Sådan fjerner du nemt blade og trevler fra din majskolbe

Mad

Friske majskolber er en af de bedste ting ved sommeren, men blade og trevler kan godt være genstridige. Se her, hvordan du nemt og hurtigt gør majsen grydeklar.

Foto: iStock

Bare tanken om friske majskolber kan få tænderne til at løbe i vand, og det er lige før, du kan smage sommeren og de søde majskorn. Majskolber er en fantastisk sommerspise, men de kræver lidt arbejde, før de kan puttes i gryden.

Heldigvis er der en smart løsning, der gør det lidt nemmere og mere overskueligt. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det kræver kun tre utroligt nemme trin, og så har du lækre, trevlefrie majskolber.

Sådan gør du

Du kan se, hvordan du gør i videoen i bunden af artiklen, men metoden består af tre lette trin:

1. Du tager majskolberne, med blade og det hele på, og så skærer du ca. 2,5 cm af bunden - altså den ende, der er knækket af majsplanten.

2. Placér majskolberne på en tallerken og varm dem i mikroovnen i 2-4 minutter.

3. Tag kolberne ud af mikroovnen og tag så fat i den spidse ende af majsen, hvor bladene sidder. Hold fast i bladene, og ryst så majsen, imens du maser kolben ud af bladene. Vupti, så har du en blad- og trevlefri majskolbe, som du kan putte direkte i gryden.

Læs også: Derfor skal du ALDRIG vaske op i hånden!

29 august 2016
0

Derfor smager usund mad så godt

Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men...

0

75 procent af sprøjtegiften i din krop kommer fra disse 10 fødevare...

Vil du gerne have færre rester fra sprøjtegifte i din krop, så er her 10 fødevarer, som du helst bør spise økologisk.

0

Disse frugter og grøntsager kan give dig allergiske reaktioner

Det er ikke kun pollen i luften, der kan forårsage allergi. Nogle oplever allergiske reaktioner, når de bider i et æble eller i noget seller...

0

Hvad er forskellen på frugt og grøntsager?

Hvordan kender man egentlig forskel på frugt og grøntsager? Du er bestemt ikke den eneste, der er i tvivl, men du kan få svaret her.

0

Derfor bør du tø dine madvarer op på køkkenbordet

Kender du det; du skulle bare lige huske at tage kødet ud af fryseren og smide det i køleskabet inden du tog på arbejde. Det glemte du i...

0

Videnskabeligt bevist: Det er sundt at drikke kaffe

Danskerne drikker 20 millioner kopper kaffe dagligt. Lægevidenskaben har været i tvivl – er det godt eller dårligt for helbreddet? Nu viser...

0

Russisk hakkebøf

Ingredienser (4 pers.):500 g hk. oksekød 1 løg 1 1/2 dl hakkede, syltede rødbeder 1 dl hakket persille 3 spsk. hakkede kapers 2 æg 1⁄2 dl...

0

Kylling i mælk

4 pers.1 stor kylling6 fed hvidløg1 citron3/4 liter mælk80 g salt8-10 salvieblade1 drys hakket persilleTilbehør: kogte kartoflerGnid kylling...

0

Brød med soltørrede tomater

2 dl mælk25 g gær1 dl A-38 eller fromage frais1 tsk. salt1 tsk. honning2 tsk. basilikum2 tsk. oregano2 tsk. timian75 g hakkede soltørrede...

0

Hannes grønsager i krydret kokosmælk

4-6 pers.1 stort løg2 fed hvidløglidt olivenolie1 tsk. stødt koriander2 tsk. stødte kardemommekapsler2 tsk. stødt spidskommen2 spsk. fuldkor...

0

Pærer med knækglasur

4 pers.1 tsk. smør4 faste pærerKnækglasur:50 g smør3/4 dl fløde1/2 dl sukker1/2 dl hakkede hasselnødder1/2 dl mandelflager1 tsk. kakaoTilbeh...

0

Lam i asparges

6 pers.1 1/2 kg lammeforkød2 bundter persille1 stor dildkvist10 hvide peberkornSalt400 g hvide aspargesmaizenamel til jævning2 pasteurisered...

0

Rødfisk med porrer og squash

Ingredienser: 3/4 kg rødfisk eller anden fast hvid fisk 25 g smør citronsaft salt, peber 4 porrer i mindre stykker 2 squash i halve skiver...

0

Milkshake med yoghurt

250 g frosne bær (fx jordbær/hindbær) 2 dl yoghurt naturel flormelis efter smag Hæld de frosne bær i en blender, og blend frugten til en...

0

Kyllingegryde med mango og appelsin

4 pers. En ret, der er let at lave, smager pragtfuldt, og så er den kalorielet. Retten kan laves med forskelligt kød; kylling, okse- eller...