Sådan laver du mad i din opvaskemaskine

Mad

Dillen griber om sig - mad tilberedt i opvaskemaskinen. Du tror, måske det er løgn, men i virkeligheden er det præcist det samme, de gør på Michelin-restauranterne.

Mad i opvaskemaskinen er sous vide for folket.
Mad i opvaskemaskinen er sous vide for folket. Foto: Tiphero

Sous vide for folket

Vakuumpakket og langtidstilberedt mad er det store shownummer på landets Michelin-restauranter. Det er den teknik, der i fagsproget kaldes for sous vide.

Sådan et professionelt sous vide-anlæg kan let koste en formue. Samtidig fylder anlægget også nemt lige så meget som en opvaskemaskine. Og når vi nu taler om opvaskemaskiner…

Opvaskemaskiner kan nemlig det samme som sous vide-anlægget. I opvaskemaskinen kan man opretholde en høj middeltemperatur på mellem 55 og 65 grader over lange perioder og nemt i op til to timer. Og det er præcist det, der er ideen i sous vide.

Lav mad i Mason Jars 

Der er sikkert nogle, der krymper sig ved tanken om at lave mad i en beskidt opvaskemaskine.

Men for det første er opvaskemaskinen et af de mest rene steder i køkkenet efter at have kørt for fuld varme i et par timer. For det andet er det også en forudsætning, at man bruger de rigtige beholdere, når man laver mad i opvaskemaskinen

Det store hit er de amerikanske mason jars, som er en slags syltekrukker med tætsluttende låg. Nede i disse glas anbringer man sin ret. Så tilføjer man enten noget væde eller noget garniture, eller man lader retten stege i sin egen væde.

Læs også: 5 grunde til at bruge kaffegrums som gødning

Retter til mad i opvaskemaskinen

Der er mange forskellige retter, der gør sig godt i opvaskemaskinen. Prøv at lede på nettet efter nogle opskrifter. Særligt velegnet er blandt andet:

  • Asparges
  • Grønne bønner / haricots verts
  • Laks
  • Kylling
  • Hummer

Her på denne video kan du se en udførlig beskrivelse af, hvordan man laver mad i en opvaskemaskine

15 marts 2016
0

8 forslag til retter, der tager få minutter at lave og hjælper dig...

Køleskabet bugner med mad og du spekulerer over, hvad du egentlig skal bruge de kogte ris til, som du så fint har gemt i køleskabet? Læs...

0

Dette kan du også bruge honning til

Honning er naturens eget vidundermiddel med et væld af egenskaber, vi ikke kender til. Her er 7 tricks med det geniale sødemiddel.

0

9 madvarer, der ødelægger din søvn

Har du svært ved at få en ordentlig nattesøvn, så kan det sagtens være disse 9 madvarer som er skyldige i at ødelægge din søvn.

0

5 madvarer der hjælper dig med at falde i søvn

Vil du gerne sove bedre, så er her 5 madvarer, som kan hjælpe med til at gøre dig parat til en god nats søvn. Det er mad, der er fuld af...

0

10 overraskende ting, du kan genbruge syltelage til

Lad være med at hælde lagen ud, når sylteglasset er tomt - du kan nemlig genbruge lagen til mange praktiske ting.

0

Nemt trick: Hold æbler friske, efter de er blevet skåret op

Aldrig mere kedelige æbler i madpakkerne! Med denne enkle og anderledes måde at skære æbler op på og opbevare dem, vil dine æbler fremover...

0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...