Sådan kan du vakuumpakke din mad uden maskine

Mad

Vakuumpakning af mad, er de seneste år blevet meget populært. Vi viser dig, hvordan du kan vakuumpakke uden brug af maskine. 

Nu kan du nemt vakuumpakke din mad, helt uden maskine.
Nu kan du nemt vakuumpakke din mad, helt uden maskine. Foto: istockphoto

Hvis du vakuumpakker din mad, kan du rykke holdbarheden, forbedre smagsnuancerne samt nemmere kontrollere selve tilberedningen af maden. Men en vakuummaskine kan være stor og klodset i køkkenet - og den kan være omkostningsfuld.

Vi har derfor fundet en metode til, hvordan du selv kan vakuumpakke din mad. 

Du skal bruge

  • En stor skål eller gryde med kold vand
  • En frysepose med zip-lukning

Fremgangsmåde

Kom din mad i fryseposen og luk posen med undtagelse af 1-2 cm. Den lille åbning skal bruges til at presse den overskydende luft ud. 

Put din pose med indhold i skålen med vand. Når posen kommer i vandet vil luften automatisk forlade posen. Når alt luften er ude kan du forsegle og lukke posen. 

Se eventuel videoen nedenfor som demonstrere, hvordan du skal gøre.

Fordele ved vakuumpakning

  • Råvarernes holdbarhed forlænges
  • Du undgår frostskader på fødevarerne
  • Kvaliteten på produktet bevares
23 februar 2016
0

Leksikon med de 8 vigtigste typer mel

Du tror sikkert, du er udlært i meltyperne. Hvor svært kan det være? Hvede til franskbrød og rug til rugbrød? Men så læs lige her - du...

0

Spiseløg - hvad er forskellen på rødløg, salatløg, skalotteløg og...

Hvad er det egentlig for nogle løg, vi bruger i vores madlavning og dyrker i vores haver? Bliv dus med rødløg, salatløg, almindelige løg,...

0

Du har sandsynligvis spist æbler forkert hele livet

Hvor svært kan det være at spise et æble korrekt? Vi mennesker har gnasket den dejlige frugt siden stenalderen, og vi vil ikke belæres om...

0

Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

0

8 ting som kan forsvinde som følge af klimaforandringerne

Klimaet forandrer sig, og det bliver vores madvaner snart også nødt til at gøre. Der vil nemlig snart blive knaphed på mange af vores basisv...

0

Tro ikke på disse 5 myter om syltning

Der er ikke noget bedre end et glas hjemmelavet syltetøj. Men vi er ikke længere så dygtige til gamle tilberedningsmetoder. Så hvad skal...

0

Det sker der med din mad, når en flue lander oven på den

Hører du til dem, der smider din mad ud, når en flue har landet oven på den? Ikke endnu? Så var det måske værd at overveje... For en flue...

0

Derfor er koldt vand bedst til madlavning

Har du indtil nu benyttet varmt vand til din madlavning, så er det på tide at få ændret på køkkenvanen.

0

En verden uden kaffe kan snart være en realitet

Kaffen er en truet art, og klimaforandringerne er synderen. De stigende temperaturer kan i fremtiden sætte en stopper for den globale kaffep...

0

Sådan får du den sidste ketchup ud af flasken

Det er noget af det mest irriterende. I skal have burgere, men ketchupflasken er næsten tømt, og det er umuligt at få den sidste rest ud....

0

Må vandmelon opbevares i køleskabet?

Det er en af de lækreste sommerfrugter, og den skal gerne være iskold, når den skal nydes. Køleskabet er dog ikke det bedste bedste sted at...

0

Hvilke madvarer SKAL vaskes og hvilke skal ikke?

En af disse madvarer behøver du ikke at skylle i vand. De tre øvrige skal ALTID vaskes. Se hvilke fødevarer, der altid skal under hanen, og...

0

Rysteribs – Danmarks nemmeste sommeropskrift

Rysteribs er en af de bedste danske sommertraditioner. Det er opskriften, der næppe kan gå galt. Den kræver kun et godt håndelag, og at du...

0

Sådan sikrer du dig, at en vandmelon er moden

Slæber du alt for tit umodne og melede vandmeloner med hjem? Så skyldes det måske, at du ikke har lært at LÆSE vandmeloner rigtigt. Her er...

0

Fjerne stenene i kirsebær med en flaske

Hvem har en kirsebær-udstener i skuffen? Det kan ikke være mange. Den er heller ikke nødvendig, når du skal udstene kirsebær. Alt du behøver...