Skønne sommerdrikke

Mad

Få opskrifterne på syv læskende sommerdrikke. Hyldeblomstdrik, is-cafélatte, smoothie med jordbær og melon, rabarbersaft, limonade, iste og slush-ice.

Foto: Inge SkovdalHyldeblomstdrik
Hyldeblomstdrik er perfekt som velkomstdrink blandet med tør hvidvin eller mousserende vin som spumante, cava eller champagne. På en varm sommerdag er hyldeblomstdrik blandet med danskvand og et par skiver lime eller jordbær på myntekviste rigtig godt.






Foto: Inge Skovdal
Is-cafelatte
4 glas

4 espresso eller 2 dl stærk kaffe, 4 tsk. sukker, 1/2 liter mælk, 1/2 liter vaniljeis

Rør sukkeret ud i den varme kaffe, og tilsæt mælk. Kom blandingen i en blender sammen med vaniljeis, blend det, og server straks.
Har du lyst til at variere kaffen lidt, så prøv fx at smelte lidt hakket mørk chokolade i den varme kaffe, tilsæt mælk, og blend med is, eller gør den kolde latte ekstra lækker med lidt cognac, bailey eller cointreau.

På næste side får du opskrifterne på en smoothie med jordbær og melon og en forfriskende rabarbersaft.


#br

Foto: Inge SkovdalSmoothie med jordbær og melon
4 glas

4 dl A 38 eller yoghurt, 1/2 kg friske jordbær, 1/2 kg melon, 75 g sukker.

Kom A 38, jordbær, melon og sukker i blenderen, og blend, til frugten er helt findelt. Server straks. Du kan også blande A 38 med andre frugter. Prøv fx med jordbær, banan og appelsin. Eller med hindbær og tranebærjuice – eller hindbær og fersken. Mængden af sukker afhænger af bærrene og frugternes sødme. Smag dig frem til sidst.

Foto: Inge Skovdal

Læs også: Lær at spise groft på den sjove måde

Rabarbersaft
ca. 1 liter

1 kg rabarberstilke, 4 dl vand, ca. 200 g sukker.

Snit rabarberstilkene i mindre stykker. Bring derefter langsomt rabarber og vand i kog under låg, og lad det koge ved svag varme, til rabarberne er kogt ud. Sæt mosen til afdrypning i en sigte med et opvredet klæde i.

Kom den siede saft tilbage i gryden, tilsæt sukker, og kog op, til sukkeret er opløst. Smag saften til, skum af, og hæld den på rene flasker. Du kan sagtens lave en større portion, så saften kan gemmes lidt længere. Så skal du blot huske at tilsætte 1 tsk. atamon pr. liter saft.

På næste side får du tre lækre opskrifter på limonade, iste og slush-ice.




#br

Foto: Inge SkovdalLimonade
ca. 1 liter
5 citroner, 150 g rørsukker, 7 dl vand, 1 kvist frisk citronmelisse, isterninger.

Skær en halv citron i tynde skiver. Pres saften ud af resten af citronerne, og rør den sammen med sukker. Rør, til sukkeret er opløst, og bland med vand. Kom citronskiverne og en kvist citronmelisse i en kande, hæld saften over, og lad det trække lidt i køleskabet. Tilsæt isterninger lige inden servering.

Foto: Inge SkovdalIste med citron og mynte
Lav 1 liter god earl greyte eller grøn te. Tilsæt saften fra 1 citron, 100 g honning og 2-3 kviste schweizisk mynte. Sæt teen i køleskabet, til den er helt kold, og server den med isterninger eller knust is.




Foto: Inge Skovdal Slush-ice
Knus isterninger i en blender, som kan knuse is – eller brug evt. en kødhammer. Hæld en god frugtsaft over isen, blend det hurtigt, og server slushene i glas.






5 august 2004
0

Derfor smager usund mad så godt

Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men...

0

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

0

Disse frugter og grøntsager kan give dig allergiske reaktioner

Det er ikke kun pollen i luften, der kan forårsage allergi. Nogle oplever allergiske reaktioner, når de bider i et æble eller i noget seller...

0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

Derfor bør du tø dine madvarer op på køkkenbordet

Kender du det; du skulle bare lige huske at tage kødet ud af fryseren og smide det i køleskabet inden du tog på arbejde. Det glemte du i...

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Kylling i mælk

4 pers.1 stor kylling6 fed hvidløg1 citron3/4 liter mælk80 g salt8-10 salvieblade1 drys hakket persilleTilbehør: kogte kartoflerGnid kylling...

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Rødfisk med porrer og squash

Ingredienser: 3/4 kg rødfisk eller anden fast hvid fisk 25 g smør citronsaft salt, peber 4 porrer i mindre stykker 2 squash i halve skiver...

0

Milkshake med yoghurt

250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

0

Kyllingegryde med mango og appelsin

4 pers. En ret, der er let at lave, smager pragtfuldt, og så er den kalorielet. Retten kan laves med forskelligt kød; kylling, okse- eller...