Sådan udskærer du andestegen, så den ser ekstra lækker ud

Mad

Mortensaften er generalprøve på juleaften – med andesteg på bordet. Her er den ultimative guide til at skære anden ud. Imponér gæsterne!

Foto: Colourbox

Sådan udskærer/trancherer du andestegen perfekt

De fleste af os får kun andesteg to gange om året – Mortensaften og juleaften. Det kan virke uoverskueligt at tilberede og udskære fjerkræet, hvis man ikke er trænet i disciplinen tranchering, som det også kaldes.

Desuden er det ærgerligt at invitere gæster til et dejligt måltid, som går galt i den allersidste fase. Og kødet bevarer saften bedre, hvis det gøres på følgende måde: 

Video: Start med brystkødet og slut af med vinger

I videoen herunder kan du se, hvordan andestegen udskæres, trin for trin. Hvis du følger guiden, kan det ikke gå galt.

  • Fjern kødnåle og evt snor.
  • Fyld: Fyldet, i dette tilfælde de traditionelle æbler og svesker, tages ud. Læg det i en skål for sig selv og anret det ved siden af.
  • Brystkød: Find brystbenet, og skær på hver side af benet. Begynd i den højre side og gå i gang med at løsne kødet med kniven og fingrene (følg ribbenene). Fileten skæres i skiver på skrå og anrettes på et fad. Tip: Fadet må gerne være forvarmet.
  • Lår: Tricket her er at finde det punkt, hvor låret sidder fast. Det gør du med kniven rundt om skroget, og når du finder punktet, brækker du lårbenet fri med fingrene. Læg et snit i låret, så det deles mellem lår og overlår. På den måde bliver der fire lårstykker.
  • Vinger: Vingerne knækkes af ved at brække dem bagud.

 

 

Læs også: Nogle blomsterknolde og blomsterløg skal graves op om vinteren

6 november 2015
0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

0

Må vandmelon opbevares i køleskabet?

Det er en af de lækreste sommerfrugter, og den skal gerne være iskold, når den skal nydes. Køleskabet er dog ikke det bedste bedste sted at...

0

Hvilke madvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En af disse madvarer behøver du ikke at skylle i vand. De tre øvrige skal ALTID vaskes. Se hvilke fødevarer, der altid skal under hanen, og...

0

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du...

0

Sådan sikrer du dig, at en vandmelon er moden

Slæber du alt for tit umodne og melede vandmeloner med hjem? Så skyldes det måske, at du ikke har lært at LÆSE vandmeloner rigtigt. Her er...

0

Fjerne stenene i kirsebær med en flaske

Hvem har en kirsebær-udstener i skuffen? Det kan ikke være mange. Den er heller ikke nødvendig, når du skal udstene kirsebær. Alt du behøver...