Sådan laver du nemt en gylden kylling med sprødt og saftigt skind

Mad

Med et simpelt lille trick, kan du lave en skøn, sprød og velsmagende kylling.

Aldrig har det været lettere at lave en saftig kylling med sprødt skind.
Aldrig har det været lettere at lave en saftig kylling med sprødt skind. Foto: istockphoto

De mest almindelige måder at lave en hel kylling, er ved at stege den i ovnen eller i en stor gryde, men hvis du er helt vild med lækkert og sprødt skind, så er det ikke altid den helt ideelle måde at gøre det på.

I stedet kan du med et ganske simpelt trick nemt lave en kylling, som får mundvandet til at løbe. Du skal bruge en randform, en hel kylling, stanniol og krydderier, som du kan lide at mikse med kyllingen.

Fyld din randform med citroner, løg, timian og laurbærblade. Derefter tager du et stykke folie, som du bruger til at dække randformens hul til. Nu er formen klar til, at kyllingen bliver sat ned ovenpå folien. Sørg desuden for at krydre kyllingen med salt, peber og olivenolie inden den kommer i ovnen.

Lad den stå i ovnen i omkring en time ved 220 grader, og derefter har du en skøn, sprød og velsmagende kylling, som er klar til servering.

Velbekomme! 

Videoguide til sprød kylling

I nedenstående video kan du se, hvordan kyllingen skal tilberedes:

Læs også: Slip af med bananfluer med disse smarte tricks

22 februar 2016
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...