Semifredo med hindbær

Italienerne er kendte for deres lækre is - semifredo er en af varianterne.


Fotos: Marianne BjerreIngredienser (4 pers.):

1⁄4 l piskefløde
4 pasteuriserede æggeblommer
125 g honning
1⁄2 dl limoncello eller cointreau
150 g hindbær, friske eller frosne
50 g usaltede pistacie­kerner

Sådan gør du:
Pisk først fløden til skum. Pisk derefter æggeblommer og hon­ning luftigt og skum­mende. Kom limoncel­lo (en sød citron­likør) i og vend fløde­skum­met i. Kom is­cremen i en form beklædt med plastfolie eller bagepapir. Sæt isen i fryseren i 1-2 timer. Vend forsigtigt hindbær og hakkede pistacienødder i den letfrosne iscreme og sæt isen tilbage i fryseren, til den er fast (min. 2 timer).

Se også Pasta med svampe og bacon

Mest læste artikler