Sådan slår du ægget ud med én hånd

Mad

Du har sikkert set de professionelle kokke gøre det. Måske er du ret misundelig på, at deltagerne i 'Den store bagedyst' bare har helt styr på, hvordan man med en enkelt hånd slår et æg hurtigt og nemt ud. 

Foto: istockphoto

I virkeligheden er det ikke en særlig stor udfordring at lære. Det eneste du skal bruge er et Gallus Gallus Domesticus. Eller også bare kaldet et kyllingeæg.

Den mest robuste del af ægget er toppen, som kan klare mest pres. Det er blandt andet derfor, at hønen sidder på toppen af ægget, når det ruger. Den mest sårbare side af ægget er midtersiden. Det er her, vi slår ægget i stykker.

Øv dig ved hjælp af to bordtennisbolde og en fem-krone. Hold den ene bold med din tommelfinger, pegefinger og langefinger. Brug ringefingeren og lillefingeren til at holde den anden bold ind mod håndfladen. Placér mønten mellem de to bolde. Løft langsomt den første bold, så mønten falder ud.

Hvis du føler dig sikker nok, så kan du gå i gang med at øve dig med rigtige æg. Slå midtersiden af ægget på siden af en skål. Skil ægget ad med den samme bevægelse, som var det de to tennisbolde og lad ægget glide ned i skålen eller ned på panden.

Voilá! Nu kan du slå et æg som Mette Blomsterberg ville gøre det.

30 marts 2016
0

Hjemmelavet chokoladeknas til julemåneden

Denne chokoladekonfekt er så nem, at ethvert barn kan lave den. Chokolade, rosiner og müsli er alt, du behøver til den knasende lækre julego...

0

Italiensk lagkage med friske jordbær

Ingredienser (ca. 8 pers.): Bunde 3 æg 125 g sukker 1 spsk. appelsinsaft 50 g hvedemel 50 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 3/4 tsk. vaniljes...

0

Kartoffel/tun fad

1 kg skivede rå kartofler 2 ds. afdryppet tun naturel i vand 2 store løg 1/4 l fløde (9 eller 13 pct., red.) revet ost timian salt og...

0

9 tegn på dehydrering, du er nødt til at kende

Det er desværre let at overhøre, når vores krop fortæller os, at den savner - VAND! Her er 9 tegn på dehydrering, som kan være både nyttige...

0

Jordskokkesuppe med svampe

Efteråret banker på, og det er tid til en fyldig jordskokkesuppe med svampe.

0

Hurtig jordbæris

Når det er sommer, er det som om, der aldrig er is nok. Og i nogle få uger er der til gengæld nærmest overflod af friske jordbær. Det kan...

0

Havefestmenu til 12

Få opskrifterne på en lækker menu til havefesten - 120 kroner per person.

0

Fedtfattige æblemuffins

En lækker muffin, der sparer på kalorierne.

0

Mørbrad på kartoffelbund

Utraditionel mørbrad - perfekt til buffeten.

0

Sprød hornfisk

Få en let og lækker opskrift på hornfisk.

0

Salat med kyllingelever

Ingredienser (4 pers.): 500 g kyllingelever 1 spsk. olivenolie 1 spsk. akaciehonningSalt, peber300 g rucolasalat 25 g pinjekerner 2 spsk....

0

Kartoffelsalat med røget laks og artiskok

Ingredienser (4 pers.):600 g kartofler 1 bdt. asparges 1 dåse artiskokhjerter 3 spsk. pesto 1 glas ovnbagte tomater 4 skiver røget laks...

0

Myslistænger

Ingredienser:75 g havregryn 25 g kokosmel 25 g hørfrø 25 g hakkede mandler 25 g rosiner 25 g solsikkekerner 100 g akaciehonning Sådan gør...

0

Godt til grillbøffen

Her er nye ideer til spændende tilbehør, når dagens menu står på en god bøf, der skal grilles i haven.

0

Laksekoteletter i grønt

En let og hurtig ret, som jeg ofte er blevet rost for. 2 laksekoteletter à 125 g, 2 løg, 2-3 gulerødder, 1 peberfrugt i strimler, 250 g...