Søde klovne

Mad
Gør ungernes fødselsdag ekstra festlig med hjemmebagte klovne, blæksprutter og pizzakone.
» Familiens idéside - klik her



Af Gitte Heidi Rasmussen, idényt nr. 2, 2006
Fotos: Marianne Bjerre

Foto: Marianne BjerreKlovne-muffins m.m.
(Ca. 12 stk.)

Ingredienser:

Grunddej:
250 g smør eller margarine
2 1⁄2 dl sukker
1 tsk. vaniljesukker
4 æg str. m/l
5 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
flormelis
frugtfarve
slik

Rør smør, sukker og vaniljesukker blødt, og pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og bagepulver i dejen, og fordel den i 12 smurte muffinsforme.
Bag kagerne i ca. 30 min. ved 175°, og afkøl. Rør en glasur af flormelis og varmt vand. Tilsæt evt. lidt frugtfarve.

Klovne:
De færdige muffins pyntes med mini-slik som vist; øjne af smeltet chokolade, mund af pyntegele og næse af en tyggegummi eller sukkerkugle. Blæksprutter: Pynt med mini-flødeboller med øjne af hvide skumfiduser og smeltet chokolade. Arme af vingummiorme og -bælter. Blomster: De færdige muffins pyntes med en slikkepind, der er pyntet med mini-vingummi. Blade laves af runde, grønne sukkervingummier.

Foto: Marianne BjerreEdderkoppeburger
(Ca. 6 børn)

Ingredienser:
600 g hakket oksekød
6 store burgerboller
ketchup
salathoved
agurk
gulerødder
radiser
tandstikkere

Form, krydr og steg 6 bøffer. Smør den lune bolle med et tyndt lag ketchup. Læg den sammen omkring salat og bøf. Lav øjne af agurkeskiver med ketchup og næse af et stykke radise. Sæt begge fast med tandstikkere. Lav hugtænder af gulerødder og lange ben af agurkestrimler.

Foto: Marianne BjerrePølsepinde
(Ca. 10 børn)

Ingredienser:
1 pk. brunchpølser
1 rulle færdig pizzadej
1 agurk
ispinde el. træspyd

Halvér pizzadejen på den lange led, og skær den i strimler, der svarer til det antal pølser, der er i pakken. Pølserne kan evt. halveres. Stik hvert pølsestykke på en pind, og sno en dejstrimmel omkring, så pølsen holdes på plads. Læg pølserne på en bageplade, og bag dem i ca. 10 min. ved 220°. Skær 1⁄3 af en hel agurk på langs, så den kan stå.
Stik de færdige pølsepinde heri.

Foto: Marianne BjerrePizza-bollekone
(Ca. 10 børn)

Ingredienser:
25 g smør
21⁄2 dl mælk
25 g gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 æg
ca. 1⁄2 kg
hvedemel
6 skiver kogt
skinke
1⁄2 dl pizzasauce
100 g revet ost

Smelt smørret i en gryde, tilsæt mælk, og lun det. Rør gæren ud heri, tilsæt salt, sukker og æg. Kom melet i lidt ad gangen, og ælt dejen igennem. Del den i 13 lige store stykker.
Form et hoved af 2 stykker, tryk det fladt, og læg en skive skinke, lidt pizzasauce og ost midtpå. Fold dejen sammen omkring fyldet, og læg hovedet med sammenføjningen ned på en plade.Tril et stykke til hår som vist. Tril resten af stykkerne til boller, tryk dem flade, og pak dem sammen omkring 1⁄2 skive skinke, pizzasauce og ost. Lav 4 af bollerne aflange, så de ligner arme og ben. Lad pizzabollekonen hæve i 30 min., og bag hende ved 200° i ca. 30 min. Pynt hende med grøntsager som vist på fotoet.

» Familiens idéside - klik her
1 marts 2006
0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

0

Må vandmelon opbevares i køleskabet?

Det er en af de lækreste sommerfrugter, og den skal gerne være iskold, når den skal nydes. Køleskabet er dog ikke det bedste bedste sted at...

0

Hvilke madvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En af disse madvarer behøver du ikke at skylle i vand. De tre øvrige skal ALTID vaskes. Se hvilke fødevarer, der altid skal under hanen, og...

0

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du...

0

Sådan sikrer du dig, at en vandmelon er moden

Slæber du alt for tit umodne og melede vandmeloner med hjem? Så skyldes det måske, at du ikke har lært at LÆSE vandmeloner rigtigt. Her er...

0

Fjerne stenene i kirsebær med en flaske

Hvem har en kirsebær-udstener i skuffen? Det kan ikke være mange. Den er heller ikke nødvendig, når du skal udstene kirsebær. Alt du behøver...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.