Salat med andebryst og brombær

Her er opskriften på en lækker salat med stegt andebryst, friske brombær og knasende valnødder.


Brug brombærrene

Når brombærbuskene bugner i efteråret, så er det bare om at få brugt så meget som muligt af den dejlige frugt, mens den endnu er frisk.
Selvfølgelig gør brombær sig fint i marmelade og syltetøj. Brombær fungerer dog lige så perfekt i salater med sin smukt afstemte søde og syrlige smag. Prøv den for eksempel i denne salat med and, brombær og valnødder.

Ingredienser

  • 2 stk. andebryst
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. rødvinseddike
  • salt, peber
  • 250 g brombær
  • 1 ps. blandet salat
  • 50 g valnødder

Sådan gør du

  1. Krydr andebrystet med salt og peber og steg det først 10 min. på skindsiden.
  2. Hæld fedtet fra, vend andebrystet og steg det endnu 10-12 min. på kødsiden.
  3. Lad kødet hvile lidt, inden det skæres i tynde skiver.
  4. Pisk olivenolie, sennep og rødvins-eddike sammen og smag dressingen til med salt og peber.
  5. Anret andebryst i tynde skiver, brombær og salatblade i dybe tallerkener.
  6. Hæld dressingen over, drys med valnødder og server salaten med lunt brød.

Læs også: Andesteg – sådan tilbereder du den dagen før

Mest læste artikler