Til arrangementet i Torvehallerne blev der hakket og snittet og kokkereret, da salsaerne skulle laves.
Til arrangementet i Torvehallerne blev der hakket og snittet og kokkereret, da salsaerne skulle laves.

Sådan laver du sund salsa til din brunch

Mad

Salsa findes i mange udgaver - både med frugt og grøntsager. Få et par spændende opskrifter på salsa, som kan bruges som tilbehør til eksempelvis en brunch. Opskrifterne er lånt af Thomas Vejlø og Kenneth Hou Jensen, som kreerede en spændende brunch i Torvehallerne i København for nylig.

Det rigtige værktøj til dine sunde salsaer
Thomas og Kenneth brugte det forholdsvis nye køkken-værktøj Alligator Chopper, da de tilberedte deres brunch. Med den tog det bare få minutter af klargøre alle ingredienser til både frugt- og grøntsagssalsaerne, og resultatet var fine, ens og mundrette stykker. Selvfølgelig kan du også bruge en skarp kniv til formålet, det tager bare lidt længere tid.

Frugtsalsa til den græske yoghurt
Frugtsalsa er oplagt tilbehør til fx græsk yoghurt, men den kan også spises alene, ovenpå havregryn eller sammen med en god hjemmelavet is. Når ingredienserne hakkes, strækker de længere. Det er således ikke så dyrt at tilsætte fx friske jordbær. Kan du ikke finde jordbær, kan du anvende hindbær eller anden frisk frugt, og du kan selvfølgelig også skifte nogle af de øvrige ingredienser ud med dine yndlingsfrugter

Opskrift på frugtsalsa til 4 personer

½ bakke jordbær
1 pære
1 æble
1 banan
Saft af en halv citron
Hindbær el. lign. til pynt

Sådan gør du
Hak alle frugterne, og vend dem forsigtig sammen i en skål. Smag salsaen til med citronsaft og servér straks på yoghurt, havregryn eller isdessert.

Opskrift på grøntsagssalsa til 4 personer

3 tomater halveres og hakkes med ”kødsiden” opad
¼ rød peberfrugt
¼ gul peberfrugt
¼ løg
10 sorte oliven uden sten
¼ chili
¼ bundt frisk koriander
Jomfru-olivenolie
Citronsaft
Salt og peber

Sådan gør du
Hak alle ingredienser: tomater og peberfrugt ca. 6x6 mm, oliven, løg og chili ca. 3x3 mm. Ingredienserne vendes sammen i en skål, og salsaen smages til med hel eller finthakket frisk koriander, citronsaft, olivenolie, salt og peber.

Servér den sunde salsa til fx scrambled eggs.

Læs også: Kylling i kokossauce med peanutbutter og chili

10 november 2011
0

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

0

Disse frugter og grøntsager kan give dig allergiske reaktioner

Det er ikke kun pollen i luften, der kan forårsage allergi. Nogle oplever allergiske reaktioner, når de bider i et æble eller i noget seller...

0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Rødbedekage

400 g sukker4 æg250 g hvedemel4 tsk. bagepulver4 tsk. stødt kanel1 tsk. stødt nellikeSaften af 12 citron300 g fintrevet rå rødbede3 dl...

0

Kylling i mælk

4 pers.1 stor kylling6 fed hvidløg1 citron3/4 liter mælk80 g salt8-10 salvieblade1 drys hakket persilleTilbehør: kogte kartoflerGnid kylling...

0

Mager chokolademousse

Illustration: Suzanne Moffat4 pers.100 g god mørk chokolade5 dl fromage frais1 12 dl piskefløde1 æggeblomme40 g sukkerRevet skal fra 12...

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Rødfisk med porrer og squash

Ingredienser: 3/4 kg rødfisk eller anden fast hvid fisk 25 g smør citronsaft salt, peber 4 porrer i mindre stykker 2 squash i halve skiver...

0

Milkshake med yoghurt

250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

0

Kyllingegryde med mango og appelsin

4 pers. En ret, der er let at lave, smager pragtfuldt, og så er den kalorielet. Retten kan laves med forskelligt kød; kylling, okse- eller...