Sådan udskærer du andestegen, så den ser ekstra lækker ud

Mad

Mortensaften er generalprøve på juleaften – med andesteg på bordet. Her er den ultimative guide til at skære anden ud. Imponér gæsterne!

Foto: Colourbox

Sådan udskærer/trancherer du andestegen perfekt

De fleste af os får kun andesteg to gange om året – Mortensaften og juleaften. Det kan virke uoverskueligt at tilberede og udskære fjerkræet, hvis man ikke er trænet i disciplinen tranchering, som det også kaldes.

Desuden er det ærgerligt at invitere gæster til et dejligt måltid, som går galt i den allersidste fase. Og kødet bevarer saften bedre, hvis det gøres på følgende måde: 

Video: Start med brystkødet og slut af med vinger

I videoen herunder kan du se, hvordan andestegen udskæres, trin for trin. Hvis du følger guiden, kan det ikke gå galt.

  • Fjern kødnåle og evt snor.
  • Fyld: Fyldet, i dette tilfælde de traditionelle æbler og svesker, tages ud. Læg det i en skål for sig selv og anret det ved siden af.
  • Brystkød: Find brystbenet, og skær på hver side af benet. Begynd i den højre side og gå i gang med at løsne kødet med kniven og fingrene (følg ribbenene). Fileten skæres i skiver på skrå og anrettes på et fad. Tip: Fadet må gerne være forvarmet.
  • Lår: Tricket her er at finde det punkt, hvor låret sidder fast. Det gør du med kniven rundt om skroget, og når du finder punktet, brækker du lårbenet fri med fingrene. Læg et snit i låret, så det deles mellem lår og overlår. På den måde bliver der fire lårstykker.
  • Vinger: Vingerne knækkes af ved at brække dem bagud.

 

 

Læs også:

Derfor SKAL du have grillhandsker og nissehue på under årets pakkeleg

Pift den traditionelle pakkeleg med terninger op, og I vil med garanti få et ekstra smil på læben!

6. november 2015
Mere om Mad

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig? Her får du 3 smarte måder at fryse din avocado på.

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående?

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men der findes faktisk en rigtig god forklaring på, hvorfor vi hungrer efter de usunde sager – og måske tilmed en god undskyldning.

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det.

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske...

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

Sådan fryser du brød, så det bevarer smag og konsistens

Mad Du kender sikkert allerede til tricket med at fryse brød for en længere holdbarhed. Men du kender garanteret også til et frysebrændt og...