen, og...

0

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du...

0

Sådan sikrer du dig, at en vandmelon er moden

Slæber du alt for tit umodne og melede vandmeloner med hjem? Så skyldes det måske, at du ikke har lært at LÆSE vandmeloner rigtigt. Her er...

0

Fjerne stenene i kirsebær med en flaske

Hvem har en kirsebær-udstener i skuffen? Det kan ikke være mange. Den er heller ikke nødvendig, når du skal udstene kirsebær. Alt du behøver...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.