Sådan finder du ud af om dine frugter og grøntsager er modne

Mad

Er din avokado moden? Hvilke appelsiner er de mest saftige? Er den lyse vandmelon den bedste? Læs med her og få nyttige tips til at spotte, hvorvidt dine frugter og grøntsager er modne eller ej.

Foto: Istockphoto

Det perfekte stykke frugt eller grønt

De fleste kender til problemet med at vælge det perfekte stykke frugt, eller den mest velsmagende grøntsag i supermarkedet. Det er en sand jungle at finde lige præcis dét gyldne øjeblik, hvor frugten- eller grøntsagen er helt perfekt modnet. 

Med følgende simple tips, kan din forvirring måske blive fortid. Det er uden tvivl værd at give dem et forsøg, hvadenten du leder efter en moden kokosnød eller den perfekte nektarin.

Avokado

Fjern stilken (den lille brune dut på toppen af din avokado). Hvis avokadoen er lysegrøn inde bag, så er den ikke helt moden endnu. Modsat skal du også sikre dig, at den ikke er helt mørkebrun. Er avokadoen lys og gylden inde bag stilken, burde dét være tegn på en perfekt, moden avokado.

Vandmelon

Tag et blik på din vandmelon dér, hvor den er aller mest lys. Hvis farven er hvid, så er din melon ikke helt moden endnu. Er den gul, så kan du sagtens skære hul på den, og nyde en saftig melon. 

Ananas

Her skal du tjekke, at ananassens blade på toppen af koglen, er nemme at hive fra frugten.  De må ikke sidde ultra godt fast, og skal samtidig helst have en sødlig duft, så snart de er befriet fra frugten. På denne måde sikrer du dig en velsmagende ananas.

Læs også:

Katteracer - de 10 mest populære katte - hvilken skal jeg vælge?

Her er de 10 katteracer, som danskerne er mest optagede af. Lær kattene nærmere at kende: deres historie, temperament og særpræg. Se også...

Artiskok

Når du skal tjekke om din artiskok er moden, skal du klemme let på den. Hvis den giver en smule efter, så er den moden. Er den stenhård, skal du give den et par dage ekstra at modnes i.

Appelsiner

Kender du til tricket med at veje din appelsin? Den appelsin som føles tungest, er den mest saftige! Den skal gerne give en lille smule efter, hvis du klemmer om den. 

Kokosnød

En moden kokosnød skal lyde som om, at den er fyldt med væske indeni. Lader det ikke til at der er væske indeni kokosnødden, er den højst sandsynligt tørret helt ind, mens den har ligget i supermarkedet. 

Galiamelon

Hvis der stadig sidder en stilk på toppen af din melon, så er den endnu ikke moden. Stilken falder nemlig helt af, så snart din melon er modnet og god.

Læs også:

Kæledyr der egner sig godt til lejligheder

Her får du eksempler på nogle dyr, der kan egne sig godt som kæledyr for dig, der bor på i lejlighed.

Mango

Mangoer kan være smukke i farven – men lad dig ikke snyde af deres udseende. Mangoen skal gerne give en smule efter, hvis du klemmer om den, og samtidig dufte dejlig frisk og sød.

Nektarin

Her handler det næsten udelukkende om duft. Hvadenten du kan lide din nektarin stenhård eller saftig blød, skal den dufte kraftigt sødt.

Figen

Klem en smule om din figen. Den skal give en anelse efter, og vende tilbage til sin oprindelig form efterfølgende. Forbliver dit tryk dér, hvor du klemte om fignen, er den overmoden. Er fignen stenhård, skal du blot give den et par dage til at modnes. 

Vindruer

Grønne druer skal helst have en gulgrøn farve og se smukke ud. Hvis du ryster en klase med druer og et par enkelte falder af, synger de med stor sandsynlighed på sidste vers.

Læs også:

Den perfekte dessert til nytår - iskage med skovbær og marcipan

Står du og mangler den imponerende, overdådige og ikke mindst velsmagende dessert til nytårsaften. Så er nytårsiskagen fra bogen Stjernest...

Bananer 

Når det kommer til bananer, gælder det farven på skrællen. Umodne bananer er grønlige, og overmodne bananer får brune pletter. Dog er brunlige bananer de aller sødeste på markedet – og det er jo fint, hvis det er dét, man ønsker. En helt gul banan er som udgangspunkt den perfekt modne. Men det er naturligvis en smagssag for den enkelte.

Kilde: buzzfeed.com

18. oktober 2016
Mere om Mad

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i...

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger. Læs med og find ud af hvad gigantkæden nu har fundet på. 

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...

3 smarte måder at fryse avocado på

Mad Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig...

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Mad Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord. 

Kan den mugne del af maden bare skæres af?

Mad Det er ikke nemt. Kan du nøjes med at skære muggen fra, eller skal du smide maden ud omgående?

Derfor smager usund mad så godt

Mad Fristelsen fra chips, sodavand og bacon kan være svær at modstå, og det kan være endnu sværere at stoppe, når vi først er gået i gang. Men...

Derfor bør du ALDRIG bruge bagepapir

Mad Du tænker sikkert, at bagepapir er et uundværligt redskab til madlavningen, men faktisk bør du undgå det. 

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske...

Sådan laver du et æble til madpakken

Mad Du vil aldrig døje med brune æbler, når du har lært dette smarte æble-trick.

Blåbærmuffins - en supernem opskrift

Mad Er du blevet lækkersulten, får du her en nem opskrift på blåbærmuffins.

Sådan fryser du brød, så det bevarer smag og konsistens

Mad Du kender sikkert allerede til tricket med at fryse brød for en længere holdbarhed. Men du kender garanteret også til et frysebrændt og...

Dette sted i køleskabet må du IKKE opbevare dine æg

Mad Vi kan godt blive enige om, at køleskabet - i dansk optik - er det rigtige sted at opbevare æggene. Det er dog ikke lige meget HVOR i kølesk...