Sådan udskærer du andestegen, så den ser ekstra lækker ud

Mad

Mortensaften er generalprøve på juleaften – med andesteg på bordet. Her er den ultimative guide til at skære anden ud. Imponér gæsterne!

Foto: Colourbox

Sådan udskærer/trancherer du andestegen perfekt

De fleste af os får kun andesteg to gange om året – Mortensaften og juleaften. Det kan virke uoverskueligt at tilberede og udskære fjerkræet, hvis man ikke er trænet i disciplinen tranchering, som det også kaldes.

Desuden er det ærgerligt at invitere gæster til et dejligt måltid, som går galt i den allersidste fase. Og kødet bevarer saften bedre, hvis det gøres på følgende måde: 

Video: Start med brystkødet og slut af med vinger

I videoen herunder kan du se, hvordan andestegen udskæres, trin for trin. Hvis du følger guiden, kan det ikke gå galt.

  • Fjern kødnåle og evt snor.
  • Fyld: Fyldet, i dette tilfælde de traditionelle æbler og svesker, tages ud. Læg det i en skål for sig selv og anret det ved siden af.
  • Brystkød: Find brystbenet, og skær på hver side af benet. Begynd i den højre side og gå i gang med at løsne kødet med kniven og fingrene (følg ribbenene). Fileten skæres i skiver på skrå og anrettes på et fad. Tip: Fadet må gerne være forvarmet.
  • Lår: Tricket her er at finde det punkt, hvor låret sidder fast. Det gør du med kniven rundt om skroget, og når du finder punktet, brækker du lårbenet fri med fingrene. Læg et snit i låret, så det deles mellem lår og overlår. På den måde bliver der fire lårstykker.
  • Vinger: Vingerne knækkes af ved at brække dem bagud.

 

 

Læs også:

10 fantastiske ting du også kan bruge ris til

Udover at smage godt er ris også et rengøringsmiddel, en hobbylim og din redning, næste gang din mobiltelefon ryger i vandet.

6. november 2015
Mere om Mad

Ny undersøgelse: Spiser du økologisk, er du sundere

Mad Ny forskning bekræfter, at de mennesker, der spiser økologisk, generelt lever sundere, end de mennesker, der ikke spiser økologisk. 

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i...

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger. Læs med og find ud af hvad gigantkæden nu har fundet på. 

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig...

Sådan vælger du den rigtige olie at stege i

Mad Hvilke former for madolie egner sig egentlig bedst til stegning - og er det egentlig så slemt at bruge smør? Få 5 hurtige råd til sund og sikker stegning.

Ingefærshot - Nem og hurtig opskrift på smagfulde ingefærshots

Mad Ingefærshots indeholder en masse gode ingredienser, der styrker dit immunforsvar. Idényt giver dig den perfekte opskift på hurtig og smagful...

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.