Skøn frokost

Mad
Vi nyder de mange fridage og inviterer på lækker frokost ude eller indendørs.


Af Gitte Heidi Rasmussen idényt nr. 3, 2006
Fotos: Marianne Bjerre

Foto: Marianne BjerrePåskelam (4-6 pers.)
Ingredienser:
600 g lammefilet
50 g smuttede finthakkede mandler
1-2 fed hvidløg
2 duske persille
3 myntekviste
salt, peber

Rul lammefileterne i hakkede mandler, krydderurter og knust hvidløg. Lad dem hvile i 15 min. inden stegning. Krydr med salt og peber, og steg dem ved jævn varme i 4-5 min. på hver side afhængigt af tykkelse. Lad dem hvile min. 5 min., inden de skæres i skiver.

Safran tabouleh
Ingredienser:
1 hakket løg
1⁄2 dl olivenolie
2 dl grov bulgur
1 knsp. safran
3 dl bouillon
1⁄2 citron (skal og saft)
1 agurk
1 bdt. forårsløg
3 myntekviste
150 g feta
rucola

Sautér løget i olie, til det er mørt, men uden at det tager farve. Tilsæt bulgur og safran, og varm det godt igennem. Hæld bouillon over, og lad det simre i 12 min. under låg. Bland den varme bulgur med citronsaft og -skal, og
sæt den til afkøling. Lige før servering fjernes kernerne fra agurken, og den skæres i tern. Forårsløgene snittes,myntekvistene hakkes, og det hele blandes med bulguren.
Drys til sidst med smuldret feta og rucola.

Parmawraps
Foto: Marianne Bjerre(6 pers.)

Ingredienser:
12 skiver parmaskinke eller anden lufttørret skinke
1 stor håndfuld rucola/spæde salater
1 bdt. grønne asparges
60 g parmesan i store flager
2 spsk. ristede pinjekerner
salt, peber, olivenolie & balsamico


Skær den træede del på aspargesen fra, og halvér aspargesen på langs. Fordel aspargeserne og salat på skinken, og drys med parmesan og pinjekerner. Rul skinken om fyldet. Servér med brød samt olivenolie og balsamico til at dryppe hen over de færdige wraps.

Foto: Marianne BjerreBlinis m. fisk & skaldyr
(6 pers.)

Ingredienser:
30 blinis eller tynde skiver ristet flutes
200 g cremefraiche 18%
100 g røget laks i skiver
1 avocado citronsaft
100 g rejer basilikum
6 vagtelæg purløg
50 g stenbiderrogn dild
1 spsk. rødløg
2-3 sildefileter løgringe


Der lægges en skefuld cremefraiche på hver lun blinis, som hhv. pyntes med laks og avocado dryppet med citronsaft, rejer og en dusk basilikum, halve kogte vagtelæg og purløg, stenbiderrogn, hakket rødløg og dild samt små stykker marineret sild og løgringe.

Foto: Marianne BjerreNapoleonspåskekager
(8 stk.)

Ingredienser:
4 plader butterdej
75 g revet marcipan
1 æg til pensling
250 g mascarpone
2 dl piskefløde fintrevet citronskal
1⁄2 dl citronsaft
1-11⁄2 dl flormelis
4 kiwifrugter


Rul pladerne ud til dobbelt størrelse.
Læg halvdelen på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg, drys med revet marcipan, og læg resten på som låg. Læg et stykke bagepapir hen over og en bageplade oven på, så butterdejen ikke hæver under bagningen.
Bag pladerne ved 200° i ca. 30 min., til de er gyldne og sprøde. Fjern plade og papir, og lad bundene køle helt af. Skær pladerne i 16 lige store stykker. Pisk mascarpone, flødeskum, citronskal og citronsaft sammen til en tyk og luftig creme. Smag til med flormelis, og fordel cremen på halvdelen af kagerne. Skræl kiwifrugterne, og skær dem i skiver. Læg kiwifrugten oven på cremen, læg resten af pladerne på som låg, og drys med flormelis.

31 marts 2006
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.