Sådan skærer du nemmest grøntsagerne

Mad

Når man skal skære frugt og grøntsager, er det godt med et par gode tricks i ærmet. Vi har derfor fundet 8 tips til, når du går i køkkenet med alt det gode fra køkkenhaven. 

Tips og tricks til hvordan du skærer grøntsager
Tips og tricks til hvordan du skærer grøntsager

1. Løg

Hemmeligheden bag det at skære et løg i fine stykker ligger i måden, man holder kniven på. Lad først og fremmest være med at skære roden af løget. Skærer man den del af, er der nemlig langt større chance for, at man får tårer i øjnene.

Skær ned gennem løget og del det i to. Hold på løget med tre fingre, hvoraf en placeres foran og to bag på løget. Peg kniven i retning af løgets rod, og forsøg at komme så tæt på roden som muligt. Skær løget i skiver i lange knivstrejf – men uden at skære stykkerne helt af! Derefter skærer du halvvejs ind løget fra toppen af.

Nu kan du skære løget ud i små tern. Sørg hele tiden for at skære uden om roden.

2. Avocado

Det første, du skal gøre, er at skære enden af avocadoen. Derefter skærer du fra midten og hele vejen rundt, hvorefter du kan twiste avocadoen, så den åbner. Fjern stenen og skær hver del over i to halve. Fra hjørnet kan du nu nemt pille skallen af, som hvis du skrællede en appelsin.

3. Champignon

Fjern stilken ved forsigtigt at fjerne den. Du kan også nøjes med at skære et lille stykke af stilken af. Derefter kan du vælge om du vil skære dem ud brede skiver, i fire dele eller halveret.

Læs også: 7 ting du ikke må gøre, når du bager

4. Vandmelon

Start med at halvere melonen. Tag den ene halvdel, og vend den med bunden nedad. Skær skrællen af. Skær derefter melonen i skiver og vend skærebrættet 90 grader, hvorefter du gør nøjagtigt det samme i den anden retning.

5. Aubergine

Runde stykker er det nemmeste at skære. Skær stykkerne dobbelt så store, som du vil have de færdige stykker til at være for at kompensere for, at de skrumper, når de steges. De er også perfekte til at blive grillet.

Man kan også skære auberginen i lange skiver á forskellig tykkelse alt efter, hvad du synes, der passer til retten. Nogle auberginer er mere bitre end andre, og det kan løses ved at drysse dem med lidt salt. Lad dem stå i 30 minutter, og tør dem med køkkenrulle.

6. Jordbær

Det kan godt tage lang tid at forberede bær, hvis de skal serveres på en pæn måde, men når det drejer sig om jordbær, så kan man faktisk gøre det helt uden en kniv.

Tag et sugerør, og kør det gennem jordbærret fra bund til top, så den grønne stilk ryger af. Derudover kan man bruge en æggeskærer til hurtigt at skære bærret i skiver.

7. Appelsin

Skær bunden af, så appelsinen kan stå fladt på skærebrættet, hvorefter du skærer toppen af. Hold appelsinen fast og skær skrællen af appelsinens sider hele vejen rundt. Sørg for at skære alt det hvide af, da det er det mest bitre på appelsinen.

Tag en mindre kniv, og skær ind i appelsinens opdelinger, så du nemt og hurtigt kan få perfekte små appelsinskiver. Tricket kan desuden også bruges med alle andre citrusfrugter som fx grapefrugt eller citron.

Læs også: Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

8. Hvidløg

Tag løget, og skær toppen af. Derefter presser du toppen af hvidløget med den flade side af kniven. Slå på kniven ovenpå hvidløget. Nu kan du nemt pille hvidløgene fra hinanden. Husk at pille skindet af de små hvidløgsstykker. Skær det horisontalt i små skiver og brug det fx i en god tomatsovs.

29 april 2016
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...