Sådan laver du mad i din opvaskemaskine

Mad

Dillen griber om sig - mad tilberedt i opvaskemaskinen. Du tror, måske det er løgn, men i virkeligheden er det præcist det samme, de gør på Michelin-restauranterne.

Mad i opvaskemaskinen er sous vide for folket.
Mad i opvaskemaskinen er sous vide for folket. Foto: Tiphero

Sous vide for folket

Vakuumpakket og langtidstilberedt mad er det store shownummer på landets Michelin-restauranter. Det er den teknik, der i fagsproget kaldes for sous vide.

Sådan et professionelt sous vide-anlæg kan let koste en formue. Samtidig fylder anlægget også nemt lige så meget som en opvaskemaskine. Og når vi nu taler om opvaskemaskiner…

Opvaskemaskiner kan nemlig det samme som sous vide-anlægget. I opvaskemaskinen kan man opretholde en høj middeltemperatur på mellem 55 og 65 grader over lange perioder og nemt i op til to timer. Og det er præcist det, der er ideen i sous vide.

Lav mad i Mason Jars 

Der er sikkert nogle, der krymper sig ved tanken om at lave mad i en beskidt opvaskemaskine.

Men for det første er opvaskemaskinen et af de mest rene steder i køkkenet efter at have kørt for fuld varme i et par timer. For det andet er det også en forudsætning, at man bruger de rigtige beholdere, når man laver mad i opvaskemaskinen

Det store hit er de amerikanske mason jars, som er en slags syltekrukker med tætsluttende låg. Nede i disse glas anbringer man sin ret. Så tilføjer man enten noget væde eller noget garniture, eller man lader retten stege i sin egen væde.

Læs også: Sådan fjerner du de værste pletter

Retter til mad i opvaskemaskinen

Der er mange forskellige retter, der gør sig godt i opvaskemaskinen. Prøv at lede på nettet efter nogle opskrifter. Særligt velegnet er blandt andet:

  • Asparges
  • Grønne bønner / haricots verts
  • Laks
  • Kylling
  • Hummer

Her på denne video kan du se en udførlig beskrivelse af, hvordan man laver mad i en opvaskemaskine

15 marts 2016
0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

0

Må vandmelon opbevares i køleskabet?

Det er en af de lækreste sommerfrugter, og den skal gerne være iskold, når den skal nydes. Køleskabet er dog ikke det bedste bedste sted at...

0

Hvilke madvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En af disse madvarer behøver du ikke at skylle i vand. De tre øvrige skal ALTID vaskes. Se hvilke fødevarer, der altid skal under hanen, og...

0

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du...

0

Sådan sikrer du dig, at en vandmelon er moden

Slæber du alt for tit umodne og melede vandmeloner med hjem? Så skyldes det måske, at du ikke har lært at LÆSE vandmeloner rigtigt. Her er...

0

Fjerne stenene i kirsebær med en flaske

Hvem har en kirsebær-udstener i skuffen? Det kan ikke være mange. Den er heller ikke nødvendig, når du skal udstene kirsebær. Alt du behøver...