Små mandeltærter med bær

Disse små dekorative tærter med marcipan og med pynt af farvestrålende bær efter eget valg kan kun blive en succes.


Ingredienser til mandeltærter med bær

6-8 personer
200 g hvedemel
½ dl sukker
125 g smør
1 æg str. S
100 g smør
100 g sukker
2 æg
200 g marcipan
½-¾ kg bær og frugt fx jordbær, hindbær, blåbær, brombær og fersken

Sådan gør du 

  • Bland hvedemel og sukker, smuldr smørret i melet og saml hurtigt dejen med æg. Del den i 6 lige store stykker, og læg dem i køleskabet i 30 min. Man kan selvfølgelig også lave én stor tærte.
  • Rul dejen ud og læg den i tærteformene.
  • Rør smør og sukker blødt. Riv marcipanen og rør den i blandingen, og pisk dernæst æggene i et ad gangen.
  • Hæld marcipanmassen i tærterne.
  • Bag mandeltærterne ved 200° i ca. 45 min. Det er en god idé at kigge til tærten undervejs, da det kan variere lidt fra ovn til ovn, hvordan tærterne bliver bagt.
  • Lad dem køle helt af og kom masser af bær på toppen. Drys med flormelis
  • Server evt. med flødeskum eller rørt vaniljeis.
 
Vi tager lige de dekorative mandeltærter i fuld figur én gang til for Prins Knud  

Mest læste artikler