Sådan fryser du brød, så det bevarer smag og konsistens

Mad

Du kender sikkert allerede til tricket med at fryse brød for en længere holdbarhed. Men du kender garanteret også til et frysebrændt og snasket optøet brød så. Det er slut nu.

Glem alt om snasket og frysebrændt brød med denne simple guide.
Glem alt om snasket og frysebrændt brød med denne simple guide. Foto: iStock

Sejt og frysebrændt brød

Når du fryser brød ned i enten en boks eller en frysepose, vil du ofte opleve, at brødet bliver sejt og frysebrændt således, at overfladen udtørrer kraftigt og kan få misfarvninger. Desuden har du måske oplevet, at brødet bliver snasket, når det optøs. Men løsningen er her, så du kan fryse dit brød med succes og få en holdbarhed i op til 6 måneder.

Sådan fryser du brød

1. Frys friskt brød

Først og fremmest er det vigtig, at du fryser helt friskt brød. Ønsker du at nedfryse skiver, er det vigtigt, at du skærer brødet inden for de første 24 timer.

2. Frys først uden at dække

Læg de friskskårede brødskiver på en bageplade og sæt den i fryseren til de er helt gennemfrosne.

3. Put brødskiverne i fryseposer og fjern luften

Put herefter de frosne brødskiver i fryseposer og læg dem på bordet. Nu skal du prøve at få så meget luft ud af poserne som muligt. Luk poserne til og smid dem i fryseren. Nu vil brødet være klar uanset hvornår din brødlyst melder sig.  

Læs også:

Så længe kan dine madvarer holde sig i fryseren

Hører du til dem, der tror at madvarer kan holde sig for evigt, så længe de er opbevaret på frost? Få helt styr på, hvor længe dine madvar...

Sådan optør du mest hensigtsmæssigt frossent brød

1. Tag den ønskede mængde brød ud af fryseren

Tag den ønskede mængde brød ud af fryseposen. Hvis du ikke tømmer posen, er det vigtigt, at du får luften ud af posen igen og lukker den tæt.

2. Tø op på køkkenbordet

Nu er det faktisk så simpelt, som det overhovedet kan være: Optø blot brødet i stuetemperatur.

3. … eller brug ovnen

Hvis du virkelig er brødsulten og ikke kan vente på, at brødet optør i stuetemperatur, kan du også sagtens lægge brødet i ovnen eller på brødristeren.

30. november 2017
Mere om Mad

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig...

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående? 

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men...

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det.

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske krydderurter lige ved hånden året rundt. 

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

Dette sted i køleskabet må du IKKE opbevare dine æg

Mad Vi kan godt blive enige om, at køleskabet - i dansk optik - er det rigtige sted at opbevare æggene. Det er dog ikke lige meget HVOR i køleskabet, du sætter dine æg.

Nemme brød på bål eller grill

Mad Nu får snobrødet kamp til stregen. Det tager bare 10 minutter at bage de sunde brød med fyld.

Så længe kan dine madvarer holde sig i fryseren

Mad Hører du til dem, der tror at madvarer kan holde sig for evigt, så længe de er opbevaret på frost? Få helt styr på, hvor længe dine madvarer...