Sådan slår du ægget ud med én hånd

Mad

Du har sikkert set de professionelle kokke gøre det. Måske er du ret misundelig på, at deltagerne i 'Den store bagedyst' bare har helt styr på, hvordan man med en enkelt hånd slår et æg hurtigt og nemt ud. 

Foto: istockphoto

I virkeligheden er det ikke en særlig stor udfordring at lære. Det eneste du skal bruge er et Gallus Gallus Domesticus. Eller også bare kaldet et kyllingeæg.

Den mest robuste del af ægget er toppen, som kan klare mest pres. Det er blandt andet derfor, at hønen sidder på toppen af ægget, når det ruger. Den mest sårbare side af ægget er midtersiden. Det er her, vi slår ægget i stykker.

Øv dig ved hjælp af to bordtennisbolde og en fem-krone. Hold den ene bold med din tommelfinger, pegefinger og langefinger. Brug ringefingeren og lillefingeren til at holde den anden bold ind mod håndfladen. Placér mønten mellem de to bolde. Løft langsomt den første bold, så mønten falder ud.

Hvis du føler dig sikker nok, så kan du gå i gang med at øve dig med rigtige æg. Slå midtersiden af ægget på siden af en skål. Skil ægget ad med den samme bevægelse, som var det de to tennisbolde og lad ægget glide ned i skålen eller ned på panden.

Voilá! Nu kan du slå et æg som Mette Blomsterberg ville gøre det.

30. marts 2016
Mere om Mad

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig? Her får du 3 smarte måder at fryse din avocado på.

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående?

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men der findes faktisk en rigtig god forklaring på, hvorfor vi hungrer efter de usunde sager – og måske tilmed en god undskyldning.

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det.

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske...

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

Sådan fryser du brød, så det bevarer smag og konsistens

Mad Du kender sikkert allerede til tricket med at fryse brød for en længere holdbarhed. Men du kender garanteret også til et frysebrændt og...