Sådan kan du vakuumpakke din mad uden maskine

Mad

Vakuumpakning af mad, er de seneste år blevet meget populært. Vi viser dig, hvordan du kan vakuumpakke uden brug af maskine. 

Nu kan du nemt vakuumpakke din mad, helt uden maskine.
Nu kan du nemt vakuumpakke din mad, helt uden maskine. Foto: istockphoto

Hvis du vakuumpakker din mad, kan du rykke holdbarheden, forbedre smagsnuancerne samt nemmere kontrollere selve tilberedningen af maden. Men en vakuummaskine kan være stor og klodset i køkkenet - og den kan være omkostningsfuld.

Vi har derfor fundet en metode til, hvordan du selv kan vakuumpakke din mad. 

Du skal bruge

  • En stor skål eller gryde med kold vand
  • En frysepose med zip-lukning

Fremgangsmåde

Kom din mad i fryseposen og luk posen med undtagelse af 1-2 cm. Den lille åbning skal bruges til at presse den overskydende luft ud. 

Put din pose med indhold i skålen med vand. Når posen kommer i vandet vil luften automatisk forlade posen. Når alt luften er ude kan du forsegle og lukke posen. 

Se eventuel videoen nedenfor som demonstrere, hvordan du skal gøre.

Fordele ved vakuumpakning

  • Råvarernes holdbarhed forlænges
  • Du undgår frostskader på fødevarerne
  • Kvaliteten på produktet bevares
23. februar 2016
Mere om Mad

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig...

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående? 

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men...

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det.

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske krydderurter lige ved hånden året rundt. 

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

Sådan fryser du brød, så det bevarer smag og konsistens

Mad Du kender sikkert allerede til tricket med at fryse brød for en længere holdbarhed. Men du kender garanteret også til et frysebrændt og snasket optøet brød så. Det er slut nu.

Dette sted i køleskabet må du IKKE opbevare dine æg

Mad Vi kan godt blive enige om, at køleskabet - i dansk optik - er det rigtige sted at opbevare æggene. Det er dog ikke lige meget HVOR i kølesk...

Nemme brød på bål eller grill

Mad Nu får snobrødet kamp til stregen. Det tager bare 10 minutter at bage de sunde brød med fyld.