Sådan laver du et æble til madpakken

Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.


Derfor bliver æblerne brune

Du kender det sikkert; du skærer æblet i både og kort efter bliver de kedelige brune og uappetitlige. Men hvordan kan det egentlig være?

Æbler indeholder fenoler, som er et stof, der beskytter mod mug og bakterier. Når æblet beskadiges eller skæres over, udsættes fenolerne for ilt, der grundet et enzym i æblet, kaldet polyfenoloxidase, sammensætter fenolerne og ilten til det brune pigment melanin, som beskytter kødet mod bakterier.

Sådan skærer du æblet, uden det bliver brunt

Så længe æblet ikke udsættes for ilt, vil det ikke blive brunt. Her guider vi dig til en smart metode, som holder æblet frisk dagen lang – selv i madpakken.

Sådan gør du: 

1. Fjern kernehuset med en kernehusfjerner og gem kernehuset.

2. Skær æblet i skiver på tværs.

3. Sørg for at samle skriverne tæt sammen.

4. Put til sidst kernehuset tilbage i æblet, så det samles til ét æble igen.

5. Sæt til sidst en elastik rundt om æblet, så du er sikker på, det bliver holdt sammen og dermed ikke tilsættes ilt fra luften.

6. Nu vil det holde sig frisk i madpakken, og det er klar til at blive delt i skiverne og spist.

Mest læste artikler