Brug brombærrene
Når brombærbuskene bugner i efteråret, så er det bare om at få brugt så meget som muligt af den dejlige frugt, mens den endnu er frisk.
Selvfølgelig gør brombær sig fint i marmelade og syltetøj. Brombær fungerer dog lige så perfekt i salater med sin smukt afstemte søde og syrlige smag. Prøv den for eksempel i denne salat med and, brombær og valnødder.
Ingredienser
- 2 stk. andebryst
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 spsk. rødvinseddike
- salt, peber
- 250 g brombær
- 1 ps. blandet salat
- 50 g valnødder
Sådan gør du
- Krydr andebrystet med salt og peber og steg det først 10 min. på skindsiden.
- Hæld fedtet fra, vend andebrystet og steg det endnu 10-12 min. på kødsiden.
- Lad kødet hvile lidt, inden det skæres i tynde skiver.
- Pisk olivenolie, sennep og rødvins-eddike sammen og smag dressingen til med salt og peber.
- Anret andebryst i tynde skiver, brombær og salatblade i dybe tallerkener.
- Hæld dressingen over, drys med valnødder og server salaten med lunt brød.