Til arrangementet i Torvehallerne blev der hakket og snittet og kokkereret, da salsaerne skulle laves.
Til arrangementet i Torvehallerne blev der hakket og snittet og kokkereret, da salsaerne skulle laves.

Sådan laver du sund salsa til din brunch

Mad

Salsa findes i mange udgaver - både med frugt og grøntsager. Få et par spændende opskrifter på salsa, som kan bruges som tilbehør til eksempelvis en brunch. Opskrifterne er lånt af Thomas Vejlø og Kenneth Hou Jensen, som kreerede en spændende brunch i Torvehallerne i København for nylig.

Det rigtige værktøj til dine sunde salsaer
Thomas og Kenneth brugte det forholdsvis nye køkken-værktøj Alligator Chopper, da de tilberedte deres brunch. Med den tog det bare få minutter af klargøre alle ingredienser til både frugt- og grøntsagssalsaerne, og resultatet var fine, ens og mundrette stykker. Selvfølgelig kan du også bruge en skarp kniv til formålet, det tager bare lidt længere tid.

Frugtsalsa til den græske yoghurt
Frugtsalsa er oplagt tilbehør til fx græsk yoghurt, men den kan også spises alene, ovenpå havregryn eller sammen med en god hjemmelavet is. Når ingredienserne hakkes, strækker de længere. Det er således ikke så dyrt at tilsætte fx friske jordbær. Kan du ikke finde jordbær, kan du anvende hindbær eller anden frisk frugt, og du kan selvfølgelig også skifte nogle af de øvrige ingredienser ud med dine yndlingsfrugter

Opskrift på frugtsalsa til 4 personer

½ bakke jordbær
1 pære
1 æble
1 banan
Saft af en halv citron
Hindbær el. lign. til pynt

Sådan gør du
Hak alle frugterne, og vend dem forsigtig sammen i en skål. Smag salsaen til med citronsaft og servér straks på yoghurt, havregryn eller isdessert.

Opskrift på grøntsagssalsa til 4 personer

3 tomater halveres og hakkes med ”kødsiden” opad
¼ rød peberfrugt
¼ gul peberfrugt
¼ løg
10 sorte oliven uden sten
¼ chili
¼ bundt frisk koriander
Jomfru-olivenolie
Citronsaft
Salt og peber

Sådan gør du
Hak alle ingredienser: tomater og peberfrugt ca. 6x6 mm, oliven, løg og chili ca. 3x3 mm. Ingredienserne vendes sammen i en skål, og salsaen smages til med hel eller finthakket frisk koriander, citronsaft, olivenolie, salt og peber.

Servér den sunde salsa til fx scrambled eggs.

Læs også: Italienske ruller

10 november 2011
0

8 forslag til retter, der tager få minutter at lave og hjælper dig...

Køleskabet bugner med mad og du spekulerer over, hvad du egentlig skal bruge de kogte ris til, som du så fint har gemt i køleskabet? Læs...

0

Dette kan du også bruge honning til

Honning er naturens eget vidundermiddel med et væld af egenskaber, vi ikke kender til. Her er 7 tricks med det geniale sødemiddel.

0

9 madvarer, der ødelægger din søvn

Har du svært ved at få en ordentlig nattesøvn, så kan det sagtens være disse 9 madvarer som er skyldige i at ødelægge din søvn.

0

5 madvarer der hjælper dig med at falde i søvn

Vil du gerne sove bedre, så er her 5 madvarer, som kan hjælpe med til at gøre dig parat til en god nats søvn. Det er mad, der er fuld af...

0

10 overraskende ting, du kan genbruge syltelage til

Lad være med at hælde lagen ud, når sylteglasset er tomt - du kan nemlig genbruge lagen til mange praktiske ting.

0

Nemt trick: Hold æbler friske, efter de er blevet skåret op

Aldrig mere kedelige æbler i madpakkerne! Med denne enkle og anderledes måde at skære æbler op på og opbevare dem, vil dine æbler fremover...

0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...