Sådan knækker du valnødder uden nøddeknækker

Mad

Se hvor nemt det er at knække valnødder - uden en nøddeknækker til at hjælpe dig. Det lyder meget sværere, end det i virkeligheden er. Vi afslører det geniale trick her. 

Bruger du nøddeknækker, når du skal knække nødder?
Bruger du nøddeknækker, når du skal knække nødder?

Valnødder

Det er slet ikke så svært at knække de bastante valnødder med håndkraft, som man umiddelbart skulle tro.

Valnødden er kendetegnet ved den meget hårde og tykke skal, som man tit skal bakse hårdt med - også selvom man bruger en nøddeknækker.

Vi viser dig hvor nemt det kan gøres med håndkraft her.

Sådan gør du:

Start med at tage to valnødder, der har nogenlunde samme størrelse. 

Placer dem i din håndflade.

Har du en lille hånd, kan det blive nødvendigt, at benytte den anden hånd som støtte.

Læs også: De bedste og dummeste steder at gemme husnøglen

Pres nu de to nødder ind mod hinanden.

Den hårde skal fra hver nød giver et pres, der er i stand til at knække den ene nød. Derfor står du nu tilbage med en åbnet nød. 

4 december 2015
0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

0

Må vandmelon opbevares i køleskabet?

Det er en af de lækreste sommerfrugter, og den skal gerne være iskold, når den skal nydes. Køleskabet er dog ikke det bedste bedste sted at...

0

Hvilke madvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En af disse madvarer behøver du ikke at skylle i vand. De tre øvrige skal ALTID vaskes. Se hvilke fødevarer, der altid skal under hanen, og...

0

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du...

0

Sådan sikrer du dig, at en vandmelon er moden

Slæber du alt for tit umodne og melede vandmeloner med hjem? Så skyldes det måske, at du ikke har lært at LÆSE vandmeloner rigtigt. Her er...

0

Fjerne stenene i kirsebær med en flaske

Hvem har en kirsebær-udstener i skuffen? Det kan ikke være mange. Den er heller ikke nødvendig, når du skal udstene kirsebær. Alt du behøver...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

7 madvarer som (næsten) aldrig kan blive for gamle

Udløbsdatoer er blevet en svær størrelse og man kan risikere at smide gode madvarer ud, som sagtens kunne være blevet spist. Vi har samlet...

0

De 3 dejligste opskrifter med hyldeblomst

Når hylden blomstrer, gælder det om at få plukket de skønne blomsterklaser og udnytte smagen og kraften i dem. Her er 3 opskrifter på hyldeb...

0

Hullet i pastaskeen har en overraskende funktion

Hvorfor er det først nu, vi opdager denne geniale funktion?

0

Genialt trick: Tryl sødmen frem i den umodne ananas

Når du først har transporteret en sur ananas hjem fra butikken, er der ikke meget at gøre. Og dog. Vi har fundet et trick, som virker....

0

STOP med at drikke direkte fra dåsen

En australsk undersøgelse vil få dig til at ændre dine drikkevaner – fra nu af, er det slut med at drikke direkte fra dåsen.

0

Sådan fjerner du nemt blade og trevler fra din majskolbe

Friske majskolber er en af de bedste ting ved sommeren, men blade og trevler kan godt være genstridige. Se her, hvordan du nemt og hurtigt...