Søde klovne

Mad
Gør ungernes fødselsdag ekstra festlig med hjemmebagte klovne, blæksprutter og pizzakone.
» Familiens idéside - klik her



Af Gitte Heidi Rasmussen, idényt nr. 2, 2006
Fotos: Marianne Bjerre

Foto: Marianne BjerreKlovne-muffins m.m.
(Ca. 12 stk.)

Ingredienser:

Grunddej:
250 g smør eller margarine
2 1⁄2 dl sukker
1 tsk. vaniljesukker
4 æg str. m/l
5 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
flormelis
frugtfarve
slik

Rør smør, sukker og vaniljesukker blødt, og pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og bagepulver i dejen, og fordel den i 12 smurte muffinsforme.
Bag kagerne i ca. 30 min. ved 175°, og afkøl. Rør en glasur af flormelis og varmt vand. Tilsæt evt. lidt frugtfarve.

Klovne:
De færdige muffins pyntes med mini-slik som vist; øjne af smeltet chokolade, mund af pyntegele og næse af en tyggegummi eller sukkerkugle. Blæksprutter: Pynt med mini-flødeboller med øjne af hvide skumfiduser og smeltet chokolade. Arme af vingummiorme og -bælter. Blomster: De færdige muffins pyntes med en slikkepind, der er pyntet med mini-vingummi. Blade laves af runde, grønne sukkervingummier.

Foto: Marianne BjerreEdderkoppeburger
(Ca. 6 børn)

Ingredienser:
600 g hakket oksekød
6 store burgerboller
ketchup
salathoved
agurk
gulerødder
radiser
tandstikkere

Form, krydr og steg 6 bøffer. Smør den lune bolle med et tyndt lag ketchup. Læg den sammen omkring salat og bøf. Lav øjne af agurkeskiver med ketchup og næse af et stykke radise. Sæt begge fast med tandstikkere. Lav hugtænder af gulerødder og lange ben af agurkestrimler.

Foto: Marianne BjerrePølsepinde
(Ca. 10 børn)

Ingredienser:
1 pk. brunchpølser
1 rulle færdig pizzadej
1 agurk
ispinde el. træspyd

Halvér pizzadejen på den lange led, og skær den i strimler, der svarer til det antal pølser, der er i pakken. Pølserne kan evt. halveres. Stik hvert pølsestykke på en pind, og sno en dejstrimmel omkring, så pølsen holdes på plads. Læg pølserne på en bageplade, og bag dem i ca. 10 min. ved 220°. Skær 1⁄3 af en hel agurk på langs, så den kan stå.
Stik de færdige pølsepinde heri.

Foto: Marianne BjerrePizza-bollekone
(Ca. 10 børn)

Ingredienser:
25 g smør
21⁄2 dl mælk
25 g gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 æg
ca. 1⁄2 kg
hvedemel
6 skiver kogt
skinke
1⁄2 dl pizzasauce
100 g revet ost

Smelt smørret i en gryde, tilsæt mælk, og lun det. Rør gæren ud heri, tilsæt salt, sukker og æg. Kom melet i lidt ad gangen, og ælt dejen igennem. Del den i 13 lige store stykker.
Form et hoved af 2 stykker, tryk det fladt, og læg en skive skinke, lidt pizzasauce og ost midtpå. Fold dejen sammen omkring fyldet, og læg hovedet med sammenføjningen ned på en plade.Tril et stykke til hår som vist. Tril resten af stykkerne til boller, tryk dem flade, og pak dem sammen omkring 1⁄2 skive skinke, pizzasauce og ost. Lav 4 af bollerne aflange, så de ligner arme og ben. Lad pizzabollekonen hæve i 30 min., og bag hende ved 200° i ca. 30 min. Pynt hende med grøntsager som vist på fotoet.

» Familiens idéside - klik her
01 marts 2006
Mere om Mad

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men...

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Mad Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

Disse frugter og grøntsager kan give dig allergiske reaktioner

Mad Det er ikke kun pollen i luften, der kan forårsage allergi. Nogle oplever allergiske reaktioner, når de bider i et æble eller i noget selleri. Se her, hvilke frugter og grøntsager, der kan få det til at snerpe til i halsen, og om du skulle være en af dem, der lider af Oral Allergi Syndrom. 

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Mad Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

Derfor bør du tø dine madvarer op på køkkenbordet

Mad Kender du det; du skulle bare lige huske at tage kødet ud af fryseren og smide det i køleskabet inden du tog på arbejde. Det glemte du i...

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Mad Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser det sig, at vi sagtens kan tåle den sorte drik.

Russisk hakkebøf

Mad Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

Kylling i mælk

Mad 4 pers.1 stor kylling6 fed hvidløg1 citron3/4 liter mælk80 g salt8-10 salvieblade1 drys hakket persilleTilbehør: kogte kartoflerGnid kylling...

Brød med soltørrede tomater

Mad 2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede tomater4-6 dl hvedemelRør gæren ud i lun mælk, og tilsæt A-38, salt, honning, krydderurter samt soltørrede tomater. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen godt. Form dejen til et stort rundt brød, og læg det på en smurt bageplade. Stil gerne dejen til koldhævning, fx et par timer i køleskabet, men det er ikke nødvendigt. Bag brødet midt i ovnen ved 200° i ca. 20 min.

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

Mad 4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

Pærer med knækglasur

Mad 4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

Lam i asparges

Mad 6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteuriserede æggeblommer1 par spiseskefulde mælkTilbehør: Kogte kartofler drysset med persilleLammekødet afpudses pænt og skæres i portionsstykker. Kødet sættes over i en gryde med vand, tilsat et bundt persille, en stor dildkvist, 10 hvide peberkorn og salt. Koges mørt under låg ved svag varme ca. 1 time.Vil du undgå at si suppen, så kom persille og dildkvist hver for sig i et stykke gaze. Skum suppen et par gange for at få fedtlaget væk.Skræl aspargesene, skær den træede ende af, og kog dem i letsaltet vand ca. 10 min.Hak et stort bundt persille. Lav en jævnet sovs af en del af suppen, jævn med maizena, smag til med salt, og til sidst legeres med æggeblommerne udrørt i mælken.Kødet hviler i resten af suppen for at holdes varmt imens. Kødetlægges på et dybt fad, aspargesene lægges forsigtigt på, og til sidst hældes lidt sovs over, og der drysses et godt lag persille over. Resten af sovsen serveres i en sovsekande.

Rødfisk med porrer og squash

Mad Ingredienser: 3/4 kg rødfisk eller anden fast hvid fisk 25 g smør citronsaft salt, peber 4 porrer i mindre stykker 2 squash i halve skiver...

Milkshake med yoghurt

Mad 250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.