Spansk frokostret

Piperade stammer fra Basker­landet og er en lækker blanding af solmodne peberfrugter, løg og tomater med æg. 3 store røde peberfrugter ½ kg tomater ½ kg løg Salt og peber Æg Olivenolie eller smør Lidt frisk timian og merian. Skær løgene i skiver og steg dem langsomt til de er bløde. De må ikke brune.…



Foto: Hans JuhlPiperade stammer fra Basker­landet og er en lækker blanding af solmodne peberfrugter, løg og tomater med æg.
  • 3 store røde peberfrugter
  • ½ kg tomater
  • ½ kg løg
  • Salt og peber
  • Æg
  • Olivenolie eller smør
  • Lidt frisk timian og merian.

Skær løgene i skiver og steg dem langsomt til de er bløde. De må ikke brune. Peberfrugterne strimles og steges med, til de er bløde. Kom de ituskårne tomater, salt, peber og krydderurter i, læg låg på og kog det ved svag varme i en
times tid. Fordel peber/tomatmassen i 4 portionsskåle, og slå et æg ud på toppen af hver. Bag dem i en varm ovn, til hviden er stiv, men blommen blød – 5-7 min.

Mest læste artikler