Til arrangementet i Torvehallerne blev der hakket og snittet og kokkereret, da salsaerne skulle laves.
Til arrangementet i Torvehallerne blev der hakket og snittet og kokkereret, da salsaerne skulle laves.

Sådan laver du sund salsa til din brunch

Mad

Salsa findes i mange udgaver - både med frugt og grøntsager. Få et par spændende opskrifter på salsa, som kan bruges som tilbehør til eksempelvis en brunch. Opskrifterne er lånt af Thomas Vejlø og Kenneth Hou Jensen, som kreerede en spændende brunch i Torvehallerne i København for nylig.

Det rigtige værktøj til dine sunde salsaer
Thomas og Kenneth brugte det forholdsvis nye køkken-værktøj Alligator Chopper, da de tilberedte deres brunch. Med den tog det bare få minutter af klargøre alle ingredienser til både frugt- og grøntsagssalsaerne, og resultatet var fine, ens og mundrette stykker. Selvfølgelig kan du også bruge en skarp kniv til formålet, det tager bare lidt længere tid.

Frugtsalsa til den græske yoghurt
Frugtsalsa er oplagt tilbehør til fx græsk yoghurt, men den kan også spises alene, ovenpå havregryn eller sammen med en god hjemmelavet is. Når ingredienserne hakkes, strækker de længere. Det er således ikke så dyrt at tilsætte fx friske jordbær. Kan du ikke finde jordbær, kan du anvende hindbær eller anden frisk frugt, og du kan selvfølgelig også skifte nogle af de øvrige ingredienser ud med dine yndlingsfrugter

Opskrift på frugtsalsa til 4 personer

½ bakke jordbær
1 pære
1 æble
1 banan
Saft af en halv citron
Hindbær el. lign. til pynt

Sådan gør du
Hak alle frugterne, og vend dem forsigtig sammen i en skål. Smag salsaen til med citronsaft og servér straks på yoghurt, havregryn eller isdessert.

Opskrift på grøntsagssalsa til 4 personer

3 tomater halveres og hakkes med ”kødsiden” opad
¼ rød peberfrugt
¼ gul peberfrugt
¼ løg
10 sorte oliven uden sten
¼ chili
¼ bundt frisk koriander
Jomfru-olivenolie
Citronsaft
Salt og peber

Sådan gør du
Hak alle ingredienser: tomater og peberfrugt ca. 6x6 mm, oliven, løg og chili ca. 3x3 mm. Ingredienserne vendes sammen i en skål, og salsaen smages til med hel eller finthakket frisk koriander, citronsaft, olivenolie, salt og peber.

Servér den sunde salsa til fx scrambled eggs.

Læs også:

Indianerragout

10. november 2011
Mere om Mad

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig...

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående? 

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men...

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det.

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske krydderurter lige ved hånden året rundt. 

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

Sådan fryser du brød, så det bevarer smag og konsistens

Mad Du kender sikkert allerede til tricket med at fryse brød for en længere holdbarhed. Men du kender garanteret også til et frysebrændt og snasket optøet brød så. Det er slut nu.

Dette sted i køleskabet må du IKKE opbevare dine æg

Mad Vi kan godt blive enige om, at køleskabet - i dansk optik - er det rigtige sted at opbevare æggene. Det er dog ikke lige meget HVOR i kølesk...

Nemme brød på bål eller grill

Mad Nu får snobrødet kamp til stregen. Det tager bare 10 minutter at bage de sunde brød med fyld.