Sådan skærer du løg som en kok

Mad

Få her de bedste tricks til at skære løg som en professionel.

Foto: YouTube

Når du skal vælge det løg, som du gerne vil have, så er et godt trick, at det flade løg som regel er lidt sødere end det helt runde løg. En god regel at følge er, at det flade løg er formet lidt mere som en ufo i forhold til den rundere form.

Så hvordan skal man skære dem?

Det første gode trick er, at man ikke skærer i løgets rodende, for det er her alle komponenterne sidder, som får dig til at trille tårer, når du skærer løg. Skær i stedet for fra den anden ende.

Hvis du vil lave løgringe, skal du skære fra toppen af løget. Så får du flotte løgringe, som fx er perfekte til hamburgere.

Vil du have halve ringe, så skærer du fra nord til sydpol, vende løgets flade side nedad og skærer som før.

Løg i tern kan også være lækkert til salat eller til hjemmelavede hotdogs. Hvis du nemt og hurtigt vil skære tern, så skærer du parallelt med dit skærebræt fra højre mod venstre, men uden at skære helt igennem. Derefter vender du løget og skærer oppefra, denne gang skærer du heller ikke hele vejen igennem. Til sidst skærer du oppefra og ned og voila! Så får du de mest perfekte løgtern.

Den sidste måde at skære løg på er at vende løget, så den flade ende ligger på skærebrættet. Så skærer du fra den runde side af løget mod den anden.

Sådan skal det gøres. I denne video vises det helt nøjagtigt, hvordan man skal gøre.

9 februar 2016
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Tunfiskepaté

4 pers.Kan nydes både kold og lun – som forret eller hovedret.1 ds. tunfisk i vand eller olie (185 g)1 ds. hakkede flåede tomater1 løg1 fed...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Sommergryde

(4 pers.) 400 g kalkunbryst 2 spsk. + 2 tsk. maizena 1 tsk. salt sort peber 2 sommercourgetter, gerne en grøn og en gul 2 tomater 200 g...

0

Kyllingegryde med mango og appelsin

4 pers. En ret, der er let at lave, smager pragtfuldt, og så er den kalorielet. Retten kan laves med forskelligt kød; kylling, okse- eller...

0

Karrysuppe med lam og kikærter

100 g tørrede kikærter 300 g lammekød i små tern 1-2 spsk. hot currypaste olie 2 hakkede løg 1 lille aubergine 1 lille squash 1 ds. flåede...

0

Italiensk omelet

125 g pasta, fx muslinger eller skruer 1 porre 1 spsk. smør 6 æg 6 spsk. vand 150 g skinke i tern 1 bdt. purløg 3-4 spsk. parmesanostSalt...