Sådan laver du sund salsa til din brunch

Salsa findes i mange udgaver - både med frugt og grøntsager. Få et par spændende opskrifter på salsa, som kan bruges som tilbehør til eksempelvis en brunch. Opskrifterne er lånt af Thomas Vejlø og Kenneth Hou Jensen, som kreerede en spændende brunch i Torvehallerne i København for nylig.


Det rigtige værktøj til dine sunde salsaer
Thomas og Kenneth brugte det forholdsvis nye køkken-værktøj Alligator Chopper, da de tilberedte deres brunch. Med den tog det bare få minutter af klargøre alle ingredienser til både frugt- og grøntsagssalsaerne, og resultatet var fine, ens og mundrette stykker. Selvfølgelig kan du også bruge en skarp kniv til formålet, det tager bare lidt længere tid.

Frugtsalsa til den græske yoghurt
Frugtsalsa er oplagt tilbehør til fx græsk yoghurt, men den kan også spises alene, ovenpå havregryn eller sammen med en god hjemmelavet is. Når ingredienserne hakkes, strækker de længere. Det er således ikke så dyrt at tilsætte fx friske jordbær. Kan du ikke finde jordbær, kan du anvende hindbær eller anden frisk frugt, og du kan selvfølgelig også skifte nogle af de øvrige ingredienser ud med dine yndlingsfrugter

Opskrift på frugtsalsa til 4 personer

½ bakke jordbær
1 pære
1 æble
1 banan
Saft af en halv citron
Hindbær el. lign. til pynt

Sådan gør du
Hak alle frugterne, og vend dem forsigtig sammen i en skål. Smag salsaen til med citronsaft og servér straks på yoghurt, havregryn eller isdessert.

Opskrift på grøntsagssalsa til 4 personer

3 tomater halveres og hakkes med ”kødsiden” opad
¼ rød peberfrugt
¼ gul peberfrugt
¼ løg
10 sorte oliven uden sten
¼ chili
¼ bundt frisk koriander
Jomfru-olivenolie
Citronsaft
Salt og peber

Sådan gør du
Hak alle ingredienser: tomater og peberfrugt ca. 6×6 mm, oliven, løg og chili ca. 3×3 mm. Ingredienserne vendes sammen i en skål, og salsaen smages til med hel eller finthakket frisk koriander, citronsaft, olivenolie, salt og peber.

Servér den sunde salsa til fx scrambled eggs.

Mest læste artikler