Skøn frokost

Mad
Vi nyder de mange fridage og inviterer på lækker frokost ude eller indendørs.


Af Gitte Heidi Rasmussen idényt nr. 3, 2006
Fotos: Marianne Bjerre

Foto: Marianne BjerrePåskelam (4-6 pers.)
Ingredienser:
600 g lammefilet
50 g smuttede finthakkede mandler
1-2 fed hvidløg
2 duske persille
3 myntekviste
salt, peber

Rul lammefileterne i hakkede mandler, krydderurter og knust hvidløg. Lad dem hvile i 15 min. inden stegning. Krydr med salt og peber, og steg dem ved jævn varme i 4-5 min. på hver side afhængigt af tykkelse. Lad dem hvile min. 5 min., inden de skæres i skiver.

Safran tabouleh
Ingredienser:
1 hakket løg
1⁄2 dl olivenolie
2 dl grov bulgur
1 knsp. safran
3 dl bouillon
1⁄2 citron (skal og saft)
1 agurk
1 bdt. forårsløg
3 myntekviste
150 g feta
rucola

Sautér løget i olie, til det er mørt, men uden at det tager farve. Tilsæt bulgur og safran, og varm det godt igennem. Hæld bouillon over, og lad det simre i 12 min. under låg. Bland den varme bulgur med citronsaft og -skal, og
sæt den til afkøling. Lige før servering fjernes kernerne fra agurken, og den skæres i tern. Forårsløgene snittes,myntekvistene hakkes, og det hele blandes med bulguren.
Drys til sidst med smuldret feta og rucola.

Parmawraps
Foto: Marianne Bjerre(6 pers.)

Ingredienser:
12 skiver parmaskinke eller anden lufttørret skinke
1 stor håndfuld rucola/spæde salater
1 bdt. grønne asparges
60 g parmesan i store flager
2 spsk. ristede pinjekerner
salt, peber, olivenolie & balsamico


Skær den træede del på aspargesen fra, og halvér aspargesen på langs. Fordel aspargeserne og salat på skinken, og drys med parmesan og pinjekerner. Rul skinken om fyldet. Servér med brød samt olivenolie og balsamico til at dryppe hen over de færdige wraps.

Foto: Marianne BjerreBlinis m. fisk & skaldyr
(6 pers.)

Ingredienser:
30 blinis eller tynde skiver ristet flutes
200 g cremefraiche 18%
100 g røget laks i skiver
1 avocado citronsaft
100 g rejer basilikum
6 vagtelæg purløg
50 g stenbiderrogn dild
1 spsk. rødløg
2-3 sildefileter løgringe


Der lægges en skefuld cremefraiche på hver lun blinis, som hhv. pyntes med laks og avocado dryppet med citronsaft, rejer og en dusk basilikum, halve kogte vagtelæg og purløg, stenbiderrogn, hakket rødløg og dild samt små stykker marineret sild og løgringe.

Foto: Marianne BjerreNapoleonspåskekager
(8 stk.)

Ingredienser:
4 plader butterdej
75 g revet marcipan
1 æg til pensling
250 g mascarpone
2 dl piskefløde fintrevet citronskal
1⁄2 dl citronsaft
1-11⁄2 dl flormelis
4 kiwifrugter


Rul pladerne ud til dobbelt størrelse.
Læg halvdelen på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg, drys med revet marcipan, og læg resten på som låg. Læg et stykke bagepapir hen over og en bageplade oven på, så butterdejen ikke hæver under bagningen.
Bag pladerne ved 200° i ca. 30 min., til de er gyldne og sprøde. Fjern plade og papir, og lad bundene køle helt af. Skær pladerne i 16 lige store stykker. Pisk mascarpone, flødeskum, citronskal og citronsaft sammen til en tyk og luftig creme. Smag til med flormelis, og fordel cremen på halvdelen af kagerne. Skræl kiwifrugterne, og skær dem i skiver. Læg kiwifrugten oven på cremen, læg resten af pladerne på som låg, og drys med flormelis.

31 marts 2006
0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

0

Må vandmelon opbevares i køleskabet?

Det er en af de lækreste sommerfrugter, og den skal gerne være iskold, når den skal nydes. Køleskabet er dog ikke det bedste bedste sted at...

0

Hvilke madvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En af disse madvarer behøver du ikke at skylle i vand. De tre øvrige skal ALTID vaskes. Se hvilke fødevarer, der altid skal under hanen, og...

0

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du...

0

Sådan sikrer du dig, at en vandmelon er moden

Slæber du alt for tit umodne og melede vandmeloner med hjem? Så skyldes det måske, at du ikke har lært at LÆSE vandmeloner rigtigt. Her er...

0

Fjerne stenene i kirsebær med en flaske

Hvem har en kirsebær-udstener i skuffen? Det kan ikke være mange. Den er heller ikke nødvendig, når du skal udstene kirsebær. Alt du behøver...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.