Speltbrød

Illustration: Suzanne Moffat(2 små brød)9 dl lunkent vand1 spsk. salt1 spsk. rapsolie10 g gær1 kg speltmel100 g hørfrø200 g græskarkernerRør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt salt, olie, hørfrø og græskarkerner.Rør melet i lidt ad gangen, til dejen er klistret, og fordel den i to små smurte forme. Glat overfladen med en ske dyppet…


Illustration: Suzanne Moffat
(2 små brød)

9 dl lunkent vand
1 spsk. salt
1 spsk. rapsolie
10 g gær
1 kg speltmel
100 g hørfrø
200 g græskarkerner

Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt salt, olie, hørfrø og græskarkerner.
Rør melet i lidt ad gangen, til dejen er klistret, og fordel den i to små smurte forme. Glat overfladen med en ske dyppet i koldt vand, og sæt dejen til hævning i 45 min. Bag brødene ved 200° C i cirka 35 min.

Tina Munch-Kure, Nexø

Mest læste artikler