Med dette smarte trick får kyllingen altid sprødt skind

Med et simpelt lille trick, kan du lave en skøn, sprød og velsmagende kylling.

Sprødt skind på kyllingen

De mest almindelige måder at lave en hel kylling, er ved at stege den i ovnen eller i en stor gryde, men hvis du er helt vild med lækkert og sprødt skind, er det ikke altid den helt ideelle måde at gøre det på.

I stedet kan du med et ganske simpelt trick lave en kylling, som får mundvandet til at løbe. Det eneste, du skal bruge, er en randform, en hel kylling, stanniol og krydderier.

1. Fyld din randform med fx citroner, løg, timian og laurbærblade.

2. Tag et stykke folie, som du bruger til at dække randformens hul til.

3. Nu er formen klar til, at kyllingen kan blive sat fast på forhøjningen i midten. Det smarte er, at kyllingen nu vil udsættes for varme fra alle sider, når den kommer ind i ovnen.

4. Krydr kyllingen med salt, peber og olivenolie.

5. Lad den stå i ovnen i omkring en time ved 220 grader, og derefter har du en skøn, sprød og velsmagende kylling, som er klar til servering.

Velbekomme! 

Videoguide til sprød skind på kylling

I nedenstående video kan du se, hvordan kyllingen skal tilberedes:

Ajourført januar 2024

Mest læste artikler