Til arrangementet i Torvehallerne blev der hakket og snittet og kokkereret, da salsaerne skulle laves.
Til arrangementet i Torvehallerne blev der hakket og snittet og kokkereret, da salsaerne skulle laves.

Sådan laver du sund salsa til din brunch

Mad

Salsa findes i mange udgaver - både med frugt og grøntsager. Få et par spændende opskrifter på salsa, som kan bruges som tilbehør til eksempelvis en brunch. Opskrifterne er lånt af Thomas Vejlø og Kenneth Hou Jensen, som kreerede en spændende brunch i Torvehallerne i København for nylig.

Det rigtige værktøj til dine sunde salsaer
Thomas og Kenneth brugte det forholdsvis nye køkken-værktøj Alligator Chopper, da de tilberedte deres brunch. Med den tog det bare få minutter af klargøre alle ingredienser til både frugt- og grøntsagssalsaerne, og resultatet var fine, ens og mundrette stykker. Selvfølgelig kan du også bruge en skarp kniv til formålet, det tager bare lidt længere tid.

Frugtsalsa til den græske yoghurt
Frugtsalsa er oplagt tilbehør til fx græsk yoghurt, men den kan også spises alene, ovenpå havregryn eller sammen med en god hjemmelavet is. Når ingredienserne hakkes, strækker de længere. Det er således ikke så dyrt at tilsætte fx friske jordbær. Kan du ikke finde jordbær, kan du anvende hindbær eller anden frisk frugt, og du kan selvfølgelig også skifte nogle af de øvrige ingredienser ud med dine yndlingsfrugter

Opskrift på frugtsalsa til 4 personer

½ bakke jordbær
1 pære
1 æble
1 banan
Saft af en halv citron
Hindbær el. lign. til pynt

Sådan gør du
Hak alle frugterne, og vend dem forsigtig sammen i en skål. Smag salsaen til med citronsaft og servér straks på yoghurt, havregryn eller isdessert.

Opskrift på grøntsagssalsa til 4 personer

3 tomater halveres og hakkes med ”kødsiden” opad
¼ rød peberfrugt
¼ gul peberfrugt
¼ løg
10 sorte oliven uden sten
¼ chili
¼ bundt frisk koriander
Jomfru-olivenolie
Citronsaft
Salt og peber

Sådan gør du
Hak alle ingredienser: tomater og peberfrugt ca. 6x6 mm, oliven, løg og chili ca. 3x3 mm. Ingredienserne vendes sammen i en skål, og salsaen smages til med hel eller finthakket frisk koriander, citronsaft, olivenolie, salt og peber.

Servér den sunde salsa til fx scrambled eggs.

Læs også: Gullaschsuppe

10 november 2011
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...