Skønne sommerdrikke

Mad

Få opskrifterne på syv læskende sommerdrikke. Hyldeblomstdrik, is-cafélatte, smoothie med jordbær og melon, rabarbersaft, limonade, iste og slush-ice.

Foto: Inge SkovdalHyldeblomstdrik
Hyldeblomstdrik er perfekt som velkomstdrink blandet med tør hvidvin eller mousserende vin som spumante, cava eller champagne. På en varm sommerdag er hyldeblomstdrik blandet med danskvand og et par skiver lime eller jordbær på myntekviste rigtig godt.






Foto: Inge Skovdal
Is-cafelatte
4 glas

4 espresso eller 2 dl stærk kaffe, 4 tsk. sukker, 1/2 liter mælk, 1/2 liter vaniljeis

Rør sukkeret ud i den varme kaffe, og tilsæt mælk. Kom blandingen i en blender sammen med vaniljeis, blend det, og server straks.
Har du lyst til at variere kaffen lidt, så prøv fx at smelte lidt hakket mørk chokolade i den varme kaffe, tilsæt mælk, og blend med is, eller gør den kolde latte ekstra lækker med lidt cognac, bailey eller cointreau.

På næste side får du opskrifterne på en smoothie med jordbær og melon og en forfriskende rabarbersaft.


#br

Foto: Inge SkovdalSmoothie med jordbær og melon
4 glas

4 dl A 38 eller yoghurt, 1/2 kg friske jordbær, 1/2 kg melon, 75 g sukker.

Kom A 38, jordbær, melon og sukker i blenderen, og blend, til frugten er helt findelt. Server straks. Du kan også blande A 38 med andre frugter. Prøv fx med jordbær, banan og appelsin. Eller med hindbær og tranebærjuice – eller hindbær og fersken. Mængden af sukker afhænger af bærrene og frugternes sødme. Smag dig frem til sidst.

Foto: Inge Skovdal

Læs også: Valnøddebrød med ahornsirup

Rabarbersaft
ca. 1 liter

1 kg rabarberstilke, 4 dl vand, ca. 200 g sukker.

Snit rabarberstilkene i mindre stykker. Bring derefter langsomt rabarber og vand i kog under låg, og lad det koge ved svag varme, til rabarberne er kogt ud. Sæt mosen til afdrypning i en sigte med et opvredet klæde i.

Kom den siede saft tilbage i gryden, tilsæt sukker, og kog op, til sukkeret er opløst. Smag saften til, skum af, og hæld den på rene flasker. Du kan sagtens lave en større portion, så saften kan gemmes lidt længere. Så skal du blot huske at tilsætte 1 tsk. atamon pr. liter saft.

På næste side får du tre lækre opskrifter på limonade, iste og slush-ice.




#br

Foto: Inge SkovdalLimonade
ca. 1 liter
5 citroner, 150 g rørsukker, 7 dl vand, 1 kvist frisk citronmelisse, isterninger.

Skær en halv citron i tynde skiver. Pres saften ud af resten af citronerne, og rør den sammen med sukker. Rør, til sukkeret er opløst, og bland med vand. Kom citronskiverne og en kvist citronmelisse i en kande, hæld saften over, og lad det trække lidt i køleskabet. Tilsæt isterninger lige inden servering.

Foto: Inge SkovdalIste med citron og mynte
Lav 1 liter god earl greyte eller grøn te. Tilsæt saften fra 1 citron, 100 g honning og 2-3 kviste schweizisk mynte. Sæt teen i køleskabet, til den er helt kold, og server den med isterninger eller knust is.




Foto: Inge Skovdal Slush-ice
Knus isterninger i en blender, som kan knuse is – eller brug evt. en kødhammer. Hæld en god frugtsaft over isen, blend det hurtigt, og server slushene i glas.






5 august 2004
0

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

7 ting du ikke må gøre, når du bager

Det kan godt være en udfordring at få kage- eller brødopskriften til at blive lige præcis, som man gerne vil have den. Her er nogle tips og...

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

1

Fyldte squash

Udhul en squash og kom lækkert og dekorativt fyld i.

0

Spansk frokostret

Piperade stammer fra Basker­landet og er en lækker blanding af solmodne peberfrugter, løg og tomater med æg. 3 store røde peberfrugter ½...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Nem pastatærte med skinke

Ca. 150 g pasta f.eks. skruer, 1 stor gulerod, 1 løg, 100 g champignon, 1/2 squash (lille), 1 spsk olie, 150 g kogt skinke eller hamburgerr...

0

Sandwich med hytteost

Sandwichbrød, 200 g hytteost, 1/2 rød fint hakket peber-frugt, 75 g skinke i tern, 2 hårdkogte hakkede æg, purløg, salt og peber. Tilbehør:...

0

Bradepandekage med ananas

Det skal du bruge:3 æg, 250 g sukker, 250 g hvedemel, 3 tsk bagepulver, 1 1/2 dl mælk, 75 g smeltet smør eller margarine, 12 skiver ananas,...